Piće - najpopularniji proizvodi

Svetlo pivo, Mineralna negazirana voda, Prirodni sokovi, Rakija

Bilo da se radi o mineralnoj vodi, soku, ledenom čaju, limunadi, vinu: pića na listi za kupovinu donose radost samo kada ih imate kod kuće - jer većina ljudi bi verovatno više volela da ne moraju da ih vuku po kesama.

Gazirana ili negazirana mineralna voda
Na raspolaganju vam je sveobuhvatan izbor mineralnih voda, od kojih možete izabrati željeni kvalitet ukusa - na primer gazirana mineralna voda, mineralna voda bez ugljene kiseline, srednje mineralna voda ili aromatizovana varijanta. Na etiketi ćete naći sve sastojke uključujući minerale i elemente.

Sokovi od voća i povrća
Voćni sokovi, sokovi od povrća i smutiji: svoja omiljena pića možete pronaći na ePonuda.com. Pored dobro poznatih sokova kao što su sok od jabuke, borovnice, pomorandže, ananasa, miks voća. Možete kupiti i neobične vrste sokova.

Pored toga, čekaju vas mnoga druga domaća i međunarodna bezalkoholna pića.

Od ukusnog čokoladnog napitka ujutru do umirujućeg čaja uveče, na ePonuda.com ćete takođe pronaći veliki izbor koji ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Izbor čajeva je posebno raznolik: crni čaj, zeleni čaj, biljni čaj, voćni čaj, umirujući čaj - da spomenemo samo neke.
Postoje razne vrste čokolade u prahu koje možete izabrati za male i velike sladokusce. Proizvodi iz ove kategorije obično se mogu bez problema poneti kući, ali ako ipak samo naručujete piće, počastite sebe ili druge nečim slatkim.

Alkohol, shvaćen kao alkoholno piće, pravi se na bazi etanola. Deli se na pivo, vina i žestoka pića. Ne može se poreći da je alkohol važan deo kulture. Najpopularnije vrste su vino, pivo i rakija. Pokazalo se da alkoholna pića imaju lekovita i magična svojstva.

Vrste alkohola
Osnovna podela zavisi od toga kolika je koncentracija čistog alkohola u određenom piću. Iz tog razloga se dele na alkohole sa visokim, srednjim i niskim procentom alkohola. Razlikujemo: votku, rum, tekilu, rakiju, viski, apsint, burbon, likere, džin, konjak, vinjak...

Alkoholna pića srednjeg i niskog procenta uključuju pivo i vino. Vina se mogu podeliti prema boji (crveno, belo, roze) i sadržaju šećera (suvo, polusuvo, slatko). Pored toga, može se razlikovati sledeće:

vina od grožđa - šeri, porto, sangrija, vermut, penušava vina (šampanjac ili kava),
voćna vina.

Osim sadržaja alkohola, pivo ima i drugačiji proces fermentacije. Osnovna podela piva razlikuje svetla i tamna piva.

Kombinovanjem raznih vrsta alkohola, začina, voća i drugih pića, nastaju alkoholni kokteli. Oni su podeljeni na:

aperitive - pića koja se služe pre obroka za podsticanje apetita,
šotove - sa maksimalnom zapreminom od 50 ml,
kratka pića - zapremine 60-100 ml,
duga pića - sa zapreminom većom od 100 ml.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve