Sve za decu i bebe - najpopularniji proizvodi

Dečija kolica, Lego kocke, Igračke na daljinsko upravljanje, Igračke, Plišane igračke

Sve za dobar početak života
Uzbudljiv osećaj - bliži se termin porođaja i polako se završava vreme trudnoće. Puni iščekivanja čekate svoju bebu i postavljate sebi pitanje: Da li je sve spremno? Kupovina opreme za bebe je zabavna, a asortiman osnovne opreme je ogroman. Ali šta je vašoj bebi zaista potrebno i na šta treba obratiti pažnju?

Početna oprema za dečiju sobu
Još tokom trudnoće, budući roditelji počinju da razmišljaju o opremanju dečije sobe. Bez obzira da li je soba, uključujući dekorativne elemente, uređena u pastelno roze ili plavoj boji ili čak jednostavno veoma šarena, naglašava radost zbog dolaska nove bebe: opremanje prve bebine sobe je jedan od najuzbudljivijih trenutaka u periodu iščekivanja. Zajedničko dizajniranje zidova i odabir nameštaja čini predstojeće rođenje stvarnim.

Možete naručiti divne sobe za bebe kao kompletnu sobu ili sastaviti nameštaj pojedinačno. Kompletne sobe za bebe se uklapaju stilski i obično imaju najvažniji nameštaj u kompletu: krevet ili kolevku, orman, sto za presvlačenje i ponekad policu. Prvih nekoliko meseci beba će verovatno spavati u spavaćoj sobi roditelja. Pomoćni ležajevi mogu biti pričvršćeni za krevet roditelja, tako da beba uvek bude u blizini.

Zaštita bebe je glavni prioritet za roditelje. Pošto u domaćinstvu vrebaju mnoge opasnosti, trebalo bi da počnete sa obezbeđenjem dovoljno rano. Nakon porođaja, posebno treba obezbediti zamke protiv pada. Novorođenče će prvih nekoliko meseci provesti u snu. Ogradice su idealne za obezbeđivanje veće sigurnosti i udobnosti u krevecu za bebe. Bebi monitor je posebno koristan za praćenje dok vaša beba spava. Dete nikada ne bi trebalo da leži samo na roditeljskom krevetu, stolu za presvlačenje ili sofi. Kada počne da puzi, postoji mnogo više izvora opasnosti.

Početna oprema za putovanja - prvi izlet iz bolnice i opuštena porodična putovanja
U prvim danima nakon porođaja verovatno ćete provoditi mnogo sati kod kuće sa svojom bebom, ali vam je potrebna i prava oprema za bebu kada idete napolje. Razmislite samo o vožnji kući iz bolnice. Bebu ne možete bezbedno transportovati bez sedišta za bebu ili kolica. Čak i ako živite u blizini bolnice, bez toga se ne može.

Šetnja i svež vazduh su dobri za vas i vašu bebu. Sedišta i kolica za bebe sa odgovarajućim priborom i slingovima za bebe posebno su pogodna za zajedničke šetnje ili brzu kupovinu u gradu.

Kako pronaći prava kolica?
Verovatno najveća kupovina su kolica. Sa velikim brojem modela, često je teško pratiti i pronaći prava kolica. Kombinovana kolica okupljaju funkcionalnost nekoliko modela u samo jednom okviru i posebno su praktična. Jasno je da kolica moraju biti prilagođena individualnim potrebama.

Bezbedno u kolima sa sedištem za bebu
Auto-sedište za bebe je najbolji način da bezbedno prevezete bebu u automobilu. Sedišta za bebe su pogodna za bebe do 13 kg i pripadaju grupi auto-sedišta 0+.

Nosilice i slingovi za bebe
Nosilice i slingovi za bebe su posebno popularni. Tako je možete nositi uz sebe i dati joj sigurnost. U isto vreme imate slobodne ruke i možete, na primer, da radite svakodnevne stvari.

Početni set odeće za bebe
Kvalitet i funkcionalnost su posebno važni kada je u pitanju odeća za bebe. Ali, naravno, takođe bi trebalo da izgleda slatko. Bebama u početku nije potrebno mnogo. Međutim, početna oprema varira u zavisnosti od toga kada se beba rodi. Leti je potrebna drugačija odeća nego zimi.

Početna oprema za menjanje pelena
Mnogi roditelji se i pre porođaja bave temom menjanja pelena. Šta je potrebno za menjanje pelene? Kako mora da izgleda prostor za menjanje? Koje pelene odgovaraju veličini i težini bebe? A šta ako moram da menjam pelene u pokretu?

Dobra priprema je posebno važna kada se radi o menjanju pelena. Trebalo bi da imate previjalište sa stočićem za presvlačenje pre porođaja ili sto za presvlačenje bebe. Ovo treba zaštititi od promaje i buke kako se beba ne bi smrzla prilikom menjanja pelena i mogla da se opusti. Provešćete dosta vremena u prostoru za presvlačenje tokom narednih nekoliko meseci, tako da je posebno važno da bude udoban, a opet funkcionalan. Stoga, uverite se da je sto za presvlačenje na visini koja odgovara leđima i da ima dovoljno prostora za odlaganje pribora za presvlačenje. Prednost je imati i kantu za pelene u blizini.

Za promenu pelena potrebne su vam pelene, meke vlažne maramice, topla voda i eventualno mast za ojed, puder za bebe i odeća za presvlačenje. Prilikom izbora pelena možete birati između pelena za jednokratnu upotrebu i platnenih pelena. I jedno i drugo ima prednosti i mane. Odmerite ih i donesite odluku na osnovu vaših individualnih potreba. Danas se najčešće koriste pelene za jednokratnu upotrebu. Kao što naziv govori, oni su namenjene za jednokratnu upotrebu. Zbog toga su skuplje i proizvode više otpada. Bez obzira da li odaberete pelene za jednokratnu upotrebu ili platnene pelene, uvek se uverite da su pelene prave veličine i da bezbedno pristaju. Ubrzo nakon rođenja, pelene veličine 0 (manje od 2 kg) ili veličine 1 (2-5 kg) su idealne. Takođe, razmislite o dobro podstavljenoj prostirci za previjanje da bi vaša beba bila bezbedna. Temperatura prostorije pri promeni treba da bude oko 21°C.

Torba za pelene sa različitim pregradama je savršena za promenu pelena u pokretu. Prilikom kupovine obratite pažnju na udobnost nošenja i funkcionalnost torbe. Podesivi kaiševi, perivi materijali i dodatni termalni odeljak za flaše olakšavaju svakodnevnu upotrebu.

Komplet za početnu negu - najvažnije stvari za kožu i kosu
U prvih nekoliko meseci, svet novopečenih roditelja se uglavnom vrti oko presvlačenja i hranjenja bebe. Bez pravih proizvoda za negu bili biste u škripcu. Briga o bebi je koncentrisana na suvo pranje dok pupak ne zaraste. Koristeći krpu ili peškir za jednokratnu upotrebu, očistite lice i kapke bebe toplom vodom. Za oči, obavezno ih operite od spolja ka unutra. Razmislite i o ušima - tu se mogu sakriti ostaci mleka od dojenja. Ovo treba nežno ukloniti krpom za pranje. Zatim možete oprati ruke, pazuhe i stopala. Peškir sa kapuljačom pruža idealnu zaštitu. Bebe gube većinu toplote kroz glavu. Sušenje je još zabavnije uz opuštajuću masažu leđa. Uvedite rituale: pranje u isto vreme sa procesima koji se ponavljaju daje vašoj bebi orijentaciju.

Posle pet do deset dana, kada pupak dobro zaraste, a ostatak pupčane vrpce otpadne, može se desiti prvo kupanje. Za ovo vam je potrebna kupka za bebe i kadica za kupanje i topla voda. Unapred proverite temperaturu vode pomoću termometra za kupanje. Optimalna temepratura iznosi od 37 do 38 stepeni.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve