Crni petak Srbija 2023
Crni petak Srbija 2023

Shoppster Black Friday ponuda

Najbolje ponude za Crni petak

 
3 jednostavna koraka za podešavanje OBAVEŠTENJA O CENI
tako da ne propustite najbolje ponude za crni petak
1 Pronađite željeni proizvod i kliknite na ikonicu zvona, koja vam pokazuje sve opcije za obaveštavanje o promenama cena
2 Izaberite željenu cenu, iznos popusta ili kada će cena biti najniža u poslednjih 30 dana
3 Unesite svoju e-mail adresu i aktivirajte obaveštenje. Sada je sve spremno za primanje obaveštenja :)
 
Kako najbolje iskoristiti 

Crni petak - Black Friday 2023

Dolazi najuzbudljivija šoping sezona u godini, a s njom i najveće prilike za štednju! Crni petak 2023 ili poznatiji kao Black Friday 2023, obećava brojne popuste i specijalne akcije za sve ljubitelje kupovine u Srbiji. Kada je Crni petak i koliko traje su prilično razumljiva pitanja. Često čujemo za izraz „crni mesec“ kao standardan naziv za novembar. Čini se da se ceo novembar pretvara u jedan veliki mesec rasprodaja! 

Zato smo tu za tebe.

Znamo da Crni petak može biti pravi izazov, tako da ne brini, mi ćemo ti pomoći da izabereš prave ponude i izbegneš one koje se samo čine da su odlične. Black Friday zvanično pada u petak, 24. novembra ove godine.

4 saveta: kako uhvatiti najbolje akcije i popuste na Crni petak

U brzom tempu Crnog petka, lako se možeš naći u lavirintu ludih popusta i akcija. Šta kažeš na poigravanje sa statistikom ove godine? Slovenci na ovaj dan potroše između 50 i 150 evra po stanovniku. Možeš li to da zamisliš? Ali ne paniči. Pre nego što poludiš sa svim imejlovima za potvrdu, vreme je da naučiš neke pametne trikove za kupovinu.

Shvati ozbiljno (ali ne previše ozbiljno): kašnjenja isporuke su realna mogućnost ove godine. Dakle, iskoristi Black Friday i počni da kupuješ božićne poklone nešto ranije. Zamisli kakav je osećaj kada se u hladnim decembarskim danima, dok svi hrle u prodavnice, u miru diviš svojim poklonima sa kuvanim vinom u ruci.

Na kraju krajeva, zašto čekati do poslednjeg trenutka i nervirati se kada sve to možeš da uradiš sada i da se kasnije zabaviš gledajući druge na decembarskom mrazu?

1. Planiraj kupovinu

Pre nego što kreneš u kupovinu, odvoj trenutak za razmišljanje:

  • Šta ti zapravo treba?
  • Koliko si spreman/a da potrošiš?

 

Odredi budžet tako da ne padneš u iskušenje impulsivne kupovine. Napravi listu želja i tako smanji rizik od vraćanja proizvoda, što je velika ušteda vremena i briga o životnoj sredini.

2. Ne propusti odličnu ponudu - uključi obaveštenje o ceni

Da li imaš na umu konkretan proizvod, ali ti cena nije privlačna? Podesi obaveštenje o ceni na Eponudi i budi obavešten/a kada se cena promeni. Na ovaj način možeš dobiti najbolju ponudu bez nepotrebnog čekanja.

3. Budi u toku sa najboljim ponudama 2023. godine

Pitaš se kada će tačno biti Crni petak ove godine i koje ponude zaslužuju tvoju pažnju? Prati nas! Pretplati se na naš bilten ili nas zaprati na Instagramu i Facebooku da bi bio/la u toku sa odabranim ponudama tokom Crne nedelje.

DUGME: Pretplati se na mejling listu DUGME: Zaprati nas na Instagramu

4. Prati vreme isporuke

Ako kupuješ božićne poklone tokom rasprodaje, svakako ih na vreme želiš videti pod jelkom. Proveri datume isporuke i zalihe proizvoda da bi izbegao/la neprijatna iznenađenja neposredno pred praznike.Pomoć pri traženju najboljih ponuda za Crni petak

Ako ti zatreba pomoć, bićemo na raspolaganju cele sedmice.

Bićemo ti verni vodiči kroz ovo ludilo kupovine! Pretplati se na naš bilten i primaj najbolje ponude ili nas zaprati na Instagramu, gde ćemo uživo deliti najbolje ponude, savete za kupovinu i inspiracije.

Trendovi za Crni petak 2023 u Srbiji: naglasak na kvalitetu i promišljenosti

Do sada smo već naučili da je opreznost važna prilikom kupovine. I sa ekonomske i sa ekološke tačke gledišta, postaje neophodno da kupujemo samo ono što nam je zaista potrebno. Najbolje ponude za Black Friday su one koje uključuju proizvode koji su zaista potrebni tvom domu i predstavljaju vrednu investiciju. Predlažemo da pripremiš listu željenih proizvoda i odvojiš trenutak da razmisliš o njoj. Ako razmišljaš o većim kupovinama, možda bi se isplatilo izdvojiti malo više novca za kvalitet. Zapitaj se: šta mi zaista treba od proizvoda? Tokom Crnog petka, možda ćeš biti zaslepljen/a raznim mogućnostima, ali važno je da ostaneš veran/a svojim stvarnim potrebama. Izaberi proizvod koji će zaista odgovarati tvom životnom stilu, ali ne nužno onaj koji je trenutno u trendu.


Kako ostvariti pametnu kupovinu (koja će te zapravo usrećiti)

Najbolje ponude za Crni petak? Ključ je kvalitet!

Često mislimo da je najjeftinija opcija najbolja. Međutim, dugoročno gledano, viša cena obično znači bolji kvalitet koji duže traje. Dakle, umesto da se odlučiš za nešto samo zato što je jeftino, uloži malo više u proizvod koji će ti dugo služiti. Prodajne kampanje poput Crnog petka su odlična prilika da dobiješ kvalitet po pristupačnijoj ceni. Postoji mnogo vodiča i recenzija na internetu koji ti mogu pomoći da odabereš pravi proizvod.

Budi u toku sa recenzijama, trendovima i specifikacijama

Informisani kupac je pametan kupac! Ako želiš da pronađeš najbolje popuste, ključ je da se držiš recenzija i ocena proizvoda. Ovo će ti pomoći da dobiješ jasnu sliku o kvalitetu i funkcionalnosti proizvoda. Proveri koji proizvodi su trenutno najpopularniji kod ostalih kupaca. A ako se dvoumiš između nekoliko različitih modela, uporedi njihove specifikacije. Bolje je da znaš šta ti je zapravo potrebno nego slepo pratiti trendove. Možda je ta dodatna funkcija koja malo dodaje na cenu ono što će ti zaista olakšati život. Pametna kupovina znači fokusiranje na svoje želje!

Pametni proizvodi za dom: tvoj put do uštede

Interesovanje za smanjenje kućnih troškova dovelo je do razvoja mnogih pametnih kućnih proizvoda. Dostupna su razna rešenja, kao što su svetla koja se mogu kontrolisati preko aplikacija ili senzora, brojila električne energije, tajmeri i naravno energetski efikasni kućni aparati. Možda ćeš ovaj Crni petak iskoristiti da pronađeš nadogradnje za pametnu kuću koje će ti pomoći da uštediš novac?

Među brojnim savetima za uštedu koje nudimo, naći ćeš mnogo pametnih trikova za smanjenje potrošnje i efikasan izbor proizvoda.Upozorenje: 1 od 4 ponude može biti lažna!

Nije zlato sve što sija. Svake godine analiziramo akcije i popuste među najvećim onlajn prodavcima. Otkrili smo da neke cene rastu neposredno pre Black Friday, a zatim "padaju" tokom tog dana. Ova taktika može stvoriti utisak većeg popusta nego što je to zapravo slučaj.

Ne daj se zavarati - koristi pametne funkcije za praćenje specijalnih ponuda

Naši podaci pokazuju da je Crni petak najbolji dan u godini za kupovinu, ali to uključuje i praćenje fluktuacija cena, jer one uveliko variraju.

Dobra ideja je pratiti onlajn prodavnice i videti koje proizvode nude po sniženim cenama. Ovde smo prikupili najbolje ponude iz prodavnica. Ako se interesuješ za određeni proizvod, sledeći korak je upoređivanje cena – tako možeš uštedeti mnogo novca i pronaći dobre ponude za Crni petak.

Takođe, ne zaboravi da proveriš da li je proizvod na zalihama. U suprotnom, cena možda neće biti jedini faktor u kupovini, posebno ako je potrebno uzeti u obzir mnogo duže vreme isporuke. Koristi našu funkciju istorije cena da bi osigurao/la da je cena koju vidiš zaista dobra kao što se čini.

3 jednostavna koraka da saznaš da li si zaista pronašao/la fantastičnu ponudu

  1. Pronađi proizvod koji te zanima, klikni na “više o proizvodu” i skroluj nadole da bi pronašao/la „Kretanje cena“.
  2. Podrazumevano se prikazuje istorija cena za poslednji mesec, ali je pametnije ispitati duži period ako želiš da pronađeš skrivena povećanja cena. Izaberi period u donjem levom uglu. Savet – uporedi cenu sa prodajnom cenom iz prethodne godine.
  3. Sada znaš istoriju kretanja cena i možeš odrediti da li je ponuda zaista fantastična ili lažna.


Najbolje ponude za Crni petak

Pregledom najboljih ponuda za Crni petak iz prethodnih godina, možemo dobiti neke ideje o tome gde tražiti odlične akcije i ove godine. Na primer, prošle godine smo videli pad cena u svim kategorijama, od tašni i kamera za nadzor do čamaca i nameštaja. U nastavku možeš videti neke od kategorija sa najvećim prosečnim padom cene.

Kategorije sa najvećim padom cena tokom Crnog petka 2022. godine

1.  Nameštaj (-25%)

2.  Odeća (-19%)

3. Bela tehnika (-19%)

4. Mašine i alati (-18%)

5.  Računarstvo (-10%)Crni petak u Srbiji - veći nego ikada pre

Kupovni dan je započeo u SAD-u 1960-ih i od tada je postao važan događaj za petak nakon američkog Dana zahvalnosti (koji uvek pada na četvrti četvrtak u novembru). Od početka 2000-ih svake godine postaje sve popularniji u Srbiji. I onlajn prodavci i fizičke prodavnice u Srbiji učestvuju u prodajnim kampanjama na Crni petak. Tokom 24-časovnog perioda kada su ponude dostupne, pretrage i posete onlajn prodavnicama se povećavaju za skoro 100% u poređenju sa prosečnim danom. Kampanje za Black Friday su veoma popularne i u Srbiji!


Kratka istorija

Šta je pravo značenje Crnog petka? Prvi put se pojavio kao termin 1961. u SAD i prvobitno je bio naziv dat danu nakon Dana zahvalnosti zbog haosa koji je obično nastajao na autoputevima i u gradovima. Haos bi inače nastao zbog porodica koje se vraćaju kući nakon Dana zahvalnosti, ali i zbog toga što je taj dan označavao početak sezone božićne kupovine.

Dakle, šta je Crni petak i zašto ga praznujemo? Danas označava najveći dan kupovine u godini. Mnogi prodavci nude smešne popuste, delom da bi se otarasili zaliha zbog predstojećih božićnih rasprodaja, što je na kraju korisno za sve koji žele da uštede novac.

Iako danas o njemu razmišljamo kao o događaju orijentisanom na potrošače, nije uvek bilo tako! Osamdesetih godina, Crni petak je takođe bio termin koji se koristio za opisivanje dana kada će mnoge kompanije postati finansijski profitabilne (sezona božićnih rasprodaja, zar ne?). Kao rezultat toga, njihov broj je prelazio iz "crvenog" u "crno". Uprkos svemu, danas je najveći dan kupovine u godini.

Crni petak postaje Crna nedelja

Danas, da bi iskoristile interesovanje za rasprodaje u periodu do Crnog petka, mnoge prodavnice odlučuju da produže trajanje svojih ponuda, a onda već govorimo o „Crnoj nedelji“. Svake godine vidimo porast posetilaca tokom novembra, sa vrhuncem tokom Crne nedelje. Konačno, sve kulminira samim Crnim petkom. Crna nedelja 2023. će verovatno doživeti isti obrazac.

Crna nedelja je fenomen koji privlači i fizičke prodavnice. Lakše je produžiti period prodaje na nedelju dana, kako za prodavnice koje moraju da se nose sa većom potražnjom kupaca, tako i za usluge dostave i transporta koje moraju da isporuče pakete pre božićnih praznika.
Česta pitanja o Crnom petku

🤔 Šta je Crni petak?

Crni petak je najveći šoping događaj u godini širom sveta, sa mnogo popusta i ponuda. Crni petak je u početku bio američki koncept koji je počeo 1960-ih. Poslednjih godina, ovaj veliki dan kupovine proširio se širom sveta, a Crni petak započinje godišnju prazničnu sezonu kupovine.

📅 Kada je Crni petak 2023. godine?

Crni petak 2023. pada u petak, 24. novembra. Crni petak se uvek poklapa sa petkom posle američkog Dana zahvalnosti, koji se obeležava svake godine četvrtog četvrtka u novembru. To znači da se datum Crnog petka menja svake godine, baš kao i Dan zahvalnosti.

💰 Kako mogu još više da uštedim na Crni petak?

Možeš dodatno uštedeti na Crni petak korišćenjem raznih kodova za popust i učešćem u programima lojalnosti prodavnica. Prijavi se za naš e-bilten da bi bio/la informisan/a o ekskluzivnim ponudama. Pogledaj opcije besplatne dostave i pripremi listu želja.

🔒 Kako mogu da izbegnem onlajn prevare tokom Crnog petka?

Budi oprezan/a kada kupuješ na nepoznatim veb lokacijama. Proveri recenzije i mišljenja drugih kupaca, koristi sigurnu internet vezu i plaćaj sigurnim metodama, kao što su kreditne kartice ili sistemi plaćanja, kao što je PayPal. Ne deli lične podatke na sumnjivim veb lokacijama.

🛒 Zašto se zove Crni petak?

Termin Crni petak prvi put je upotrebljen 1961. godine u Filadelfiji, SAD. Policija u gradu koristila je taj izraz da opiše haos koji bi nastao i na autoputevima i među pešacima dan posle Dana zahvalnosti. Osamdesetih godina prošlog veka, termin Crni petak se takođe koristio za opisivanje dana kada mnoge kompanije postaju profitabilne i kada se brojevi njihovih finansijskih izveštaja menjaju sa „crvenih“ na „crne“. Danas je više vezan za kupovinu i prodaju.

🎁 Da li su ponude za Crni petak dobre za kupovinu božićnih poklona?

Apsolutno, Crni petak, koji obično pada krajem novembra, smatra se jednom od najboljih prilika za kupovinu božićnih poklona. Kupovinom u ovo vreme možeš iskoristiti značajne popuste i pogodnosti koje prodavnice nude i izbeći prazničnu gužvu i stres kupovine u poslednjem trenutku. Pored toga, to je i prilika da istražiš širok spektar dostupnih proizvoda i pronađeš jedinstvene poklone koji možda neće biti dostupni ili su skuplji tokom praznične sezone.

📈 Koji proizvodi su najpopularniji za kupovinu tokom Crnog petka u Srbiji?

U Srbiji u ponudi tokom Crnog petka su veoma popularni proizvodi poput elektronike (mobilni telefoni, televizori, laptopovi), kućnih aparata (mašine za veš, usisivači, aparati za kafu), odeće i igračaka. Ljudi često koriste ovu priliku da kupe tehnološki napredne proizvode po sniženim cenama, obnove svoju garderobu ili pronađu idealne poklone za najmlađe članove porodice. Povećano je i interesovanje za kozmetiku, nameštaj i sportsku opremu.

🌍 Kakve su ponude u Srbiji za Crni petak u poređenju sa onima u inostranstvu?

Ponude u Srbiji mogu se malo razlikovati od onih u većim zemljama, kao što su SAD, gde je Black Friday prvobitno nastao. Međutim, srpske prodavnice pokušavaju da konkurišu stranim kako bi privukle domaće kupce i odvratile ih od kupovine u inostranstvu. Mnoge prodavnice u Srbiji nude slične ili čak iste popuste na popularne proizvode, ali ponekad ponude mogu biti i povoljnije, posebno ako se uzmu u obzir troškovi slanja iz inostranstva. Preporučuje se da potrošači uporede cene i uslove kupovine na domaćim i stranim sajtovima kako bi pronašli najbolju moguću ponudu i izbegli eventualne neprijatnosti prilikom preuzimanja garancija i vraćanja proizvoda.