Popusti kuca i basta Popusti kuca i basta

Sve za decu i bebe

Visokokvalitetne dečje stvari: nežne i prilagođene uzrastu
Pošto volite svoje dete, prirodno je da mu želite sve najbolje. Pre svega, to znači da ono odrasta u zaklonu i pod vašom zaštitom pronalazi svoje mesto u svetu. Proizvodi za decu i bebe koji su posebno prilagođeni potrebama mališana podržavaju vas u ovim zahtevima.

Zašto su posebne dečje stvari toliko važne
Prve godine dečjeg života su posebno uzbudljive. Prvi koraci, prve reči, prvi dan škole – sve je uzbudljivo i novo. I svaka faza razvoja postavlja pred vas i vaše potomstvo nove zadatke i izazove.

Bebe i mališani
Najmlađi su još uvek potpuno zavisni od svog okruženja. Posebno reaguju na vizuelne i akustične stimuluse. Na primer, raduju se predmetima koji promovišu njihove vizuelne veštine i treniraju njihov sluh - poput vrteške iznad kreveca. Mala deca, s druge strane, „razumeju“ svoj svet. Plišane igračke za maženje ili lego kocke postaće njihova nova omiljena igračka. Ali grupne igre u kojima ljudi pevaju i plešu su takođe odlična zabava – i promovišu društvene veštine.

Predškolci i školska deca
Što je dete starije, to razvija više individualnih preferencija. Ne vole uvek korišćene igračke i odeću starije braće i sestara. Sada se traže stvari u njihovim omiljenim bojama ili sa omiljenom životinjom. I prvi hobiji se takođe neguju: ručni pribor ili olovke u boji su prava stvar za ambiciozne umetnike. Mali istraživači bi se možda radije igrali dečjim priborom za eksperimente posle škole.

Bezbednost na prvom mestu
Kvalitetna oprema za decu i bebe ne sme da sadrži komponente koje mogu biti opasne za mališane. Na primer, čim se dete kreće samostalno, ono će verovatno i pasti. Ovo je sasvim normalno. Međutim, nameštaj sa ivicama ili izbočenim delovima tada može biti problematičan - ne preporučuje se za dečje stvari. Takođe treba izbegavati odeću sa gajtanima i vezicama, zato što se lako mogu upetljati. Takođe treba voditi računa o pojedinačnim delovima koji se mogu progutati. Pouzdani proizvođači označavaju ih na svojim artiklima i daju odgovarajuće preporuke za uzrast.

Prirodni materijali
U idealnom slučaju, dečje, a posebno bebi stvari, su napravljene od nežnih materijala. Na primer, neobrađena vuna ili prirodno obojeni organski pamuk su veoma pogodni za tekstil. Drvene igračke se opet vraćaju u trend kod starije dece.

Kupujte samo ono što je testirano na štetne supstance
Držite se dalje od niskog kvaliteta, jer dečje stvari od plastike, ali i obrađenih prirodnih materijala tada mogu biti kontaminirane zagađivačima. A pošto imuni sistem mališana još nije u potpunosti razvijen, oni brzo reaguju osipom ili čak alergijama. Proizvodi od tvrde plastike su obično bezopasni. Artikli od meke plastike se, pak, često prave od tvrdog PVC-a koji je tretiran falatnim plastifikatorima. Kod meke plastike, stoga, obratite pažnju na posebne informacije kao što su „bez PVC-a” ili „bez falata”.

Zabava sa efektom učenja
Za decu, igranje ne znači samo zabavu i radost. Čak i najmlađi uče korak po korak kako funkcioniše svet oko njih i razvijaju širok spektar veština. Na primer, ručni radovi vežbaju motoričke veštine - i uče se oblici i boje. Dok čitate, vaše dete sanja čitave svetove.

Bebi i dečja soba
Bilo da je u pitanju krevetac za bebe ili krevet na sprat - kod nas ćete pronaći pravi nameštaj za svaku starosnu grupu. I svi vole plišano ćebe ili veliki plišani jastuk. Otkrijte sve ono što dečju sobu čini mestom blagostanja za mališane.

Dečje igračke
Takođe imamo širok spektar aktivnosti za vaše mališane - od muzičkih CD-ova i knjiga do kutija, dinosaurusa, plišanih igračaka i viteških dvoraca. Ovde ćete sigurno pronaći nešto što će vaše mališane veoma obradovati za rođendan, Novu godinu ili prvi dan škole.

prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve