Hrana - najpopularniji proizvodi

Sveže meso, Sveže mleko, Suncokretovo ulje, Hleb

Voće
Voće ne samo da je dobrog ukusa, već je izuzetno zdravo zbog brojnih vitamina i jača imuni sistem. Pogotovo zimi, voće je najbolji lek protiv prehlade i gripa. Međutim, nisu pomorandže ili limun oni koji imaju posebno visok sadržaj vitamina C, kako se obično pretpostavlja, već šipurak i crna ribizla. Ipak, vrste voća kao što su banane ili dinje češće se mogu naći u domaćinstvima. U međuvremenu, jabuka ostaje najpopularnije voće.

Povrće
Bilo da se radi o luku, paprici ili krompiru: povrće je deo svakog pravilnog obroka. U Evropi, krompir je posebno važna osnovna namirnica. Poreklom iz Južne Amerike, on se za vrlo kratko vreme proširio širom Evrope. Od krompira se može napraviti gotovo bezbroj jela. Pre svega pomfrit, koji je popularan širom sveta, ili, na primer, pire krompir ili krompir salata. Ovde možete naručiti ukusno povrće iz udobnosti svog doma i pustiti mašti na volju.

Slatkiši
Slatkiši oduvek fasciniraju - tokom detinjstva, ali i kasnije. Zanimljiva je činjenica da su u prošlosti slatkiši smatrani luksuznim predmetom i da su samo plemstvo i bogati ljudi mogli da priušte takve poslastice. Danas bi svakodnevni život bio gotovo nemoguć bez žvake ili čokolada. Posebno su popularne Haribo gumene bombone ili Milka čokolada sa čuvenom ljubičastom kravom i uvek inspirišu ljubitelje slatkiša novim i ukusnim kreacijama.

Gotova jela
Nemate vremena za kuvanje, ali i dalje ne želite da ostanete bez toplog obroka. Gotova jela su pravo rešenje. Prvo gotovo jelo izumeo je Džeri Tomas 1954. godine u SAD i tada je trebalo samo da se zagreje u rerni ili mikrotalasnoj. Sada postoji veliki izbor gotovih jela za skoro svaki ukus. Bilo da se radi o špagetima bolonjeze, ćurećem fileu u krem sosu sa pirinčem ili pasulju i sarmama: ovde bi trebalo da otkrijete za svakog ponešto.

Bombone i grickalice
Konditorski proizvodi su dostupni u raznim oblicima, kao što su bombone, šećerna vuna ili gumeni medvedići. Voćne gumene bombone u obliku medveda, koje su dostupne u svim vrstama boja i ukusa, veoma su popularne. Kada su grickalice u pitanju, ne treba izostaviti slane štapiće, krekere, ribice, kokice i čips.

Praline i bombonjere
One su savršen slatki poklon za svečane prilike. Preduslov da se proizvod nazove pralinom je sadržaj čokolade od najmanje 25% i oblike veličine zalogaja. Još u vreme francuskog kralja Luja XIV, praline su važile za plemeniti slatkiš koji je asocirao na najveće zadovoljstvo. Praline nisu samo poslastica zbog svojih izuzetnih sastojaka, već i zahvaljujući svom finom izgledu. Ako želite nekome da poklonite sladak, ali i kvalitetan poklon, dobre praline nikako ne treba zaobići.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve