Lična higijena - najpopularniji proizvodi

Farbe za kosu, Muški pribor za brijanje, Sredstva za depilaciju, Vlažne maramice

Ličnom higijenom se smatra skup pravila ponašanja ljudi u kući i na poslu. U užem smislu, ovo je higijensko održavanje tela, odeće, radnog mesta, kao i predmeta za domaćinstvo. Sredstva za higijenu su kompleks određenih artikala uz pomoć kojih se poboljšava i čuva zdravlje ljudi, a takođe produžava životni vek. Higijenski proizvodi svake osobe su klasifikovani u sledeće grupe:

- proizvodi za negu kože tela;
- proizvodi za negu usne duplje i zuba;
- proizvodi za negu kose.

Takvi artikli uključuju sapun, četkicu i pastu za zube, dezodoranse, vlažne maramice, pamučne jastučiće, gel za tuširanje, šampone, dnevne i higijenske uloške, kreme, razne alate za manikir i pedikir. Zdravlje svake osobe direktno zavisi od kvaliteta kozmetike, jer kozmetika utiče na dermis, pa čak i na unutrašnje organe. Da biste izabrali prava sredstva za ličnu higijenu, morate uzeti u obzir mnoge faktore: svrhu upotrebe, namenu, starost, tip kože.

Za higijenu lica i tela mogu se koristiti sapuni, eterična ulja, balzami, gelovi za tuširanje i drugi proizvodi. Sapun je dostupan u čvrstom i tečnom obliku. Može da sadrži kremu, lekovite ili antiseptičke komponente. Prilikom izbora kvalitetnog sapuna treba obratiti pažnju na njegovu boju i miris: ne bi trebalo da iritiraju čula, a sastav treba da sadrži samo prirodne sastojke koji ne izazivaju alergijske reakcije.

Oralna higijena se smatra metodom prevencije lošeg zadaha, karijesa i drugih zubnih bolesti. Sastoji se od svakodnevnog pranja zuba mekom četkicom i pastom za zube ili prahom. Takođe, za oralnu higijenu stručnjaci preporučuju upotrebu sredstava za ispiranje usta. Visokokvalitetna pasta za zube treba da ima efekat čišćenja i poliranja, da ima prijatan ukus i miris, sadrži i ekstrakte lekovitih biljaka, elemente u tragovima, enzime.

Dezodoransi su podeljeni na aerosolne, roll-on i čvrste. Savremenoj osobi je prilično teško bez takvog sredstva, posebno kada je u pitanju letnji period. Obični i parfimisani dezodoransi mogu ubiti bakterije, ali dezodorans protiv znojenja sprečava znojenje. Prilikom izbora takvog proizvoda, trebalo bi da izaberete onaj koji ne sadrži komponente koje izazivaju alergije.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve