Nega lica

Proizvodi za negu lica su dizajnirani da pomognu u poboljšanju izgleda i zdravlja kože lica. Ovi proizvodi mogu biti u različitim oblicima, uključujući sredstva za čišćenje lica, tonere, serume, hidratantne kreme i maske.

Različiti proizvodi za negu lica

Sredstva za čišćenje lica su dizajnirana da pomognu u uklanjanju prljavštine, ulja i nečistoća sa kože. Mogu biti u različitim oblicima, uključujući pene, kreme i ulja za čišćenje lica, a često su formulisana sa sastojcima kao što su salicilna kiselina, glikolna kiselina ili benzoil peroksid koji pomažu u lečenju i prevenciji akni.

Toneri su dizajnirani da pomognu u balansiranju pH kože nakon čišćenja, a istovremeno pomažu u hidrataciji i umirivanju kože. Mogu biti u različitim oblicima, uključujući vodene tonere, sprejeve i esencijalne tonere, a često su formulisani sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina i hamamelis.

Serumi za lice su dizajnirani da pruže ciljani tretman za specifične probleme kože, kao što su fine linije, bore i hiperpigmentacija. Često sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka kao što su vitamin C, retinol i niacinamid, i obično se nanose nakon čišćenja i toniranja, ali pre hidratacije.

Hidratantne kreme za lice su dizajnirane da hidriraju i štite kožu i mogu biti u različitim oblicima, uključujući kreme, losione i gelove. Često su formulisane sa sastojcima kao što su ši puter, ceramidi i hijaluronska kiselina kako bi pomogli u smirivanju i hranjenju kože.

Maske za lice se koriste za duboku hidrataciju i ishranu kože, a mogu biti u različitim oblicima, uključujući papirne maske, maske od gline i krem maske. Ove maske su često formulisane sa sastojcima kao što su ugalj, kaolinska glina ili hijaluronska kiselina kako bi pomogle u detoksikaciji, pročišćavanju i hidriranju kože.

Proizvodi za negu lica su koristan dodatak rutinskoj nezi kože, pomažu da se poboljša izgled i zdravlje kože lica. Odabirom proizvoda koji su prikladni za individualni tip kože, možete postići sjajniju kožu i mlađi izgledi.

prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve