Laptopovi

Pre nego što vas kratko upoznamo sa istorijom laptopova, karakteristikama kao i ponudom laptopova na stranicama Internet prodavnice eponuda, hajde prvo da razjasnimo šta je to uopšte laptop?

Ukratko, laptop predstavlja prenosivi računar i odlična alternativu desktop računaru. Ističe se svojom praktičnošću i funkcionalnošću kao i mnogim prednostima koje su mu omogućile da preuzme primat od glomaznog, statičnog kućnog kompjutera.

Laptopovi su nam omogućili mobilnost i fleksibilnost u radu tako da su danas nezamenjivo osnovno radno sredstvo za mnoge poslovne ljude. I ne samo za njih.

Današnji proizvođači prenosnih računara idu u korak s vremenom tako da odgovarajući laptop može da pronađe i poslovan čovek koji uz pomoć njega povećava svoju radnu efikasnost za 100 %  ali i student, đak ili strastveni gejmer. Odlično je rešenje za porodicu kojoj je neophodan mobilni kompjuter jer nemaju prikladan radni prostor u domu gde bi mogli da instaliraju statični, višedelni desktop računar.

Za razliku od desktopa, laptop u sebi sadrži sve potrebno za vrhunsku performansu.

Moćan procesor, vrhunsku rezoluciju ekrana, zavidnu RAM memoriju, prostran hard disk, odličnu grafičku karticu, razne portove i izdržljivu bateriju koja mu omogućava višesatan rad bez napajanja električnom energijom.

Zahvaljujući prenosnom računaru možete putem interneta, pre poslovnog sastanka, da dodate deo prezentacije koji vam nedostaje ili možete ubiti vreme tokom dugog i zamornog putovanja tako što ćete pogledati najnoviji film, odigrati igricu ili surfovati internetom.

Svaka nova generacija prenosnih računara je brža, laganija i modernija od prethodne. Radi se o prenosnim računarima koji u sebi sadrže intel core i7 i AMD FX serije procesora, koji imaju ekran veličine od 17.3'' čak i od 18'' i rezolucije od 4K, tj. 3840x2160 piksela i koji imaju 8 GB RAM-a i 1TB prostora na hard disku. S pravom možemo reći da su nas proizvođači laptopova (od koji su najpoznatiji: Lenovo, Hp, Dell, Asus, Acer, Apple i drugii) razmazili i da sa svakim novim modelom očekujemo više i pomeramo granice nemogućeg.

Ali, kako smo došli do laptopa kakv danas poznajemo i ko je izumeo prvi prenosni računar i kada, saznajte u nastavku ovog teksta.

Kratka istorija laptopova

Postoji nekoliko verzija o tome ko je prvi i kada izmislio prenosni računar.

Prema nekim izvorima, prvi prijenosni računar zvao se „Portal“, a proizvela ga je francuska kompanija R2E Micral a predstavila ga je kompanija CCMC na jednom tehnološkom sajmu u Parizu 1980. godine. Ovaj mini računar posedovao je 8-bitni procesor intel 8085, RAM od 64K bajta, ekran od 32 znaka i dimenzije od 45 × 45 × 15 cm. Znate koliko je bio težak? Čak 12 kilograma.

Svejedno, iako težak i jedva vidljivog ekrana, omogućio je mobilnost, a korišćen je za računovodstvene usluge kompanije CCMC. Zbog toga što nije bio namenjen široj javnosti, ovaj mini računar se ne smatra prvim pravim prenosnim računarom.

I baš zbog toga mnogi izvori spominju da je prvi prenosni računar zapravo „Osborne 1“ koje je javnosti predstavljen 1981. godine. Ovaj računar razvio je Adam Osborne u svojoj kompaniji Osborne Computer. „Osborne 1“ bio je težak skoro 11 kg, a posjedovao je CRT monitor od svega pet inča (5''). Iako se iz današnje perspektive „Osborne 1“ čini igračkom, uveo je revoluciju u svet biznisa budući da su poslovni ljudi sada mogli da sa sobom nose računar i u njemu skladištene podatke.

Nakon njega razvijaju se naprednije verzije, kao što su Compaq Portable, prvo PC prenosni računar, iz 1982., zatim Epson HX-20 (1982. g.), Grid Compass (1982. g.), Dulmont Magnum/Kookaburra (1982. g.), Sharp and Gavilan (1983. / 1984. g.) i tako dalje sve do IBM-ovih i Apple Macintosh prvih prenosnih računara s kraja osamdesetih godina XX veka.

Kao što smo već napisali, iz godine u godinu, prenosni računari postajala su moderniji i sofisticiraniji,  da bi danas dosegli do računarskih zveri koji obavljaju  nezamislive zadatke i imaju neograničene performanse, a od čega se sastoje, sledi u nastavku teksta.

Od čega se sastoji laptop

Naravno, bez ekrana i tastature laptop je beskoristan. Ovi delovi prenosnog računara su najreprezentativniji ali ono što zaista pokreće ovaj uređaj nalazi se unutra. Tu je procesor, radna memorija (RAM), grafička kartica, prostor za skladištenje u vidu hard diska, baterija za laptop, razni portovi kao što su USB 2.0, USB 3.0, HDMI, čitači kartica, audio priključci, optički uređaji kao što je DVDRW ili Blu-Ray ali  operativni sistem koji zapravo pokreće prenosni računar.

Istina, svaki prenosni računar se, više-manje, sastoji od istih komponenti. Postavlja se pitanje koji laptop odabrati i na šta to treba povesti računa prilikom odabira i kupovine prenosnog računara.

Ne brinite, pokrili smo i to područje u sledečim redovima ovog teksta.

Koje karakteristike uzeti u obzir prilikom kupovine prenosnog računara

Kao što smo već napisali, danas je na tržištu prisutan  ogroman broj različitih modela prenosnih računara. Radi se o modelima od dvadesetak različitih proizvođača koji su se u ovoj industriji računarske opreme izveštili do neslućenih visina.

Zbog toga se mnogi budući vlasnici laptopa s pravom češu iza uveta pri pomisli koji bi laptop trebalo da kupe.

Možda je najlogičniji odgovor, proizvod logičkog razmišljanja, odaberite onaj prenosni računar koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Što to zapravo znači?

Jednostavno, ne treba isti model laptopa poslovnoj osobi koja želi da bude dostupna i aktivna tokom svakodnevnih putovanja ili konferencija i gejmeru koji ruši nove rekorde na fantastično dizajniranim i vrhunski izvedenim računarskim igricama.

Shodno tome, slede neke opšte performanse i osobine delova prenosnog računara koje trebate uzeti u obzir, shodno vašoj potrebi.

U prethodnom poglavlju spomenuli smo delove laptopa, redom:

  • Ekran,
  • Tastatura,
  • Procesor,
  • Radna memorija (RAM)
  • Grafička kartica,
  • Hard disk,
  • Baterija za laptop i
  • Razni portovi i optički uređaji, a evo o kojim delovima prenosnog računara trebati povesti računa shodno vašim potrebama.

Ekran laptopa

Uz neku standardnu veličinu ekrana od 15.6“, treba spomenuti da je veličina ekrana kod prenosnih računara od 11“ pa sve do 18“. Uz veličinu ekrana postoji i razlika u rezoluciji, tj. u kvaliteti slike koja se označava u pikselima. U ponudi su laptopi razlčitih rezolucija. Od onih, sada već standardnih, Full HD rezolucija 1920 x 1080px, manje kvalitetnih kao što su 1600 x 900px i 1366 x 768px (HD Ready) pa do 4K rezolucije od 3840x2160 piksela i ostalih rezolucija ekrana koje traže gejmeri i grafički dizajneri. Treba napomenuti i da ekran može biti sjajan (glossy) ili mat (matte). Mat ekrani imaju posebne premaze koji propuštaju minimalan odsjaj svetla, a sjajni poseduju zaštitno staklo i svetlije, življe boje pa je je ovaj ekran idealan za gejmere koji žele da osete svu čaroliju virtualnog sveta.

Procesor prenosnog računara

Procesor prenosnog računara određuje same performanse. Na stranicama eponude, u kategoriji Laptopovi, nalaze se prenosni računari koja u sebi sadrže procesore dva najpoznatija proizvođača procesora, a to su Intel i AMD.

Neki osnovni modeli Intel procesora su Intel Celeron procesori (Intel Celeron Dual-Core, Intel Celeron Quad-Core,...) i Intel Pentium procesori (Intel Pentium Quad-Core, Intel Pentium Dual-Core, ...) i ovi procesori pružaće sasvim solidne performanse za neku osnovnu upotrebu prenosnog računara. Za profesionalniju upotrebu tu su Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i9 i njihove modifikacije kao što su Intel Core m verzije procesora.

Što se tiče AMD procesora, smatra se da su A modeli AMD procesora pogodniji za manje zahtevne korisnike, dok su AMD Ryzen (AMD Ryzen 3, AMD Ryzen 7, ...), AMD Athlon i AMD FX serije procesora za one korisnike kojima su potrebne snažne, brze performanse prenosnog računara.

Radna memorija (RAM) prenosnog računara

Radna memorija (RAM) prenosnog računala osigurava brz način rada tako da ako želite nesmetan rad, potrebna vam je veća RAM memorija. Danas standardni prenosni računari za profesionalnu business upotrebu sadrže u proseku 8GB RAM-a, ali mogu se pronaći i laptopovi koji u sebi sadrže 2GB ili 4GB RAM-a. Za grafičke dizajnere ili gejmere količina RAM memorije se drastično povećava tako da su u ponudi prenosni računari koji imaju 12GB RAM, 16GB RAM, 24GB RAM i 32GB RAM memorije koliko sadrže najbolji gejmerski laptopovi.

Grafička kartica prenosnog računara

Kao i kod ostalih gore navedenih i predstavljenih delova , i kod grafičkih kartica važi isto: skuplji laptop, bolja grafička kartica.

Standardni prenosni računari uglavnom u sebi imaju integrisanu grafičku karticu, a profesionalniji laptopovi i gejmerski laptopovi sadrže zasebne grafičke karte (tipa AMD, nVidia, ...) koje imaju posebnu radnu memoriju koja obrađuju grafičke podatke. Dakle, ako vam je prenosni računar potrebnan za zahtevnije zadatke, ako radite u 3D programima ili ste zaljubljenik u računarske igrice, gledajte da vaš budući računarski pomagač sadrži zasebne grafičke kartice.

Hard disk unutar prenosnog računara

Hard disk je deo prenosnog računara koji je zadužen za čuvanje podataka. Na njemu se skladišti operativni sistem, softver, razni programi, slike, video snimci, tekstualni dokumenti i ostale datoteke koje se nalaze na prenosnom računaru.

Uz onaj klasični hard disk označen kao HDD (skraćenica od Hard Disk Drive), mnogi današnji laptopovi poseduju SSD hard diskove, tj. Solid State Drive koji brže skladište podatke i manje troše bateriju laptopa.

Baterija za laptop

Kako bi prenosni računar zaista bio mobilan  neophodna mu je baterija za laptop. Postoje baterije različitog kapaciteta i različitog broja komora (4, 6 i 8) kao i različitog broja čelija (od 1 do 9) Li-Ion (litijum-jonske) baterija. Tu su i Litijum-polimer baterije (Li-Po) koje predstavljaju sastavni deo opreme kod savremenijih prenosnih računara .One omogućavaju duži rad, sporiju potrošnju i dugotrajnost. Kao i u ostalim segmentima, i ovde bi trebalo da se vodite svojim zahtevima i potrebama kod prenosnih računara.

Ponuda laptopa na stranicama eponuda

Na stranicama eponude.com možete da pronađete na stotine različitih NoteBook-ova i Ultrabook-ova sledećih proizvođača računalne opreme: Lenovo, Hp, Dell, Asus, Acer, Apple, Gigabyte, Huawei, Dynabook, Fujitsu, Toshiba, Honor, Evoo, Mediacom, Defender i Tesla.

Radi se o prenosnim računarima koji u sebi imaju integrisan Intel, AMD ili Apple procesor, tipa: Intel Core i5, AMD Ryzen, Intel Core i7, Intel Core i3, Intel Celeron Dual-Core, AMD Athlon, Intel Pentium Quad-Core, M1, AMD A-Series, Intel Pentium Dual-Core, Intel Core i9, Intel Core i5-7Y54, Intel Core m3-7Y32 te AMD 3020e.

U ponudi su prenosni računari koja u sebi imaju integrisanu RAM memoriju od: 2GB, 4GB, 8GB, 12GB, 16GB, 24GB i 32GB te rezoluciju ekrana od 1920 x 1080, 2560 x 1600, 1366 x 768, 3840 x 2160, 2304 x 1440, 2880 x 1800, 1920 x 1200, 2048 x 1536, 1600 x 900, 1440 x 900, 3840 x 2400, 1280 x 720, 2160 x 1350 te 3000 x 2000 px.

Prenosni računari koja su u ponudi na stranci eponuda.com u sebi sadrže hard diskove sledećih kapaciteta: 256GB SSD, 512GB SSD, 128GB SSD, 1TB SSD, 1TB, 500GB, 1TB + 256GB SSD, 64GB, 500GB SSD, 1TB + 512GB SSD, 128GB SSD + 512GB SSD, 2TB SSD, 32GB EMMC, 128GB, 1TB + 128GB SSD te 128GB EMMC.

Takođe, ovde možete da pronađete laptopove koji u sebi ne sadrže operativni sistem kao i laptopove koji u sebi sadrže operativne sisteme Linux, Windows 10 ali i macOS sa integrisanim grafičkim karticama ili zasebnih nVidia i AMD grafičkih kartica.

Za kraj, u ovoj kategoriji nalaze se prenosni računari sledećih dimenzija ekrana: 10'', 11'', 12'', 13'', 14'', 15'', 16'' te 17''.

Razgledajte ponudu prenosnih računara u ovoj kategoriji i odaberite onaj koji će najbolje odgovarati vašim zahtevima i potrebama.

prikaži više
Filteri

Proizvođač

Cena

Min: 2810

Max: 459507

 

Tip proizvoda

Proizvođač procesora

Tip procesora

RAM

Veličina hard diska

Rezolucija ekrana

Operativni sistem

Grafička kartica

Veličina ekrana


Poslednjih 5 komentara

     
Sortiraj po:
 

Asus UX325EA-OLED-WB713R 13,3" i7-1165G7 16GB 512GB Windows 10 Pro laptop

Asus laptop UX325EA-OLED-WB713R, ima 16 GB RAM memorije i 512 GB SSD memorije.......

detaljnije >
138.990 - 159.059 dinUporedi cene Prodavaca (19)
 
-13%

Asus 15.6" X515EA-BQ511W i5-1135G78G512GWIN11HOME laptop

CPU brand: Intel, OS: Windows 11 Home, CPU tip: Core i5, CPU model: 1135G7, CPU brzina [GHz]: 2.4, CPU Turbo Brzina [GHz]: 4.2, Core: 4, L3 Cache: 8, Memorija [GB]: 8, Konfiguracija memorije: on-board, Takt memorije [MHz]: 3200, M...

detaljnije >
69.899 - 77.406 dinUporedi cene Prodavaca (10)
 
-10%

Acer aspire A315-23 (NX.HVTEX.00A) full hd, ryzen 5 3500U, 12GB, 512GB ssd laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 12GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
62.647 - 71.489 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-12%

Fujitsu LIFEBOOK A3510 FPC04924BP laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
73.689 - 74.459 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-1%

Gigabyte G5 GD (NOT18657) Intel Hexa Core i5 11400H 15.6" FHD 16GB 512GB SSD GeForce RTX3050 crni gejmerski laptop

NoteBook - Ekran Veličina ekrana 15.6” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Tip panela IPS Ostalo 144Hz, Anti-glare Procesor Klasa procesora Intel Core i5 Model procesora i5-11400H Broj jezgara...

detaljnije >
111.373 - 135.000 dinUporedi cene Prodavaca (22)
 
-18%

Dell Vostro 3500 (NOT16829) Intel Quad Core i5 1135G7 15.6" FHD 8GB 256GB SSD GeForce MX330 Ubuntu crni laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
82.990 - 89.990 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-8%

Hp 15s-eq2076nm (Jet black) FHD Ryzen 3 5300U 8GB 256GB (434D1EA/8) laptop

Ekran 39.6 cm 15.6” diagonal, FHD 1920 x 1080 , micro-edge, anti-glare, 250 nits, 45 NTSC Procesor AMD Ryzen™ 3 5300U up to 3.8 GHz max boost clock, 4 MB L3 cache, 4 cores, 8 threads Memorija 8 GB DDR4-3200......

detaljnije >
51.989 - 51.999 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 

Dell Vostro 3510 15.6" FHD i5-1135G7 8GB 256GB SSD Intel Iris Xe Backlit crni 5Y5B (NOT18554) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
73.726 - 96.871 dinUporedi cene Prodavaca (13)
 
-24%

Lenovo gaming 3 15ACH6 (82K200A5YA) fhd 120Hz ryzen 7 5800H 16GB 512GB GTX1650 4GB backlit laptop

PERFORMANCE Processor AMD Ryzen 7 5800H (8C / 16T 3.2 / 4.4GHz 4MB L2 / 16MB L3) Graphics NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 Chipset AMD SoC Platform Memory 2x 8GB SODIMM DDR43200 Memory Slots Two DDR4 SODIMM slots dualchannel capa...

detaljnije >
103.081 - 135.289 dinUporedi cene Prodavaca (17)
 
-24%

Dell Vostro 3515 15.6" FHD AMD Ryzen 5 3450U 8GB 256GB SSD Backlit crni 5Y5B (NOT18304) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
58.990 - 75.990 dinUporedi cene Prodavaca (25)
 
-22%

Dell Vostro 3510 (NOT18591) laptop Intel Quad Core i7 1165G7 15.6" FHD 8GB 1TB GeForce MX350 Ubuntu crni

Veličina ekrana: 15.6", Rezolucija ekrana: 1.920 x 1.080, Format rezolucije: Full HD, Tip panela: WVA, Ostalo: Anti-glare, Klasa procesora: Intel® Core™ i7, Model procesora: i7-1165G7, Broj jezgara procesora: 4, Broj logičkih...

detaljnije >
103.489 - 108.374 dinUporedi cene Prodavaca (6)
 
-5%
57.890 - 74.890 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-23%

Dell G15 5515 15.6" FHD 120Hz 250nits AMD Ryzen 5 5600H 8GB 256GB SSD GeForce RTX 3050 4GB Backlit Win10Pro sivi 5Y5B (NOT18459) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
109.989 - 114.990 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-4%

Hp 250 G8 i3-1115G4, 8GB, 256GB (2X7L0EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
51.130 - 71.999 dinUporedi cene Prodavaca (9)
 
-29%

Gigabyte A5 K1 15.6" FHD 240Hz AMD Ryzen 7 5800HX 16GB 1TB SSD GeForce RTX 3060P 6GB Crni laptop

Ekran Veličina ekrana: 15.6" Rezolucija ekrana: 1.920 x 1.080 Format rezolucije: Full HD Tip panela: IPS Ostalo: 240Hz Procesor / Čipset Klasa procesora: AMD Ryzen 5 Model procesora: 5600H Broj jezgara procesora: 6 Broj logičkih j...

detaljnije >
156.699 - 160.900 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-3%

Acer Extensa 15 EX215-31 NX.EFTEX.017 laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 4GB, Veličina hard diska 128GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
49.250 - 53.229 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-7%

Acer Aspire 3 A315-34-C1HA (NX.HE3EX.02P) 15.6 FHD Intel Celeron N4020 1.1GHz,4GB RAMA,256 GB SSD,Intel UHD 600 Graphics,Linux, laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 4GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
30.990 - 47.500 dinUporedi cene Prodavaca (21)
 
-35%
Popularni testovi Prikaži sve >

Asus 11.6 W202NA-GJ0083R N3350/4G/128G/WIN10PRO laptop

Karakteristike Naziv modela: V202NAGJ0083R EAN kod: 4711081281498 UPC kod: 195553281492 Operativni system: Windovs 10 Pro ASUS preporučuje Windovs 10 Pro za poslovanje Office 1: mesečna probna verzija za nove Microsoft 365 klijent...

detaljnije >
27.999 - 32.989 dinUporedi cene Prodavaca (18)
 
-15%

Asus Zenbook 14X OLED UX5400EA-OLED-KN721X (Touch WQXGA+, I7-1165G7, 16GB, SSD 512GB, Win 11 Pro) laptop

Ekran 14.0-inch, Touch screen OLED, WQXGA 2880 x 1800 16 10 aspect ratio, Glossy display 100 DCI-P3 color gamut, Screen-to-body ratio 92, PANTONE Validated, 90Hz refresh rate ScreenPad 2.0 FHD 2160 x 1080 IPS-level......

detaljnije >
162.990 - 181.614 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-10%

Asus laptop TUF Gaming F15 X712EA-BX321 173quotIntel i3-1115G48 GB512 GB SSD

Ekran: 17,3" , Procesor: Intel Core i3-1115G4, Dual Core , Memorija: 8 GB DDR4 , Hard disk: 512 GB SSD , Grafička karta: Integrisana Intel UHD......

detaljnije >
64.499 - 71.214 dinUporedi cene Prodavaca (15)
 
-9%

Dell Vostro 3510 15.6" FHD i5-1135G7 8GB 256GB SSD GeForce MX350 2GB Backlit crni 5Y5B (NOT18569) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
89.990 - 121.990 dinUporedi cene Prodavaca (22)
 
-26%

Lenovo laptop IdeaPad Gaming 3 82K200ABYA 156rdquo FHDRyzen 7 5800H16 GB512 GB SSDRTX 3060 6 GB

Dijagonala ekrana: 156" IPS RAM memorija: 16 GB DDR4 3200 MHz Hard disk: 512 GB SSD Procesor: AMD Ryzen 7 5800H Octa Core Grafička karta: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6...

detaljnije >
140.000 dinPoseti prodavnicu Prodavaca (1)
 

Hp 255 G8 27K64EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
42.990 - 46.240 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-7%

Acer Aspire 3 A315-34 NXHE3EX030 Intel® Pentium® Silver N5030 do 3.1GHz 15.6" Integrisana UHD 605 8GB laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
44.989 - 48.990 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-8%

Asus X515FA-EJ321 (Full HD, i3-10110U, 8GB, SSD 512GB) laptop

Ekran 15.6-inch FHD 1920 x 1080 16 9 aspect ratio, 200nits, 45 NTSC color gamut, Anti-glare display Procesor Intel Core i3-10110U Processor 2.1 GHz 4M Cache, up to 4.1 GHz, 2 cores Memorija 8GB DDR4 4GB DDR4 on board......

detaljnije >
55.999 - 66.516 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-16%

Hp 15-dy1024wm 15.6/i3-1005G1/4GB/M.2 128GB/Win10Home 1W830UA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 4GB, Veličina hard diska 128GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
58.900 - 59.930 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-2%

Lenovo V14 ADA (Iron Grey) Full HD, Ryzen 3 3250U, 8GB, 512GB SSD (82C600E4YA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
50.990 - 59.990 dinUporedi cene Prodavaca (3)
 
-15%

Dell G15 5515 15.6" FHD 120Hz 250nits AMD Ryzen 7 5800H 16GB 512GB SSD GeForce RTX 3060 Backlit Win 10 Pro (NOT18530)

Veličina ekrana: 15.6", Rezolucija ekrana: 1.920 x 1.080, Format rezolucije: Full HD, Tip panela: WVA, Ostalo: 120Hz, Anti-glare, High-brightness 250-nit, Klasa procesora: AMD® Ryzen™ 7, Model procesora: 5800H, Broj jezgara p...

detaljnije >
186.205 - 204.990 dinUporedi cene Prodavaca (6)
 
-9%

Dell Vostro 3510 15.6" FHD i3-1115G4 8GB 256GB SSD Backlit crni 5Y5B (NOT18556) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
59.292 - 81.289 dinUporedi cene Prodavaca (22)
 
-27%

Dell Vostro 3515 15.6" FHD AMD Ryzen 7 3700U 16GB 512GB SSD Backlit crni 5Y5B (NOT18306) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 16GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Linux...

detaljnije >
72.999 - 109.999 dinUporedi cene Prodavaca (25)
 
-34%
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >