Hp Laptopovi

Pre nego što vas kratko upoznamo sa istorijom laptopova, karakteristikama kao i ponudom laptopova na stranicama Internet prodavnice eponuda, hajde prvo da razjasnimo šta je to uopšte laptop?

Ukratko, laptop predstavlja prenosivi računar i odlična alternativu desktop računaru. Ističe se svojom praktičnošću i funkcionalnošću kao i mnogim prednostima koje su mu omogućile da preuzme primat od glomaznog, statičnog kućnog kompjutera.

Laptopovi su nam omogućili mobilnost i fleksibilnost u radu tako da su danas nezamenjivo osnovno radno sredstvo za mnoge poslovne ljude. I ne samo za njih.

Današnji proizvođači prenosnih računara idu u korak s vremenom tako da odgovarajući laptop može da pronađe i poslovan čovek koji uz pomoć njega povećava svoju radnu efikasnost za 100 %  ali i student, đak ili strastveni gejmer. Odlično je rešenje za porodicu kojoj je neophodan mobilni kompjuter jer nemaju prikladan radni prostor u domu gde bi mogli da instaliraju statični, višedelni desktop računar.

Za razliku od desktopa, laptop u sebi sadrži sve potrebno za vrhunsku performansu.

Moćan procesor, vrhunsku rezoluciju ekrana, zavidnu RAM memoriju, prostran hard disk, odličnu grafičku karticu, razne portove i izdržljivu bateriju koja mu omogućava višesatan rad bez napajanja električnom energijom.

Zahvaljujući prenosnom računaru možete putem interneta, pre poslovnog sastanka, da dodate deo prezentacije koji vam nedostaje ili možete ubiti vreme tokom dugog i zamornog putovanja tako što ćete pogledati najnoviji film, odigrati igricu ili surfovati internetom.

Svaka nova generacija prenosnih računara je brža, laganija i modernija od prethodne. Radi se o prenosnim računarima koji u sebi sadrže intel core i7 i AMD FX serije procesora, koji imaju ekran veličine od 17.3'' čak i od 18'' i rezolucije od 4K, tj. 3840x2160 piksela i koji imaju 8 GB RAM-a i 1TB prostora na hard disku. S pravom možemo reći da su nas proizvođači laptopova (od koji su najpoznatiji: Lenovo, Hp, Dell, Asus, Acer, Apple i drugii) razmazili i da sa svakim novim modelom očekujemo više i pomeramo granice nemogućeg.

Ali, kako smo došli do laptopa kakv danas poznajemo i ko je izumeo prvi prenosni računar i kada, saznajte u nastavku ovog teksta.

Kratka istorija laptopova

Postoji nekoliko verzija o tome ko je prvi i kada izmislio prenosni računar.

Prema nekim izvorima, prvi prijenosni računar zvao se „Portal“, a proizvela ga je francuska kompanija R2E Micral a predstavila ga je kompanija CCMC na jednom tehnološkom sajmu u Parizu 1980. godine. Ovaj mini računar posedovao je 8-bitni procesor intel 8085, RAM od 64K bajta, ekran od 32 znaka i dimenzije od 45 × 45 × 15 cm. Znate koliko je bio težak? Čak 12 kilograma.

Svejedno, iako težak i jedva vidljivog ekrana, omogućio je mobilnost, a korišćen je za računovodstvene usluge kompanije CCMC. Zbog toga što nije bio namenjen široj javnosti, ovaj mini računar se ne smatra prvim pravim prenosnim računarom.

I baš zbog toga mnogi izvori spominju da je prvi prenosni računar zapravo „Osborne 1“ koje je javnosti predstavljen 1981. godine. Ovaj računar razvio je Adam Osborne u svojoj kompaniji Osborne Computer. „Osborne 1“ bio je težak skoro 11 kg, a posjedovao je CRT monitor od svega pet inča (5''). Iako se iz današnje perspektive „Osborne 1“ čini igračkom, uveo je revoluciju u svet biznisa budući da su poslovni ljudi sada mogli da sa sobom nose računar i u njemu skladištene podatke.

Nakon njega razvijaju se naprednije verzije, kao što su Compaq Portable, prvo PC prenosni računar, iz 1982., zatim Epson HX-20 (1982. g.), Grid Compass (1982. g.), Dulmont Magnum/Kookaburra (1982. g.), Sharp and Gavilan (1983. / 1984. g.) i tako dalje sve do IBM-ovih i Apple Macintosh prvih prenosnih računara s kraja osamdesetih godina XX veka.

Kao što smo već napisali, iz godine u godinu, prenosni računari postajala su moderniji i sofisticiraniji,  da bi danas dosegli do računarskih zveri koji obavljaju  nezamislive zadatke i imaju neograničene performanse, a od čega se sastoje, sledi u nastavku teksta.

Od čega se sastoji laptop

Naravno, bez ekrana i tastature laptop je beskoristan. Ovi delovi prenosnog računara su najreprezentativniji ali ono što zaista pokreće ovaj uređaj nalazi se unutra. Tu je procesor, radna memorija (RAM), grafička kartica, prostor za skladištenje u vidu hard diska, baterija za laptop, razni portovi kao što su USB 2.0, USB 3.0, HDMI, čitači kartica, audio priključci, optički uređaji kao što je DVDRW ili Blu-Ray ali  operativni sistem koji zapravo pokreće prenosni računar.

Istina, svaki prenosni računar se, više-manje, sastoji od istih komponenti. Postavlja se pitanje koji laptop odabrati i na šta to treba povesti računa prilikom odabira i kupovine prenosnog računara.

Ne brinite, pokrili smo i to područje u sledečim redovima ovog teksta.

Koje karakteristike uzeti u obzir prilikom kupovine prenosnog računara

Kao što smo već napisali, danas je na tržištu prisutan  ogroman broj različitih modela prenosnih računara. Radi se o modelima od dvadesetak različitih proizvođača koji su se u ovoj industriji računarske opreme izveštili do neslućenih visina.

Zbog toga se mnogi budući vlasnici laptopa s pravom češu iza uveta pri pomisli koji bi laptop trebalo da kupe.

Možda je najlogičniji odgovor, proizvod logičkog razmišljanja, odaberite onaj prenosni računar koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Što to zapravo znači?

Jednostavno, ne treba isti model laptopa poslovnoj osobi koja želi da bude dostupna i aktivna tokom svakodnevnih putovanja ili konferencija i gejmeru koji ruši nove rekorde na fantastično dizajniranim i vrhunski izvedenim računarskim igricama.

Shodno tome, slede neke opšte performanse i osobine delova prenosnog računara koje trebate uzeti u obzir, shodno vašoj potrebi.

U prethodnom poglavlju spomenuli smo delove laptopa, redom:

  • Ekran,
  • Tastatura,
  • Procesor,
  • Radna memorija (RAM)
  • Grafička kartica,
  • Hard disk,
  • Baterija za laptop i
  • Razni portovi i optički uređaji, a evo o kojim delovima prenosnog računara trebati povesti računa shodno vašim potrebama.

Ekran laptopa

Uz neku standardnu veličinu ekrana od 15.6“, treba spomenuti da je veličina ekrana kod prenosnih računara od 11“ pa sve do 18“. Uz veličinu ekrana postoji i razlika u rezoluciji, tj. u kvaliteti slike koja se označava u pikselima. U ponudi su laptopi razlčitih rezolucija. Od onih, sada već standardnih, Full HD rezolucija 1920 x 1080px, manje kvalitetnih kao što su 1600 x 900px i 1366 x 768px (HD Ready) pa do 4K rezolucije od 3840x2160 piksela i ostalih rezolucija ekrana koje traže gejmeri i grafički dizajneri. Treba napomenuti i da ekran može biti sjajan (glossy) ili mat (matte). Mat ekrani imaju posebne premaze koji propuštaju minimalan odsjaj svetla, a sjajni poseduju zaštitno staklo i svetlije, življe boje pa je je ovaj ekran idealan za gejmere koji žele da osete svu čaroliju virtualnog sveta.

Procesor prenosnog računara

Procesor prenosnog računara određuje same performanse. Na stranicama eponude, u kategoriji Laptopovi, nalaze se prenosni računari koja u sebi sadrže procesore dva najpoznatija proizvođača procesora, a to su Intel i AMD.

Neki osnovni modeli Intel procesora su Intel Celeron procesori (Intel Celeron Dual-Core, Intel Celeron Quad-Core,...) i Intel Pentium procesori (Intel Pentium Quad-Core, Intel Pentium Dual-Core, ...) i ovi procesori pružaće sasvim solidne performanse za neku osnovnu upotrebu prenosnog računara. Za profesionalniju upotrebu tu su Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7, Intel Core i9 i njihove modifikacije kao što su Intel Core m verzije procesora.

Što se tiče AMD procesora, smatra se da su A modeli AMD procesora pogodniji za manje zahtevne korisnike, dok su AMD Ryzen (AMD Ryzen 3, AMD Ryzen 7, ...), AMD Athlon i AMD FX serije procesora za one korisnike kojima su potrebne snažne, brze performanse prenosnog računara.

Radna memorija (RAM) prenosnog računara

Radna memorija (RAM) prenosnog računala osigurava brz način rada tako da ako želite nesmetan rad, potrebna vam je veća RAM memorija. Danas standardni prenosni računari za profesionalnu business upotrebu sadrže u proseku 8GB RAM-a, ali mogu se pronaći i laptopovi koji u sebi sadrže 2GB ili 4GB RAM-a. Za grafičke dizajnere ili gejmere količina RAM memorije se drastično povećava tako da su u ponudi prenosni računari koji imaju 12GB RAM, 16GB RAM, 24GB RAM i 32GB RAM memorije koliko sadrže najbolji gejmerski laptopovi.

Grafička kartica prenosnog računara

Kao i kod ostalih gore navedenih i predstavljenih delova , i kod grafičkih kartica važi isto: skuplji laptop, bolja grafička kartica.

Standardni prenosni računari uglavnom u sebi imaju integrisanu grafičku karticu, a profesionalniji laptopovi i gejmerski laptopovi sadrže zasebne grafičke karte (tipa AMD, nVidia, ...) koje imaju posebnu radnu memoriju koja obrađuju grafičke podatke. Dakle, ako vam je prenosni računar potrebnan za zahtevnije zadatke, ako radite u 3D programima ili ste zaljubljenik u računarske igrice, gledajte da vaš budući računarski pomagač sadrži zasebne grafičke kartice.

Hard disk unutar prenosnog računara

Hard disk je deo prenosnog računara koji je zadužen za čuvanje podataka. Na njemu se skladišti operativni sistem, softver, razni programi, slike, video snimci, tekstualni dokumenti i ostale datoteke koje se nalaze na prenosnom računaru.

Uz onaj klasični hard disk označen kao HDD (skraćenica od Hard Disk Drive), mnogi današnji laptopovi poseduju SSD hard diskove, tj. Solid State Drive koji brže skladište podatke i manje troše bateriju laptopa.

Baterija za laptop

Kako bi prenosni računar zaista bio mobilan  neophodna mu je baterija za laptop. Postoje baterije različitog kapaciteta i različitog broja komora (4, 6 i 8) kao i različitog broja čelija (od 1 do 9) Li-Ion (litijum-jonske) baterija. Tu su i Litijum-polimer baterije (Li-Po) koje predstavljaju sastavni deo opreme kod savremenijih prenosnih računara .One omogućavaju duži rad, sporiju potrošnju i dugotrajnost. Kao i u ostalim segmentima, i ovde bi trebalo da se vodite svojim zahtevima i potrebama kod prenosnih računara.

Ponuda laptopa na stranicama eponuda

Na stranicama eponude.com možete da pronađete na stotine različitih NoteBook-ova i Ultrabook-ova sledećih proizvođača računalne opreme: Lenovo, Hp, Dell, Asus, Acer, Apple, Gigabyte, Huawei, Dynabook, Fujitsu, Toshiba, Honor, Evoo, Mediacom, Defender i Tesla.

Radi se o prenosnim računarima koji u sebi imaju integrisan Intel, AMD ili Apple procesor, tipa: Intel Core i5, AMD Ryzen, Intel Core i7, Intel Core i3, Intel Celeron Dual-Core, AMD Athlon, Intel Pentium Quad-Core, M1, AMD A-Series, Intel Pentium Dual-Core, Intel Core i9, Intel Core i5-7Y54, Intel Core m3-7Y32 te AMD 3020e.

U ponudi su prenosni računari koja u sebi imaju integrisanu RAM memoriju od: 2GB, 4GB, 8GB, 12GB, 16GB, 24GB i 32GB te rezoluciju ekrana od 1920 x 1080, 2560 x 1600, 1366 x 768, 3840 x 2160, 2304 x 1440, 2880 x 1800, 1920 x 1200, 2048 x 1536, 1600 x 900, 1440 x 900, 3840 x 2400, 1280 x 720, 2160 x 1350 te 3000 x 2000 px.

Prenosni računari koja su u ponudi na stranci eponuda.com u sebi sadrže hard diskove sledećih kapaciteta: 256GB SSD, 512GB SSD, 128GB SSD, 1TB SSD, 1TB, 500GB, 1TB + 256GB SSD, 64GB, 500GB SSD, 1TB + 512GB SSD, 128GB SSD + 512GB SSD, 2TB SSD, 32GB EMMC, 128GB, 1TB + 128GB SSD te 128GB EMMC.

Takođe, ovde možete da pronađete laptopove koji u sebi ne sadrže operativni sistem kao i laptopove koji u sebi sadrže operativne sisteme Linux, Windows 10 ali i macOS sa integrisanim grafičkim karticama ili zasebnih nVidia i AMD grafičkih kartica.

Za kraj, u ovoj kategoriji nalaze se prenosni računari sledećih dimenzija ekrana: 10'', 11'', 12'', 13'', 14'', 15'', 16'' te 17''.

Razgledajte ponudu prenosnih računara u ovoj kategoriji i odaberite onaj koji će najbolje odgovarati vašim zahtevima i potrebama.

prikaži više
Filteri

Proizvođač

Cena

Min: 2810

Max: 360234

 

Tip proizvoda

Proizvođač procesora

Tip procesora

RAM

Veličina hard diska

Rezolucija ekrana

Operativni sistem

Grafička kartica

Veličina ekrana


Poslednjih 5 komentara

     
Sortiraj po:
 
Filter►
Proizvođač: Hp
 

Hp 15s-eq2076nm (Jet black) FHD Ryzen 3 5300U 8GB 256GB (434D1EA/8) laptop

Ekran 39.6 cm 15.6” diagonal, FHD 1920 x 1080 , micro-edge, anti-glare, 250 nits, 45 NTSC Procesor AMD Ryzen™ 3 5300U up to 3.8 GHz max boost clock, 4 MB L3 cache, 4 cores, 8 threads Memorija 8 GB DDR4-3200......

detaljnije >
51.989 - 51.999 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 

Hp 250 G8 i3-1115G4, 8GB, 256GB (2X7L0EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
51.130 - 71.999 dinUporedi cene Prodavaca (9)
 
-29%

Hp 255 G8 27K64EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
42.990 - 46.240 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-7%

Hp 15-dy1024wm 15.6/i3-1005G1/4GB/M.2 128GB/Win10Home 1W830UA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 4GB, Veličina hard diska 128GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
58.900 - 59.930 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 
-2%

Hp 250 G8 Full HD, Intel i5-1135G7, 8GB, 256GB, Win 10 Pro (2X7V1EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
86.900 - 95.550 dinUporedi cene Prodavaca (17)
 
-9%

Hp 255 G8 DOS/15.6"FHD AG/Athlon 3050U/8GB/256GB/GLAN 32P18EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 8GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
39.923 - 48.990 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-19%
36.489 - 41.990 dinUporedi cene Prodavaca (7)
 
-13%

Hp 14s-fq0013dx 192T6UA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 4GB, Veličina hard diska 128GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
57.089 - 57.186 dinUporedi cene Prodavaca (2)
 

Hp 250 G8 3V5P3EA 156quot FHDIntel i3-1115G48 GB256 GB SSD laptop

Ekran: 156" FHD IPS AntiGlare Procesor: Intel Core i31115G4 Dual Core Memorija: 8 GB DDR4 2666 MHz Hard disk: 256 GB PCIe NVMe SSD Grafička karta: Intel UHD integrisana Operativni sistem: FreeDOS...

detaljnije >
50.250 - 57.000 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-12%

Hp 250 G8 (Asteroid silver) FHD i5-1035G1 4GB 256GB (2E9H4EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 4GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
69.889 dinPoseti prodavnicu Prodavaca (1)
 

Hp 450 G3 i5-6200U 4G1T R7 M340-2G Torba, P4N96EA P4N96EA laptop

- HP ProBook 450 G3 (P4N96EA), 15.6 LED (1366x768), Intel Core i5-6200U 2.3GHz, 4GB, 1TB HDD, Radeon R7 M340 2GB, DVDRW, USB3.0, noOS...

detaljnije >
12.761 dinPoseti prodavnicu Prodavaca (1)
 

Hp 250 G8 (Asteroid silver) Full HD IPS, Intel i7-1165G7, 8GB, 512GB SSD (32M39EA) laptop

UMA i7-1165G7 250 G8 15.6 FHD SVA 250 NWBZ 8GB 1D DDR4 2666 SSD 512GB PCIe NVMe Value DOS3.0 1yw kbd AHS   kbd TP num kypd AC 2x2+BT 5 2Ant Asteroid Silver  with HD Webcam ID SeaShipment CPU brand: Intel, OS: DOS, CPU tip: Core i7...

detaljnije >
70.996 - 99.990 dinUporedi cene Prodavaca (26)
 
-29%

Hp 250 G8 Win 10 Pro/15.6"FHD AG/i3-1115G4/8GB/256GB/GLAN 2W9A5EA laptop

Dijagonala ekrana: 15,6", IPS RAM memorija: 8 GB DDR4 - 2666 MHz Hard disk: 256 GB SSD Procesor: Intel Core i3-1115G4, Dual Core Grafička karta: Integrisana Intel UHD Operativni sistem: Windows 10 Pro......

detaljnije >
72.027 - 86.750 dinUporedi cene Prodavaca (21)
 
-17%

Hp 17-cp0098nm (Jet Black) FHD IPS, Ryzen5 5500U, 16GB, 512GB SSD (634H7EA) laptop

Ekran Veličina ekrana 17.3” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Tip panela IPS Procesor Klasa procesora AMD Ryzen Processors Model procesora AMD Ryzen 5 5500U Broj jezgara procesora 6 Broj...

detaljnije >
76.599 - 83.259 dinUporedi cene Prodavaca (3)
 
-8%

Hp 250 G8 (Dark ash silver) Celeron N4020 8GB 256GB (3V5F9EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
35.500 - 45.299 dinUporedi cene Prodavaca (7)
 
-22%

Hp 250 G8 (Asteroid silver) Intel Celeron N4020 8GB 256GB (2X7W8EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
41.400 - 48.140 dinUporedi cene Prodavaca (13)
 
-14%

Hp ProBook 450 G3 P4P03EA laptop

- HP ProBook 450 G3 (P4P03EA), 15.6 LED (1366x768), Intel Core i7-6500U 2.5GHz, 8GB, 1TB HDD, Radeon R7 M340 2GB, DVDRW, USB3.0, noOS...

detaljnije >
13.985 dinPoseti prodavnicu Prodavaca (1)
 

Hp not Pav.x360 15-er0015nm i3-1125G4 8G512 W11h, 61Q89EA laptop

HP Pavilion x360Core i3-1125G4 quad8GB DDR4 1DM 3200512GB PCIe valueIntel UHD Graphics IntegratedNatural silver - fingerprint r eaderTouch15.6 FHD Antiglare IPS 250 nits Narrow BorderOST W11H6.WARR 1 1 0 EURO CPU brand: Intel, OS:...

detaljnije >
81.750 - 962.990 dinUporedi cene Prodavaca (18)
 
-92%

Hp 250 G8 (Dark ash silver) i3-1115G4 8GB 256GB (2W8Z6EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
51.990 - 61.828 dinUporedi cene Prodavaca (9)
 
-16%

Hp 250 G8 Win 10 Home/15.6"FHD AG/Celeron N4020/4GB/256GB/GLAN 45M85ES laptop

Ekran Veličina ekrana 15.6” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Tip panela Standard Ostalo Anti-glare Procesor Klasa procesora Intel® Celeron Model procesora Celeron N4020 Broj jezgara...

detaljnije >
37.990 - 48.990 dinUporedi cene Prodavaca (11)
 
-22%

Hp 15s-fq3022nm Win 10 Home/15.6"FHD AG/Celeron N4500/4GB/256GB 4Q1R6EA laptop

Ekran Veličina ekrana 15.6” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Ostalo Anti-glare Procesor Klasa procesora Intel® Celeron® Model procesora N4500 Broj jezgara procesora 2 Broj logičkih......

detaljnije >
42.150 - 54.190 dinUporedi cene Prodavaca (13)
 
-22%

Hp not 250 G8 i3-1115G4 8G512, 3A5W8EA laptop

UMA i3-1115250 G8 15.6 FHD AG UWVA 250 8GB 1D DDR4 2666 SSD 512GB PCIe NVMe Value DOS3.0 1yw Ash   kbd TP Imagepad with numeric keypad AC 2x2+BT 5 2Ant Asteroid Silver  with HD Webcam ID SeaShipment CPU brand: Intel, OS: DOS, CPU ...

detaljnije >
54.170 - 69.010 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-22%
Popularni testovi Prikaži sve >

Hp 255 G8 (Dark ash silver) Full HD IPS, Ryzen 3 3250U, 8GB, 256GB SSD (27K51EA) laptop

NoteBook - Ekran Veličina ekrana 15.6” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Tip panela IPS Ostalo narrow bezel, anti-glare, 250 nits, 45 NTSC Procesor AMD Ryzen 3 3250U Broj jezgara procesora...

detaljnije >
47.330 - 54.990 dinUporedi cene Prodavaca (8)
 
-14%

Hp ProBook 445 G7 2X7H5EA laptop

NoteBook - HP 250 G8 Win 10 Home/15.6''FHD AG/Celeron N4020/4GB/256GB SSD/GLAN, 2X7H5EA...

detaljnije >
37.990 - 51.620 dinUporedi cene Prodavaca (27)
 
-26%

Hp NOT Pav. 13 bb0021nm i7 1165G7 16G512, 634D2EA laptop

HP Pavilion/Core i71165G7 quad/16GB DDR4 onboard/512GB PCIe value/Intel Iris Xe/Natural silver painted bezel fingerprint reader with SD card reader/13.3 FHD Brightview slim IPS 250 nits/OST FreeDOS 3.0/./WARR 1 1 0 EURO// Garancij...

detaljnije >
101.100 - 115.660 dinUporedi cene Prodavaca (18)
 
-13%

Hp 240 G8 2X7J3EA 14 Intel Core i5-1035G1/8 GB DDR4/256 GB SSD 2X7J3EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
80.299 - 97.475 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-18%

Hp 240 G8 i5-1035G1 8GB 256GB Windows 10 Home (203B6EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
71.299 - 86.513 dinUporedi cene Prodavaca (14)
 
-18%

Hp 250 G8 (Silver) i7-1165G7 8GB 512GB Win 10 Pro (2X7L1EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
103.399 - 118.559 dinUporedi cene Prodavaca (15)
 
-13%

Hp 255 G8 (dark ash silver) hd athlon silver 3050U 4GB 1TB (2R9B8EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora AMD, RAM 4GB, Veličina hard diska 1TB, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
35.200 - 41.843 dinUporedi cene Prodavaca (11)
 
-16%

Hp not pav. 15 eg1015nm i7 1195G7 16G512, 634Q0EA#BED laptop

HP Pavilion/Core i71195G7 quad/16GB DDR4 2DM 3200/512GB PCIe value/Intel Iris Xe/Natural silver fingerprint reader/15.6 FHD Antig lare IPS 300 nits Narrow border ultraslim/OST FreeDOS 3.0/./WARR 1 1 0 EURO// Garancija: 12 meseci. ...

detaljnije >
102.250 - 115.819 dinUporedi cene Prodavaca (15)
 
-12%

Hp 255 G8 3V5M2EA  15.6“ FHD AMD Ryzen 5 5500U 8GB RAMA 512 GB SSD laptop

Novi racunar za Vaš uspeh! HP 255 G8 nastavlja seriju laptopa s novim dizajnom, ali zadržava osnovnu misao ove serije: pružiti izdržljiv, elegantan i pristupačan laptop uredjaj. Dizajniran za rad u pokretu, HP 255 G8 laptop nudi p...

detaljnije >
59.800 - 69.289 dinUporedi cene Prodavaca (5)
 
-14%

Hp 15s-fq3009nm (Chalkboard gray) Full HD, Celeron N4500, 8GB, 256GB SSD (4Q630EA) laptop

Ekran Veličina ekrana 15.6” Rezolucija ekrana 1.920 x 1.080 Format rezolucije Full HD Ostalo Anti-glare Procesor Klasa procesora Intel Celeron Model procesora N4500 Broj jezgara procesora 2 Broj logičkih jezgara...

detaljnije >
37.990 - 49.990 dinUporedi cene Prodavaca (4)
 
-24%

Hp 250 G8 Win 10 Home/15.6 HD AG/Pentium N5030/8GB/256GB/GLAN 32N62EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
48.990 - 62.800 dinUporedi cene Prodavaca (19)
 
-22%

Hp 250 G8 (2X7L6EA) Intel Celeron N4020 15.6" HD 8GB 256GB SSD Intel UHD 600 Win10 srebrni laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
47.990 - 56.770 dinUporedi cene Prodavaca (16)
 
-15%

Hp 250 G8 (Dark ash silver) Pentium Silver N5030 8GB 256GB (3V5F7EA) laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 8GB, Veličina hard diska 256GB SSD, Operativni sistem : Nema OS...

detaljnije >
44.299 - 51.520 dinUporedi cene Prodavaca (17)
 
-14%

Hp laptop 250 G8 Win 10 Home/15.6"FHD AG/Celeron N4020/4GB/256GB SSD/GLAN

2X7H5EA Veličina ekrana:  15.6″ Procesor:  Intel Tip procesora:  Celeron Broj jezgara:  2 Model procesora:  N4020 Memorija:  4 GB Tip Diska1:  SSD Disk1:  256 GB Grafika:  Integrisana Optika:  Ne Operativni sistem:  Windows 10 Hom...

detaljnije >
37.999 - 55.890 dinUporedi cene Prodavaca (8)
 
-32%

Hp 250 G8 Win 10 Pro/15.6 FHD AG/i5-1035G1/16GB/512GB/GLAN/srebrna 32M85EA laptop

NoteBook, Proizvođač procesora Intel, RAM 16GB, Veličina hard diska 512GB SSD, Operativni sistem : Windows 10...

detaljnije >
95.840 - 102.999 dinUporedi cene Prodavaca (5)
 
-7%
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća >