Popusti kuca i basta Popusti kuca i basta
HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula Slike

HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula cene

Lfenilalanin je esencijalna aminokiselina koja se u organizam može uneti jedino hranom ili dodacima ishrani. Primarni izvor fenilalanina iz hrane su meso i mlečni proizvodi, a u manjim količinama mogu se naći u pšeničnim i ovsenim klicama. Fenilalanin je prekursor tirozina i pospešuje funkciju tiroidne žlezde, kao i funkciju kateholaminskih neurotransmitera (epinefrin, norepinefrin, dopamin i tiramin), čiji je nivo izuzetno mali u stanjima depresije. Fenilalanin ima ulogu u proizvodnji melanina, a osobe koje ne mogu da konvertuju fenilalanin u tirozin imaju nasledni metabolički poremećaj koji se zove fenilketonurija. Za pravilan metabolizam fenilalanina neophodno je prisustvo vitamina i minerala, a obavezni su B6, B3, C, bakar i gvožđe.Fenilalanin može da prođe kroz krvnomoždanu barijeru, pa stoga ima uticaja na hemijske procese u mozgu. Pošto deluje na neurotransmitere, njegova suplementacija može da bude u svojstvu antidepresiva, a može da ublaži i neurološke probleme i hronične bolove. Kod depresivnih stanja nivoi neurotransmitera serotonina i norepinefrina su niski, a fenilalanin zajedno sa tirozinom može da utiče na njihovu produkciju i time pomogne u ublažavanju depresije.Kod osoba koje pate od hroničnih bolova smanjena je aktivnost endorfina u krvi i moždanokičmenoj tečnosti. Fenilalanin može da uspostavi normalan nivo endorfina i time pomogne organizmu da prirodnim putem eliminiše bol. Može da blokira bol selektivno, što znači da otklanja hronične bolove, a pri tom dopušta da prirodni odbrambeni mehanizmi u organizmu neometano reaguju na kratkotrajne akutne bolove (opekotine, posekotine i sl.). Dejstvo fenilalanina u ublažavanju bola nije trenutno kao kod analgetika i sličnih lekova, već nastupa posle tri do četiri dana, a u nekim slučajevima i tri do četiri nedelje. Nekima je dovoljno da ga uzimaju tokom jedne nedelje u mesecu, a drugima je potrebna neprekidna terapija.Fenilalanin se može preporučiti u cilju sprečavanja deficijencije nutrijenata koji su portebni za: proizvodnju tirozina za zdravlje nervnog sistema i tiroidne funkcije podizanje nivoa kateholaminsih neurotransmitera koji su u deficitu kod depresivnih stanja neurološka stanja vezana za pojavu multipleks skleroze i Parkinsonove bolesti suzbijanje apetita i kontrolu telesne mase povećanje nivoa neurotransmitera koji pojačavaju apetit kod anoreksije ublažavanje bolova kod povreda, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, bolova u krstima, migrena, grčeva u nogama i mišićima, postoperativnih bolova i neuralgijaPreporučeno doziranje i način upotrebe Odrasli 1 kapsula dnevno.
 
  • Najbolja cena
 
HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula Slike
HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula
Trenutno najbolja ponuda:
2352.00 din u Ananas
Više o ponudi Prikaži prodavnice (1)
 
Prodavac Napomena Na stanju Cena Prodavac

Ananas

Jedinstveni šoping mol, ā na netu! Širok asortiman, sigurno plaćanje, brza dostava! Klik! Bum! Tras! Ananas!
Na stanju
Poseti prodavnicu
Jedinstveni šoping mol, ā na netu! Širok asortiman, sigurno plaćanje, brza dostava! Klik! Bum! Tras! Ananas!
Kompleks aminokiselina L-phenylalanine 500mg 100 kapsula
Prodavcu napomenite da ste proizvod videli na portalu EPONUDA.com
Cena ažurirana: 18.04.2024

OPIS I KARAKTERISTIKE

Lfenilalanin je esencijalna aminokiselina koja se u organizam može uneti jedino hranom ili dodacima ishrani. Primarni izvor fenilalanina iz hrane su meso i mlečni proizvodi, a u manjim količinama mogu se naći u pšeničnim i ovsenim klicama. Fenilalanin je prekursor tirozina i pospešuje funkciju tiroidne žlezde, kao i funkciju kateholaminskih neurotransmitera (epinefrin, norepinefrin, dopamin i tiramin), čiji je nivo izuzetno mali u stanjima depresije. Fenilalanin ima ulogu u proizvodnji melanina, a osobe koje ne mogu da konvertuju fenilalanin u tirozin imaju nasledni metabolički poremećaj koji se zove fenilketonurija. Za pravilan metabolizam fenilalanina neophodno je prisustvo vitamina i minerala, a obavezni su B6, B3, C, bakar i gvožđe.

Fenilalanin može da prođe kroz krvnomoždanu barijeru, pa stoga ima uticaja na hemijske procese u mozgu. Pošto deluje na neurotransmitere, njegova suplementacija može da bude u svojstvu antidepresiva, a može da ublaži i neurološke probleme i hronične bolove. Kod depresivnih stanja nivoi neurotransmitera serotonina i norepinefrina su niski, a fenilalanin zajedno sa tirozinom može da utiče na njihovu produkciju i time pomogne u ublažavanju depresije.

Kod osoba koje pate od hroničnih bolova smanjena je aktivnost endorfina u krvi i moždanokičmenoj tečnosti. Fenilalanin može da uspostavi normalan nivo endorfina i time pomogne organizmu da prirodnim putem eliminiše bol. Može da blokira bol selektivno, što znači da otklanja hronične bolove, a pri tom dopušta da prirodni odbrambeni mehanizmi u organizmu neometano reaguju na kratkotrajne akutne bolove (opekotine, posekotine i sl.). Dejstvo fenilalanina u ublažavanju bola nije trenutno kao kod analgetika i sličnih lekova, već nastupa posle tri do četiri dana, a u nekim slučajevima i tri do četiri nedelje. Nekima je dovoljno da ga uzimaju tokom jedne nedelje u mesecu, a drugima je potrebna neprekidna terapija.

Fenilalanin se može preporučiti u cilju sprečavanja deficijencije nutrijenata koji su portebni za:
proizvodnju tirozina za zdravlje nervnog sistema i tiroidne funkcije
podizanje nivoa kateholaminsih neurotransmitera koji su u deficitu kod depresivnih stanja neurološka stanja vezana za pojavu multipleks skleroze i Parkinsonove bolesti
suzbijanje apetita i kontrolu telesne mase
povećanje nivoa neurotransmitera koji pojačavaju apetit kod anoreksije
ublažavanje bolova kod povreda, osteoartritisa, reumatoidnog artritisa, bolova u krstima, migrena, grčeva u nogama i mišićima, postoperativnih bolova i neuralgija

Preporučeno doziranje i način upotrebe
Odrasli 1 kapsula dnevno

 
Promena cene

Grafikon prikazuje kretanje najniže cene proizvoda u izabranom vremenskom periodu.

Trenutno najbolja ponuda:

2.352,00 din u Ananas

 
Popularni testoviPrikaži sve
KOMENTARI
 
 
 
EPonuda sajt za upoređivanje cena i proizvoda, Vam omogućava da brzo i lako nađete HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula po najpovoljnijoj ceni u prodavnicama Ananas. Naš cilj je da kupci budu što bolje informisani o ponudi na tržištu Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Leskovac, Subotica i ostali gradovi). Vrlo lako nalazite željeni proizvod, cene i akcije za kategoriju Suplementi i dodaci ishrani cene , ne morate da lutate od sajta do sajta za HAYA Suplementi i dodaci ishrani, sve Vam je na jednom mestu. Naši operateri svakodnevno ažuriraju cene ali je potrebno da proverite cenu i dostupnost kod prodavnice. EPonuda ne može da garantuje potpunu tačnost specifikacije i slika za HAYA kompleks aminokiselina l-phenylalanine 500mg 100 kapsula. Pre kupovine, proverite podatke na sajtu prodavnice.
 
Popularni katalozi