Laptop računari & Oprema

Bez obzira da li vam je potrebna prenosiva računarska snaga da biste radili van kuće ili kancelarije ili želite praktičnu mobilnost za onlajn upotrebu kod kuće, laptop računari su savršeno rešenje. Postoji mnogo opcija, a možete odabrati veličinu ekrana, operativni sistem, procesor i veličinu hard diska u skladu sa vašim potrebama. Na ePonuda.com pronaći ćete širok asortiman laptopova po cenama koje odgovaraju svakom novčaniku i sa raznim tehničkim karakteristikama.

Operativni sistem za laptop
Operativni sistem laptopa određuje kako on izgleda, kako funkcioniše i koje vrste softvera podržava. Postoje tri glavna operativna sistema, od kojih svaki ima svoje prednosti. Ovi najčešći operativni sistemi su Windows, Mac OS i Chrome OS. Svaki od njih ima svoje karakteristike, kao i male varijacije u stilu i funkcionalnosti, ali generalno, sa bilo kojim možete pristupiti programima koje koristite.

Tehnologije prikaza
Postoji širok spektar veličina ekrana, rezolucija i tehnologija za zabavu i rad. Izaberite veličinu ekrana od 10 do 17 inča, kao i rezolucije od HD-ready do zadivljujućih 4K ekrana. Što je veća rezolucija, to je oštriji i detaljniji kvalitet slike. Ako želite da koristite svoj laptop kao tablet, potražite modele sa ekranom osetljivim na dodir kako biste mogli da pretražujete veb i lako koristite aplikacije.

Procesor
Zamislite procesor kao mozak laptopa. Kad god pomerite miš, otvorite program ili preuzmete datoteku, procesor je taj koji čini tu radnju. Na raspolaganju je nekoliko različitih procesora i, naravno, neki su brži od drugih. U specifikacijama ćete naći informacije o snazi procesora.

RAM memorija
RAM memoriju je važno uzeti u obzir ako tražite laptop visokih performansi. Ona omogućava da laptop radi brzo i daje slobodu da obavljate mnogo zadataka u isto vreme bez usporavanja. Današnji laptopovi imaju 4 GB RAM-a za početni nivo, 8 GB i više za funkcije koje troše dosta energije.

Tipovi skladišnog prostora
Prostor za skladištenje označava prostor za softver, dokumente, video zapise i svu druge datoteke na laptopu. Skladišni prostor se deli na tri glavna tipa - HDD, SSD i eMMC. SSD je najbrži i najčešće korišćen. HDD, ili tradicionalne hard diskove, danas je teško pronaći, ali postoje eksterni modeli koji su veoma popularni. eMMC je, s druge strane, manji prostor za skladištenje koji se nalazi u osnovnim mašinama.

Mrežna povezanost
Povezivanje je zaista važno kada birate savršen laptop za vašu upotrebu. Razmislite o tome koliko USB portova želite; možda za miš, slušalice i eksterne hard diskove. Da li želite HDMI ili DisplayPort vezu za povezivanje dodatnih monitora? A kada su u pitanju internet veze, da li želite brzi Wi-Fi ili više volite da budete povezani preko žičanog Eterneta? Prilikom konačnog izbora, razmotrite slotove koje vam najbolje odgovaraju.
prikaži više
Popularni testovi Prikaži sve >