25 proizvoda u 19 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena

Sortiraj
 
99.990 din u Megatronshop Poseti prodavnicu
  • Najbolja cena
  • Popularno
350.981 din - 529.999 din 7 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • Top 10
58.990 din - 83.859 din 3 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • Top 10
226.324 din - 279.990 din 5 prodavnica Uporedi cene
  • Popularno
  • Trending
389.989 din - 441.599 din 5 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • Popularno
Popularni testoviPrikaži sve

 
 
 

 

E-skuteri su ekološki prihvatljivi i jeftini za održavanje. Neki električni skuteri nude i prostor za 2 osobe.

Prednosti i nedostaci električnog skutera

Elektromobilnost je u modi. Troškovi održavanja su mali, a vozila su i ekološki prihvatljiva, posebno ako ih punite električnom energijom iz obnovljivih izvora. Trenutno je cena e-skutera i dalje znatno viša od cene skutera sa sličnim vrednostima performansi. To je zbog visokokvalitetne tehnologije baterija. Pored toga, vreme punjenja baterije je duže nego vreme punjenja gorivom, a domet je obično manji od raspona benzinskih modela.

Pored dometa, treba obratiti pažnju i na vreme punjenja. Zavisno od skutera, ovo traje između 4 i 7 sati. Na primer, ako se ujutru vozite na posao, a uveče ponovo vraćate, vreme punjenja obično nije problem. Ako ipak, tokom dana pređete mnoštvo kratkih putovanja, može se dogoditi da skuter nije dovoljno napunjen tokom pauza.

Generalno, prethodno treba proveriti infrastrukturu za punjenje. Iako se baterije obično mogu puniti u standardnim utičnicama, to na mnogim mestima nije lako moguće. Kod pojedinih skutera imaju zamenljive baterije, koje je vrlo su praktične jer ih možete, na primer, odneti u kancelariju i tamo napuniti dok radite.

Većinu e-skutera napajaju olovne ili litijumske baterije. Doseg i vučna snaga zavise od nivoa kapaciteta punjenja u amper-satima (Ah). Ako želite da vozite što duže i cenite moćan pogon, trebalo bi da kupite model sa najvećom mogućom nosivošću.

Prednosti e-skutera su: bez izduvnih su gasova, vrlo niski troškovi za održavanje i potrošnju, gotovo bešumna vožnja. Stoga su električni skuteri posebno jeftini za gradski saobraćaj: udaljenost je obično relativno mala, tako da možete da se snađete u uobičajenom dometu između 30 i 100 km. Sa porastom prevalencije, nivo buke u gradovima takođe pada.

Električni skuteri u različitim klasama performansi

Na primer, postoje vrlo jednostavno konstruisani i jeftini električni skuteri kompanije Forca. Veoma su kompaktni i obično se mogu preklopiti. Neki modeli su opremljeni sedlom, drugi su dizajnirani kao stojeći skuteri. Ipak, postižu brzinu od 20 do 45 km/h. Potvrda o ispitu dovoljna je do 25 km/h; za to je potrebna vozačka dozvola klase B ili AM. Međutim, u asortimanu postoje i skuteri koji nemaju operativnu dozvolu. Ne smeju se voziti u javnom saobraćaju.

Veći skuteri, a takođe su pogodni za svakodnevnu upotrebu, obično imaju snagu veću od 1 kV. Postižu brzinu od 25 do 45 km/h. Ako morate češće da se vozite uzbrdo, trebalo bi da kupite model sa nešto većim performansama, sa nekim modelima - uključujući skutere L-serije mogu se prevoziti i 2 osobe. Međutim, veća težina smanjuje domet skutera.

Prikaži više