359 proizvoda u 48 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Kapacitet
Format

Sortiraj
 
6.390 din - 7.963 din 11 prodavnica Uporedi cene
  • Popularno
4.699 din - 5.990 din 6 prodavnica Uporedi cene
  • - 27 %
  • Popularno
2.890 din - 3.743 din 5 prodavnica Uporedi cene
  • Popularno
8.044 din - 8.290 din 5 prodavnica Uporedi cene
  • - 14 %
  • Popularno
Popularni testoviPrikaži sve
7.493 din - 9.217 din 21 prodavnica Uporedi cene
  • - 25 %
9.388 din - 11.999 din 7 prodavnica Uporedi cene
  • Popularno
12.353 din - 16.000 din 17 prodavnica Uporedi cene
  • - 33 %
  • Novo

 
 

 

Eksterni diskovi su uređaji za skladištenje koji se koriste za skladištenje digitalnih podataka van unutrašnjeg hard diska računara. Obično su mali, lagani i dizajnirani da budu prenosivi, što ih čini pogodnim za upotrebu u pokretu.

Karakteristike eksternih diskova

Eksterni diskovi mogu biti različitih veličina i kapaciteta, od malih USB fleš diskova sa nekoliko gigabajta prostora do većih hard diskova sa nekoliko terabajta. Dostupni su u različitim formatima, uključujući USB, Thunderbolt, FireWire i eSATA, i mogu se povezati sa računarima i drugim uređajima pomoću kabla ili bežično preko Bluetooth ili Wi-Fi veze.

Prednosti eksternih diskova

Jedna od glavnih prednosti eksternih diskova je da obezbeđuju dodatni prostor za skladištenje računara, omogućavajući korisnicima da skladište velike količine podataka kao što su fotografije, video snimci, muzika i dokumenti. Ovo je posebno korisno za pojedince ili preduzeća koja rade sa velikim datotekama, kao što su fotografi, video montažeri i grafički dizajneri, koji moraju brzo i lako da skladište i prenose velike količine podataka.

Još jedna prednost eksternih diskova je što nude zgodan način za pravljenje rezervnih kopija važnih podataka. Redovnim kopiranjem važnih datoteka na eksterni disk, korisnici mogu da spreče gubitak podataka usled kvarova računara, malvera ili drugih problema. Eksterni diskovi se takođe mogu koristiti za kreiranje rezervne kopije operativnog sistema računara, što omogućava korisnicima da brzo obnove svoj sistem u slučaju većeg problema.

Eksterni diskovi se mogu koristiti sa širokim spektrom uređaja, uključujući računare, laptopove, tablete i igračke konzole. Takođe su kompatibilni sa Mac i Windows operativnim sistemima, što ih čini raznovrsnim rešenjem za skladištenje podataka za korisnike svih vrsta.

Eksterni diskovi su korisno i fleksibilno rešenje za skladištenje koje pruža dodatni prostor za skladištenje, mogućnosti pravljenja rezervnih kopija i prenosivost digitalnih podataka.

Prikaži više