Letnji popusti Letnji popusti

Računarska oprema

Desktop računar uključuje ulazne uređaje i druge dodatke koji se zajednički nazivaju računarskom opremom. Neke komponente iz ove oblasti su obavezne. Potreban je najmanje jedan miš ili tastatura da bi se omogućila rudimentarna funkcija računara. Kada se istovremeno koriste tastatura i miš, računar otkriva svoj puni potencijal.

Tastature
Na računaru možete pisati uz pomoć tastature. Ali nisu sve tastature iste. Evo kratkog pregleda dostupnih varijanti:

- mehaničke tastature;
- gejmerske tastature;
- USB tastature;
- bežične tastature;
- žičane tastature;
- Bluetooth tastature;
- TKL tastature bez numeričkog dela.

LED i RGB LED diode se često koriste u modernim tastaturama. Dok gejmeri imaju tendenciju da ih koriste samo kao efekat, ergonomske tastature imaju koristi od osvetljenih tastera ili pozadinskog osvetljenja. Druga popularna varijanta su "TKL" tastature (TKL = deset tastera manje (ten key less)) bez numeričkog bloka na desnoj strani, koje posebno štede prostor.

Miš, podloga za miš i bandži za miš
Ovaj nepobedivi trio računarskih perifernih uređaja je obavezan, posebno za gejmere. Ali ne bi trebalo da radite bez podloge za miša na poslu ili u kućnoj kancelariji. Kada kupujete računarski miš, obratite pažnju na sledeće:
- da li je žičan ili bežični;
- da li se povezuje preko USB-a, WiFi-a ili Bluetooth-a;
- kako leži u ruci;
- ima li optički ili laserski senzor;
- RGB osvetljenje.

Miš se generalno može koristiti za PC i laptop. Za njega je obično potreban slobodan USB port, koji se koristi za povezivanje miša sa USB kablom ili USB ključem za bežičnu vezu. Za ergonomiju miša nije relevantan samo njegov oblik, već i način na koji držite miš.

Tip senzora je postao manje važan, ali svakako kupite odgovarajuću podlogu za miš. Ovo može dovesti do male optimizacije prilikom skeniranja senzora. Miševi sa Qi-Charge funkcijom zahtevaju kompatibilnu podlogu kako bi mogli da se pune ili napajaju.

prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve