Bela Tehnika & Oprema

Pranje veša i čišćenje posuđa
Korišćeni tanjiri i šolje, prljav veš: možete održavati svoje domaćinstvo čistim uz odgovarajuću opremu.

Mašine za pranje i sušenje veša
Odeću, posteljinu i peškire ne morate mukotrpno prati ručno, već ih stavite u mašinu za veš. Uređaji mogu primiti različite količine veša: za dvočlano domaćinstvo dovoljan je model od 4 do 6 kg. Ako u vašem domaćinstvu ima mnogo ljudi, a nemate prostora za prostiranje veša napolju ili unutra, isplati se nabaviti mašinu za sušenje kapaciteta između 5 i 10 kg. Neki modeli dolaze sa posebnim funkcijama: senzori automatski otkrivaju koliko je veš vlažan ili se može programirati vreme rada.

Mašine za pranje sudova
Naravno, možete ručno prati šerpe, čaše i činije, ali mašina za pranje sudova to čini brže, praktičnije i energetski efikasnije. Dolaze u različitim veličinama u zavisnosti od toga koliko prostora imate u kuhinji. Takođe ih možete ugraditi u svoj kuhinjski pult. Neki uređaji su umreženi, integrišete ih u svoj pametni dom i kontrolišete preko aplikacije. Mašine za pranje sudova unose i više reda jer se posuđe ne gomila u sudoperi. Takođe, kuhinja izgleda mnogo urednije.

Hlađenje i zamrzavanje hrane
Povrće, jaja, mleko i sir će trajati duže ako se čuvaju u frižideru. Hranu koju ne želite da jedete odmah nakon kupovine ili pripreme možete odložiti u zamrzivač.

Frižideri za hladna pića i svežu hranu
Hrana koja se brže kvari na sobnoj temperaturi stavlja se u frižider. Ako živite sami ili u paru, dovoljan je frižider kapaciteta između 90 i 250 l. Porodica se odlučuje za varijantu do 350 l. U zavisnosti od prostora u kuhinji, uređaje možete ugraditi ili postaviti bilo gde u prostoriji. Svaki od njih nudi različitu opremu, na primer zone svežine, automatsko odleđivanje, integrisan zamrzivač ili aparat za vodu i led.

Zamrzivači
Bobičasto voće, voće i povrće iz bašte, sladoled, sirovo meso, smrznuta pica ili gotova jela: ako želite da takve namirnice čuvate duže, stavite ih u zamrzivač. U zavisnosti od veličine domaćinstva i raspoloživog prostora, birate između ugradne ili samostojeće jedinice. Horizontalni zamrzivač se dobro uklapa u podrum. Različiti uređaji imaju kapacitet između 80 l za samce i više od 400 l za porodice. Neki horizontalni zamrzivači nude posebne funkcije: troše manje struje, brže zamrzavaju hranu ili se samostalno odmrzavaju. Sa drugim uređajima možete menjati raspored fioka i polica. Ako nemate mesta za drugi uređaj pored frižidera, alternativa je kombinovani frižider.

Vinske vitrine
Crnom, belom i penušavom vinu potrebna je odgovarajuća temperatura za dobar ukus. Vinske vitrine nude prave uslove: obezbeđuju konstantnu temperaturu i odgovarajuću vlažnost, čak i tokom dužih vremenskih perioda. Postoje različite zone za belo i crno vino. Ovi modeli imaju neprozirna staklena vrata sa UV filterom, tako da se vino čuva u mraku i zaštićeno. U takve uređaje stane između 6 i 100 boca.

Kuvanje i pečenje
Kuvanje krompira ili testenine, prženje šnicli, pravljenje tiramisua, kuvanje kafe: kuhinjski aparati i pribor kao što su šporeti, rerne, mikseri, šerpe ili tiganji pomažu u pripremi ove hrane i pića.

Šporeti
Koristeći šerpe i tiganje, podgrevate, kuvate i pržite hranu na šporetu. Uređaji obično kombinuju ploču za kuvanje i rernu. Možete ih postaviti pojedinačno ili ugraditi u kuhinjsku jedinicu. Postoje različite varijante: električni, plinski ili indukcioni šporeti. Ako retko kuvate kod kuće ili samo za nekoliko ljudi, nabavite električni šporet sa rernom od 60 litara. Za porodice koje mnogo kuvaju, odgovara indukcioni šporet sa rernom od 70 litara. Visokokvalitetni modeli dolaze sa posebnim funkcijama kao što su senzori za pečenje ili autočišćenje.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve