4676 proizvoda u 16 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena

Sortiraj
 
10.952 din - 12.310 din 2 prodavnica Uporedi cene
  • - 20 %
  • Top 10
38.750 din u Satovi Beric Poseti prodavnicu
  • Popularno
Popularni testoviPrikaži sve

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije


 
 

 
Izbor pravog ručnog sata za muškarce zavisi od raznih faktora, kao što su individualni ukus i svrha upotrebe. S obzirom da je sat često svakodnevni dodatak već dugi niz godina, morate da se osećate prijatno čim ga stavite na zglob. Asortiman muških satova na ePonuda je veoma širok: od elegantnog, vanvremenskog modela sa jednostavnim, prelepim kožnim kaišem preko sportske verzije sa metalnom trakom ili digitalnog sata u retro stilu do klasičnog analognog sata ili modernog pametnog sata, naći će se ponešto za svačiji ukus.

Postoje tri osnovne vrste muških satova:


Analogni muški satovi

Analogni satovi su apsolutna klasika među muškim satovima. Za razliku od digitalnih satova, ovaj tip satova pokazuje vreme na brojčaniku sa kazaljkama. Kazaljke na satu pokreću se satnim mehanizmom. Sat energiju dobija iz baterije ili spiralne opruge koja se namotava ručno ili automatski („automatski satovi“). Ova vrsta satova se sviđa mnogim muškarcima zbog jednostavne elegancije i funkcionalnosti, koja je ograničena na najvažnije: prikaz vremena. Postoje i modeli koji su opremljeni i prikazom datuma. Dve ili tri kazaljke i brojčanik izgledaju istovremeno minimalistički i bogato. Zbog toga je klasični analogni sat pogodan kao svakodnevni pratilac, ali se takođe može bez problema nositi i u posebnim prilikama. Savet: Ako želite malo raznolikosti, trebalo bi da razmislite o modelu kod kog se narukvice mogu zameniti uz malo napora. Metalna narukvica umesto kožne uvek može uneti malo novine u odevnu kombinaciju. Hronografi spadaju u analogne satove i danas uglavnom predstavljaju takozvane "ručne štoperice", pa imaju dodatnu funkciju štoperice. To je često vizuelno primetno kroz totalizatore, dodatne male brojčanike koji mere i prikazuju vreme koje je proteklo tokom procesa zaustavljanja, dok na stvarni prikaz vremena to ne utiče. Na hronografu se često nalaze dva ili tri merna kruga. Još jedan pokazatelj da verovatno imate posla sa hronografom pružaju još dva potiskivača ili dugmad, koja se obično nalaze iznad i ispod krunice na bočnoj strani kućišta. Koriste se za pokretanje i zaustavljanje merenja vremena i za resetovanje prikaza merenja na nulu. Hronograf kao muški sat sada se posmatra kao klasičan model, kao i analogni sat, ali ima odvažniji i sportskiji karakter zbog svoje dodatne funkcije. Ide dobro uz ležernu odeću, ali se takođe može nositi sa odelom u bilo kom trenutku.

Digitalni muški satovi

Digitalni sat već nekoliko godina pravi veliki povratak i ponovo se nalazi na mnogim ručnim zglobovima. Razlikuje se od analognih satova po tome što prikazuje vreme ciframa na ekranu i nisu mu potrebne kazaljke. Dodatne funkcije poput funkcije zaustavljanja, kalendara sa datumom ili podesivih alarma čine digitalne satove zaista korisnim saputnicima. Digitalni satovi za muškarce više su za sportski varijantu. Uz njih idu trenerka sa dobrim patikama, kao i košulja kratkih rukava sa farmerkama.
Prikaži više