Ručni satovi

Ako tražite ručni sat za sebe ili kao poklon nekome od svojih bližnjih, predstavljamo vam sjajan izbor za različite ukuse. Muški satovi, ženski ili dečiji modeli, ePonuda vam donosi odličan izbor za svaki vaš stil.

Treba vam određeni tip sata, boja, brend, tražite model za koji će vam prvenstveno cena odgovarati? Sve to vas čeka, kao i mogućnost izbora između klasičnih ili nekih modernijih sa dodatnim opcijama - bilo da su u pitanju vodootpornost, mogućnost merenja broja pređenih koraka ili nešto potpuno drugačije, pogledajte sjajnu ponudu.

Opremite se novim satom i uvek budite u toku sa tačnim vremenom, ali i uživajte u svim dodatnim funkcijama ukoliko odaberete baš takav model.

Ručni satovi različitih stilova

Ručni satovi se razlikuju po načinu prikaza vremena: dok analogni modeli imaju brojčanik sa kazaljkama, digitalni ručni satovi imaju displej i prikazuju vreme putem digitalnih cifara.

Takođe, postoji razlika između kvarcnog sata i mehaničkog sata. Kvarcni sat radi na baterije čije je trajanje obično jedna do dve godine, nakon čega se baterija mora zameniti. Mehanički satovi se pokreću spiralnom oprugom. Ona se mora navijati u redovnim intervalima, u zavisnosti od sata. Navijanje je ručno, preko klizača, ali može biti i automatski.

Iako ne postoje neki strogi kriterijumi, ručne satove okvirno delimo na nekoliko vrsta:

- Klasični ručni satovi

- Elegantni satovi

- Sportski ručni satovi

Ručni satovi se razlikuju i u pogledu izgleda i funkcije

Analogni satovi su satovi koji imaju brojčanik i kazaljke. Postoje posebne vrste analognih satova, hronografi, koji imaju dodatnu funkciju štoperice. Pored glavnog brojčanika, postoje još dva ili tri dodatna manja brojčanika koji prikazuju zaustavljeno vreme (sate i minute) ili omogućavaju podešavanje vremenskih zona.

Pametni satovi su satovi koji su se relativno skoro pojavili, ali polako potiskuju upotrebu klasičnih satova. Poseduju više dodatnih opcija i funkcionalnosti, te sa njima možete pratiti i broj pređenih koraka, dužinu tračanja i mnogo toga još - ove opcije se razlikuju od modela do modela.

U današnje vreme, analogni satovi su sve više rezervisani za svečane prilike, dok se pametni satovi nose u svaki dan i predstavljaju casual varijantu.

Ono što je sjajno kod pametnih satova jeste da se mogu povezati sa pametnim telefonima i beležiti broj pređenih koraka, otkucaje srca, fizičku aktivnost. Preko njih se mogu obavljati razgovori, primati poruke i obavljati još neke funkcije koju imaju pametni telefoni.

Vrste ručnih satova prema nameni

Podela satova prema polu i godinama je možda najzastupljenija, ali ePonuda vam nudi i više od toga - ovde vas čekaju:

- Žesnki ručni satovi

- Muški satovi

- Unisex satovi

- Dečiji ručni satovi

- Pametni satovi

- Sportski satovi i fitnes narukvice

- Dodaci za satove

Ženski satovi su manji i uži od muških satova, često zlatne ili srebrne boje narukvica. Kada su u pitanju narukvice i kaiševi od kože ili nekog drugog materijala, dostupne su i druge boje. Njihove narukvice su najčešće uže i tanje od narukvica i kaiševa muških modela.

Ručni satovi namenjeni muškarcima imaju veliki, privlačan brojčanik i uglavnom tešku narukvicu. Postoje razni modeli za svakodnevne aktivnosti (sportski satovi) i posao (satovi sa kožnim ili metalnim narukvicama). Dodatne funkcije koje mogu imati su štoperica, tajmer, bluetooth.

Unisex satovi su satovi neutralnog dizajna i boja koje mogu nositi i muškarci i žene.

Kod dečijih satova, staklo za sat je obično napravljeno od plastike umesto od stakla. Imaju velike i lako čitljive brojčanike - time se mališanima olakšava snalaženje kada je u pitanju gledanje na sat. Često su šareni i imaju privlačni dizajn i motive.

Bilo da je u pitanju satovi nekih od prestižnijih brendova, ili od onih manje poznatih, ručni satovi su svakako sjajan dodatak svakom outfitu, posebno za one koji vole da nose ove dodatke.

Kako odabrati odgovarajući ručni sat?

Pri kupovini ručnog sata treba uzeti u obzir sledeće stavke: izbor boje, narukvice, veličine kućišta, uklapanje.

Pratite nas i budite u toku sa raznovrsnom ponudom i modelima čije informacije možete saznati na jednom mestu, online. ePonuda vam nudi i prikaz cena, mogućnost upoređivanja, kao i fenomenalan izbor modela brojnih brendova - među njima su: Swiss Military, Tommy Hilfiger, Armani, G Shock, Casio, Seiko, Festina, Guess i mnogi drugi ručni satovi.

Izaberite muški sat, ženski ili dečiji sat, odgovarajući model i tip sata i upotpunite svoj stil korisnim i praktičnim aksesoarom koji će trajati i pratiti vas godinama.

prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve