Oprema za kuću

Vešti graditelji mogu uštedeti mnogo novca radeći sopstveni posao prilikom izgradnje kuće. Međutim, važno je imati kvalitetnu opremu sa alatima kako bi i rad bio uspešan. Ako uštedite na opremi, kasnije ćete morati da pravite kompromise u pogledu kvaliteta i napretka izgradnje. Na ePonuda.com možete pronaći opremu za kuću koja je potrebna prilikom gradnje.

Cementna košuljica
Za dobar pod potrebna je dobra cementna košuljica (ravnajući sloj). Ako je osnova savršena, kasnije će biti mnogo lakše postaviti laminat, parket ili tepih. Svako ko želi da se okuša u ovom poslu mora sa sobom imati čeličnu gletericu, četku za zidare, gletericu ili dasku za izravnavanje, lopatu i mistriju. Za mešanje košuljice, mikser za beton je naravno neophodan. Takođe nož za sečenje polietilenske folije na koju će se nanositi košuljica. Pored toga, svaki majstor treba da ima libelu, koja je standardni alat za kontrolu kvaliteta za mnoge poslove.

Unutrašnji i spoljašnji malter
Ako je košuljica postavljena samostalno, ostalo je još nekoliko alata koji su takođe neophodni za malterisanje. Na primer, lopatica, gleterica i mistrija, koje se prethodno moraju dobro očistiti, jer unutrašnje malterisanje više nije tako grubo kao što je podno. Svaki pokret mora biti u precizan, potrebna je praksa i veština. Ako više volite malterisanje sa valjkom, biće vam potreban valjak za krečenje, kao i kanta i rešetka za skidanje viška materijala. U zavisnosti od zahteva, četke, gleterice i lopatice treba da budu spremne da unesu šare i strukturu u unutrašnji malter.

Električne instalacije
Radove na električnim instalacijama zapravo treba da izvode samo profesionalci. Ako i dalje želite sami da uradite električnu instalaciju, morate posedovati više od osnovnog znanja o struji. Napon u domaćinstvu takođe može biti opasan po život. Mnogi majstori testiraju odsustvo napona jednopolnim faznim testerima, koji su veoma nepouzdani. Duspole koje mere između dva pola i direktno prikazuju rezultat su bezbednije. Obavezna oprema električara uključuje i električni odvijač koji je izolovan od napona od drške do oštrice, skidače žice i noževe za skidanje izolacije sa električnih kablova, kao i izolovana klešta za električare.

Polaganje pločica
Bilo da se radi o o nazubljenoj gleterici ili običnoj gleterici za pločice - ne možete izbeći ovaj alat ako želite da postavljate pločice. Postoje desetine različitih verzija ovog alata - u osnovi postoji gleterica za svaku vrstu ruke. Gleterice sa nazubljenim zubima su nedavno postale posebno popularne. Važno je da nakon upotrebe što je pre moguće očistite lopaticu vodom kako se malter ne bi osušio na njoj. Pored gleterice, deo osnovne opreme su i gumeni čekić, nivelacioni uređaj za ravno polaganje i rezač pločica. Usisna čaša takođe može biti od pomoći. Za mešanje lepka potrebna je lopatica za mešanje. Takođe se preporučuju štitnici za kolena.

Postavljanje podova (laminat, parket)
Zahvaljujući klik laminatu i specijalno pripremljenim uzorcima parketa, podovi se sada mogu postaviti lako i bez mnogo iskustva. Ne treba vam puno alata za rad na podnim oblogama. Profesionalci koriste kružne testere za rezanje materijala. Svaki majstor ionako u svom arsenalu ima bušilicu, distancione klinove i olovku.

Suva gradnja i toplotna izolacija
Suva gradnja i toplotna izolacija se teško mogu same uraditi. Čak i iskusnom graditelju ovde je potrebna pomoć. Što se tiče alata, većina majstora već ima osnovnu opremu kod kuće: preklopni držač, nož i šinu za sečenje i podlogu za sečenje izolacionog materijala na željenu veličinu. Potrebni su i električni viljuškari sa podesivom silom udara. Zaštita organa za disanje je takođe važna za zaštitu pluća od prašine. Ubodne testere i ručne kružne testere dobro rade za proširenje krovne konstrukcije. Bušilica za bušenje se koristi za bušenje potrebnih rupa u otvoru na zidu ili plafonu.

Molerski radovi
Za molerske radove na sopstvenoj kući obično treba da budu dostupni alati: sto za tapetiranje, rešetka za odvodnjavanje, valjak i valjci sa teleskopskom drškom, prstenasta i ravna četka, površinska boja, kanta i mikser.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve