Popusti kuca i basta Popusti kuca i basta
67 proizvoda u 6 prodavnica
Filteri
Filtriranje
Proizvođač
Cena

Sortiraj
 
1.099 din - 1.100 din 3 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
3.300 din - 3.300 din 2 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
Popularni testoviPrikaži sve

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije


 
 
12>
 

 
Istorija se vekovima takmičila sa matematikom za titulu „kraljice nauka”. Bez istorije, nijedan narod ne bi znao svoj identitet. Ne bi se znalo za veliku istoriju sveta, velike ratnike ili spektakularna otkrića. Istorija – bez nje se ne može. Ako želimo da je istražimo, potrebni su nam odgovarajući i stručni materijali. Među njima su nesumnjivo i istorijske knjige.

Dobra istorijska knjiga je ona koja zadivljuje od prve rečenice. Smelo sprovedena tema, zanimljive asocijacije i komentari izazivaju želju za čitanjem. Istorija sveta nije poput mirne reke. U istoriji sveta, čovečanstvo je iskusilo više od jednog potopa ili poplave, u rasponu od egipatskog tla, preko „švedskog potopa“ i islamskih ekspanzija, do poplave Evrope od strane komunizma. O svemu tome saznaćete čitajući istorijske knjige.

Udžbenici, enciklopedije, veliki tomovi o određenim epohama će pre obeshrabriti nego motivisati na čitanje. Istorijski roman je lakši način istraživanja o prošosti. Ova nauka je avanturistička, ponekad dramatična ili romantična. Mnogim čitaocima će se dopasti najbolje istorijske knjige, uključujući i istorijske romane koji se često bave istorijskim događajima, ali u fiktivnoj formi.
Prikaži više