Popusti kuca i basta Popusti kuca i basta
ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija Slike

ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija cene

Saznajte više o sadržaju knjige kratkim opisima najvažnijih poglavlja. RASKOŠAN VIZUELNI VODIČ S enciklopedijom ZEMLJA pođite na uzbudljivo putovanje, neka vas provede kroz podmorske kanjone do bujnih kišnih šuma, kročite na polarne kape i još dalje SLIKE KOJE ODUZIMAJU DAH Posebnu notu knjizi daju fantastične fotografije koje savršeno upotpunjuju temu o kojoj se priča. Pogledajte kako izgleda užarena pustinja Atakama, vulkanplanina Etna i njene silovite erupcije, preplivajte reku Nil, brodite.
 
 
ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija Slike
ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija
Trenutno najbolja ponuda:
12990.00 din u Shoppster
Više o ponudi Prikaži prodavnice (1)
 
Trenutno nemamo ponudu za ovaj proizvod!

OPIS I KARAKTERISTIKE

Saznajte više o sadržaju knjige kratkim opisima najvažnijih poglavlja. RASKOŠAN VIZUELNI VODIČ S enciklopedijom ZEMLJA pođite na uzbudljivo putovanje, neka vas provede kroz podmorske kanjone do bujnih kišnih šuma, kročite na polarne kape i još dalje SLIKE KOJE ODUZIMAJU DAH Posebnu notu knjizi daju fantastične fotografije koje savršeno upotpunjuju temu o kojoj se priča. Pogledajte kako izgleda užarena pustinja Atakama, vulkanplanina Etna i njene silovite erupcije, preplivajte reku Nil, brodite moćnim Pacifikom. Prošetajte neprohodnom amazomskom prašumom, ronite uz Veliki koralni greben. SVEOBUHVATAN PRIRUČNIK Čitajte o procesima koji su uobličavali planetu poslednjih 4,6 milijardi godina. Primetićete da se kroz celu knjigu rasvetljava složena mreža odnosa između različitih Zemljinih sistema i životnih zajednica. Posebna pažnja posvećena je i aktuelnom odnosu čoveka prema svojoj okolini, razmatrajući u tom kontekstu i rast ljudske populacije u budućnosti, uništavanje šuma, globalno zagrevanje. JASNO IZLAGANJE Lako razumljiv tekst pomaže shvatanju složenih procesa koji se odigravaju na Zemlji. Isto tako, na jednostavan način izložene su i kompleksne naučne teorije o pojedinim pojavama i fenomenima, kao što je teorija o postanku Zemlje, nastajanju podvodnih grebena, ili objašnjenje posledica klimatskih promena. Opisi najvažnijih karakteristika tla, mora i atmosfere dopunjeni su jasnim ilustracijama. Uz svaku navedenu lokaciju nalazi se i detaljna mapa. KRATAK OPIS POGLAVLJA U uvodnom delu planeta Zemlja se posmatra kao celina i opisuje se istorija njenog nastanka i mesto među ostalim planetama Sunčevog sistema, njen sastav i aktivnosti u njenoj unutrašnjosti (uključujući i katalog stena i minerala). KOPNO U ovom delu dat je opis čvrstog omotača Zemlje. Opisuju se pojave koje nastaju delovanjem sila u njenoj unutrašnjosti, kao i delovanjem vetra, vode i leda. Prikazane su zone vegetacije ali i mesta gde ljudi imaju dominantan uticaj. MORE Opis pet okeana i svojstava vode. Dat je prikaz složene topografije morskog dna, zatim su tu morske struje, plima i oseka, a opisani su i načini na koje okeani oblikuju rubove kontinenata. U poglavlju ćete naći i katalog svetskih mora i okeana. ATMOSFERA Iznose se osnovne karakteristike Zemljinog vazdušnog omotača i njegov uticaj na život na Zemlji. Sadrži katalog klimatskih tipova i tipova oblaka. TEKTONIKA ZEMLJE Opisane su tektonske ploče, njihovo kretanje i uticaj tog kretanja na Zemljinu površinu. Poglavlju je pridružen katalog sedam glavnih, kao i nekih manjih ploča. Na kartama je prikazana gustina naseljenosti i političke granice. Format : 26x31 cm Br. Str. : 520 Povez knjige : tvrd Pismo : latinica
  • Brend
 
Promena cene

Grafikon prikazuje kretanje najniže cene proizvoda u izabranom vremenskom periodu.

Trenutno najbolja ponuda:

12.990,00 din u Shoppster

 
Popularni testoviPrikaži sve
KOMENTARI
 
 
 
EPonuda sajt za upoređivanje cena i proizvoda, Vam omogućava da brzo i lako nađete ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija po najpovoljnijoj ceni u prodavnicama . Naš cilj je da kupci budu što bolje informisani o ponudi na tržištu Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Leskovac, Subotica i ostali gradovi). Vrlo lako nalazite željeni proizvod, cene i akcije za kategoriju Enciklopedije cene , ne morate da lutate od sajta do sajta za Enciklopedije, sve Vam je na jednom mestu. Naši operateri svakodnevno ažuriraju cene ali je potrebno da proverite cenu i dostupnost kod prodavnice. EPonuda ne može da garantuje potpunu tačnost specifikacije i slika za ZEMLJA - Velika ilustrovana enciklopedija. Pre kupovine, proverite podatke na sajtu prodavnice.
 
NAJNOVIJI PROIZVODI
 

Miba Books 101 svetilište koje morate posetiti

Miba Books 101 svetsko čudo koje morate posetiti

Vulkan Izdavaštvo Enciklopedija zanimljivih činjenica

Vulkan Izdavaštvo Istorija apsolutno svega

Vulkan Izdavaštvo Srpske crkve i manastiri - Vladimir Dulović

Mladinska Knjiga Srpske slave - čuvari ognjišta Nevenka Nedeljković

Vulkan Izdavaštvo Velike zagonetke čovečanstva

Feniks libris Misterije uma

Vulkan Izdavaštvo Sveobuhvatna enciklopedija mitologije

Vulkan Izdavaštvo Enciklopedija pitanja i odgovora - Brajan Vord

Vulkan Izdavaštvo Rim - Istorija čovečanstva

Vulkan Izdavaštvo Grčka - Istorija čovečanstva

Idea Beograd - kulturna riznica - Branko Vujović

Donvas Grupa autora - Praktični atlas centralnog nervnog sistema - sveska 5

IP Panonija Ruma Grupa autora - Enciklopedija za mlade

Vulkan Izdavaštvo Grupa autora - Enciklopedija kul činjenica iz sveta oko nas

Vulkan Izdavaštvo Grupa autora - Istorija čovečanstva - XIX vek

Feniks libris Grupa autora - Enciklopedija životinja

Vulkan Izdavaštvo Martino Mengi - Antička Grčka

AR enciklopedija

Egmont moja prva ilustrovana enciklopedija

Rapid kids Grupa autora - Anatomija: 4D enciklopedija u uvećanoj stvarnosti

Devar anatomija ljudskog tela

Devar 4D enciklopedija ‘’Kosmos’’

Devar 4D enciklopedija ‘’Životinje’’

Devar 4D enciklopedija ‘’Svetska Čuda’’

Begen commerce Jens Prive - Vinska škola: od početnika do profesionalca

Laguna Viržini Alađidi,Karolin Pelisje - Moja prva enciklopedija u slikama Larousse

Publik Praktikum Eleonora Barsoti - Ilustrovani atlas životinja

Publik Praktikum Eleonora Barsoti - Ilustrovani atlas sveta