31 proizvoda u 38 prodavnica
Filteri
Sortiraj
 
23.361 din - 30.650 din 5 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
36.126 din - 48.678 din 22 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • Popularno
13.290 din - 13.800 din 2 prodavnica Uporedi cene
24.336 din - 28.940 din 2 prodavnica Uporedi cene
  • - 17 %
14.289 din - 18.140 din 9 prodavnica Uporedi cene
41.212 din - 47.970 din 16 prodavnica Uporedi cene
Popularni testoviPrikaži sve
43.147 din - 54.499 din 15 prodavnica Uporedi cene
  • - 15 %

 

 

Savremeni laptopovi su lakši i ravniji od starijih modela i samo iz tog razloga su mnogo bolje prilagođeni za mobilnu upotrebu. Međutim, zbog toga su optički pogon i veliki broj interfejsa pretrpeli štetu - da bi laptop bio tanji, iiz modela je izbačen veliki broj priključaka. Kod kuće ili u kancelariji manjak opcija za povezivanje ponekad može ograničiti rad na laptopu. Funkcije laptopa možete proširiti pomoću docking station-a. Jednostavno povežite laptop na docking station za laptop i povežite svu dodatnu opremu sa uređajem u samo nekoliko koraka.

Povezivanje

Docking station-i su različito povezani sa laptopom u zavisnosti od modela. Ako vaš laptop ima posebnu vezu za docking station-om sa zadnje ili donje strane, laptop se jednostavno stavi u docking station - pod uslovom da je kompatibilan sa serijom modela. Ako ne postoji posebna veza, USB docking station ili bežični uređaji su idealni za povezivanje različitih proizvoda.

Po pravilu, interfejsi na laptopu, poput USB-a (2.0 i 3.0), dostupni su na docking station-u za spoljne uređaje. Docking station-i često imaju dodatne interfejse koji nedostaju na samom laptopu zbog prostora. Ovo uključuje, na primer, HDMI, DVI, VGA, RJ45, DisplayPort ili FireWire.

Docking station za laptop omogućava povezivanje monitora, tastature, miša i još mnogo toga na dodatno dostupna mesta. Laptop tako možete lako pretvoriti u neku vrstu desktop računara. U isto vreme ne morate više da uključujete i isključujete kablove, zato što takozvani "periferni hardver" može ostati trajno povezan sa docking station-om. Dok je laptop u docking station-u, istovremeno se i puni i tako postaje spreman za sledeću mobilnu upotrebu. Međutim, funkcija punjenja se odnosi samo na modele sa interfejsom specifičnim za proizvođača.

Kada kupujete docking station za laptop, važno je da je uređaj kompatibilan sa vašim laptopom. Ne mogu se sve docking station-i povezati sa svim modelima, čak i ako su od istog proizvođača. Pre kupovine takođe treba proveriti da li docking station za laptop zaista nudi potrebne veze za sve uređaje koje želite da povežete.

Prikaži više