TV prijemnici

Za mnoge ljude, televizor je i dalje osnovna oprema stana. Obično se koriste za prijem televizijskog signala, ali se takođe koriste za igranje igrica ili reprodukciju video zapisa. Iz tog razloga su povezani na konzole za igre ili DVD plejere, kao i na kućni bioskop. U našoj ponudi ćete pronaći televizore za svaki budžet, sa različitim tehnologijama i rešenjima koja će sigurno zadovoljiti vaše, čak i najzahtevnije zahteve. Ako imate konkretna očekivanja u vezi sa televizorom, vredi odgovoriti na neka osnovna pitanja pre kupovine. Da li vam je stalo do najkvalitetnije slike i zvuka? LCD, LED, QLED ili OLED?

Ako niste svakodnevno upoznati sa ovim imenima, možda će zvučati čudno. Stoga ćemo otkloniti vaše nedoumice i objasniti razlike između pojedinačnih displeja, kao i prednosti izbora datog rešenja. Nemoguće je dati univerzalni odgovor na pitanje: kakav televizor kupiti? Ovi uređaji su raznovrsni i njihove mogućnosti zavise od mnogih parametara. Ekran nije sve. Takođe morate da se kladite na odgovarajuću rezoluciju. 4K Ultra HD ili možda Full HD? Da li treba da imate Smart TV? Šta važno možete pročitati iz specifikacija vašeg televizora? Koje su njegove važne funkcije?

LCD, LED, plazma televizori - koji odabrati? Za ljude koje televizori ne zanimaju, pojmovi „LCD“, „LED“ ili „plazma“ mogu zvučati u najmanju ruku zagonetno. Šta oni znače? Svaka od ovih tehnologija ima različite parametre i rešenja. LCD tehnologija je bila svojevrsna revolucija na TV tržištu. Ovi uređaji su postali tanki, mogli su se okačiti na zid. Oni su takođe bili osnova za razvoj LED tehnologije, u kojoj je ekran pozadinsko osvetljen LED diodama. Danas su dobra kombinacija atraktivne cene i kvaliteta. Takođe su energetski efikasni. Sa druge strane, plazma televizori su uređaji koji se razlikuju od LED tehnologije po tome što ekran ne mora da bude osvetljen dodatnom lampom. Plazma televizori sa malom dijagonalom ekrana nisu dostupni na tržištu. U stvari, teško je pronaći model manji od 35 inča.

HD ili UHD televizori? Drugi važni koncepti uključuju HD i UHD. Prva skraćenica označava sliku visoke rezolucije, a druga je 4K, Ultra HD i Ultra visokog kvaliteta. Trenutno su dostupni Full HD televizori, ali su zaboravljeni, a priča se i o 4K televizorima, što garantuje najviši kvalitet slike. Vremenom će se verovatno značajno povećati broj dostupnih TV stanica u ovoj tehnologiji. Pogledajte i proizvode iz kategorije: TV 19 inča, 22 inča, 24 inča, 32 inča, 40 inča, 42 inča, 43 inča, 49 inča, 50 inča, 55 inča, 60 inča TV , TV od 65 inča, TV od 70 inča, TV od 75 inča i TV od 85 inča i TV od 100 inča.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve