57 proizvoda u 38 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Dijagonala ekrana (inch)
Rezolucija ekrana
Operativni sistem
Tehnologija ekrana
Wi-Fi
Smart TV
LAN

Sortiraj
 
  • Proizvođač: SharpX
  • Odstrani sve
83.688 din - 101.199 din 29 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
63.089 din - 76.990 din 30 prodavnica Uporedi cene
18.990 din - 32.990 din 29 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
39.900 din - 50.990 din 8 prodavnica Uporedi cene
31.054 din - 40.990 din 24 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
22.890 din - 28.990 din 25 prodavnica Uporedi cene
  • - 23 %
27.989 din - 33.060 din 23 prodavnica Uporedi cene
23.589 din - 34.390 din 27 prodavnica Uporedi cene
30.990 din - 37.327 din 28 prodavnica Uporedi cene
38.482 din - 45.990 din 4 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
99.999 din - 167.999 din 22 prodavnica Uporedi cene
27.989 din - 35.990 din 23 prodavnica Uporedi cene
Popularni testoviPrikaži sve
117.289 din - 122.990 din 2 prodavnica Uporedi cene
34.489 din - 40.530 din 22 prodavnica Uporedi cene

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije

Često postavljana pitanja

Koji televizor da kupim?

Ako imate relativno star televizor, zapravo možete kupiti skoro sve, jer je tehnologija poslednjih godina izuzetno evoluirala, a čak su i jeftini televizori sada veoma dobri.

Kako odabrati pravu veličinu televizora za mene?

Prilikom izbora veličine televizora važno je uzeti u obzir veličinu prostorije u kojoj će televizor biti postavljen, kao i vaše lične preferencije. Preporučuje se odabir televizora koji odgovara veličini sobe i omogućava optimalno gledanje sa udaljenosti koja je ugodna za vaše oči. Pravilo je da izmerite rastojanje između televizora i sofe, a zatim ovo rastojanje pomnožite sa 25. Ovo daje naš rezultat u inčima, a mi ga trebamo pretvoriti u cm (1 inč je 2,54 cm). U praksi, to znači da ako je rastojanje između televizora i sedišta 3 metra, potreban nam je ekran od 75 inča (190,5 cm). Da li je kalkulator drugačiji za 4K TV? Ovde množimo rastojanje sa 39.

Koja je razlika između LCD, LED i OLED televizora?

LCD televizori koriste displej sa tečnim kristalima, dok LED televizori imaju LED osvetljenje. OLED televizori, s druge strane, imaju osvetljenje na nivou piksela, što omogućava bolji kontrast i crninu. Prilikom izbora televizora važno je uzeti u obzir ove razlike i odabrati tehnologiju koja najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako mogu da poboljšam kvalitet slike na svom TV-u?

Postoji nekoliko načina na koje možete poboljšati kvalitet slike na TV-u. Možete podesiti osvetljenost, kontrast i boje u podešavanjima slike televizora ili koristiti spoljne uređaje kao što su zvučne trake za poboljšanje zvuka. Takođe je važno da koristite kvalitetne izvore slike kao što su kablovi visokog kvaliteta i DVD ili Blu-ray diskovi.

Šta je HDR na TV-u i zašto je važan?

HDR (High Dinamic Range) se odnosi na tehnologiju koja omogućava bolju ravnotežu između svetlih i tamnih delova slike.

Kako mogu da povežem računar sa televizorom?

Postoji nekoliko načina na koje možete da povežete računar sa televizorom, uključujući korišćenje HDMI kabla, VGA kabla ili bežične veze kao što je Chromecast. Kada je računar povezan sa televizorom, možete gledati video zapise, puštati muziku i prikazivati slike na većem ekranu.

Kako očistiti TV ekran?

Isključite TV i obrišite ekran vlažnom krpom od mikrovlakana. Možete kupiti i sredstvo za čišćenje ekrana. Poprskajte sredstvo za čišćenje na krpu od mikrovlakana i obrišite TV ekran.
34.990 din - 38.335 din 4 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena

 
12 >
 

 

Televizor zauzima centralno mesto u kućnom bioskopu. Ali izbor uređaja je ogroman, a tehnologije su različite.
Televizori prikazuju filmove, serije, dokumentarne filmove, igrice ili sportske događaje u visokoj rezoluciji. TV program možete primati preko kabla ili satelita, ali takođe možete da povežete spoljne uređaje kao što su Blu-Ray plejeri, konzole za igrice ili fleš memoriju.
Pametni televizori su povezani na internet. Možete ih koristiti za strimovanje filmova i serija sa Netflix-a ili za gledanje YouTube video snimaka.

LED televizori koriste specifičnu tehnologiju prikaza: kombinuju LCD displej sa svetlećim LED diodama koje emituju svetlost. Mogu se razlikovati dve tehnike. Televizori sa tehnologijom osvetljenja ivica rade sa diodama koje emituju svetlost na ivici ekrana. Posebno su tanki. Međutim, osvetljenost se može kontrolisati samo za čitave segmente ekrana.
Kod televizora sa tehnologijom direktnog osvetljenja ili pozadinskog osvetljenja, svetleće diode su raspoređene po celoj površini ekrana. Slika ima visok kontrast, ali televizori sa LED pozadinskim osvetljenjem su deblji.

Pametni televizori

U OLED TV-u, organske diode koje emituju svetlost (Organic Light Emitting Diodes) su odgovorne za prikaz slike i osvetljenost. To je samostalna tehnologija. Uređaji rade bez pozadinskog osvetljenja. Svetlost izlazi iz piksel dioda umesto da sija na njih.
Kod OLED televizora svaki piksel se kontroliše pojedinačno. Ovo obezbeđuje kratko vreme prebacivanja i slike visokog kontrasta. Nećete videti zamućenje brzih pokreta, čak ni izbliza.

Tipovi televizora

QLED televizori rade sa naprednom i poboljšanom LED tehnologijom. Pozadinsko osvetljenje omogućava da pikseli sijaju. Međutim, ovi modeli imaju dodatni sloj pozadinskog osvetljenja - kvantne tačke. Milijarde ovih nanokristalnih LED dioda nalaze se na foliji i pojedinačno su osvetljeni. Slike izgledaju svetlije i šarenije, a kontrasti su veći. QLED televizori uvek imaju rezoluciju od najmanje 4K i podržavaju HDR.

Čim TV može da se poveže na internet, u pitanju je Smart TV. Uređaje možete povezati preko WLAN, a često i preko LAN kabla. Smart TV daje direktan pristup platformama za striming. Takođe možete da pristupite YouTube-u, medijskim bibliotekama TV stanica, onlajn igricama, internet radiju, pretraživačima i društvenim mrežama preko unapred instaliranih aplikacija. TV program se može preneti sa pametnog televizora na pametni telefon ili tablet. Pametni televizori se često mogu lako kontrolisati preko aplikacije na pametnom telefonu.

4K televizori imaju rezoluciju od 3840 x 2160 piksela. Takođe su poznati kao Ultra HD televizori. Svaka slika se sastoji od skoro 8,3 miliona piksela – oštrija je, boje su intenzivnije, a kontrast jači. Veća rezolucija takođe pomaže pri brzim filmskim sekvencama, kao što su sportovi, akcioni filmovi ili igranje igrica.

8K televizori imaju rezoluciju od 7680 x 4320 piksela. Sa ukupno oko 33 miliona piksela, ovo je četiri puta veća rezolucija nego u 4K televizorima. Ovi modeli daju još oštrije slike, bolje boje i veći kontrast. Međutim, ovo postaje primetno samo ako imate veoma veliki ekran i sedite mu vrlo blizu. Za sada postoji malo sadržaja u 8K rezoluciji. Međutim, u 8K rezoluciji možete snimati sa nekim pametnim telefonima i kamkorderima i prikazati sadržaj na velikom 8K televizoru. Pored toga, 8K televizori mogu značajno da poboljšaju kvalitet sadržaja u drugim rezolucijama.

Zakrivljeni televizor ima ekran čije su stranice blago zakrivljene ka napred. Ovo smanjuje refleksije i optička izobličenja na ivicama. Zakrivljenost takođe znači da je rastojanje između oka i slike isto u centru kao i na ivicama. Ovo dovodi do intenzivnije percepcije trodimenzionalnosti televizijske slike i smanjuje gubitke boje i kontrasta na ivicama. Prostorni efekat je posebno izražen na ekranima od 55 inča. Položaj sedenja takođe igra ulogu: trebalo bi da bude što je moguće bliže ekranu.

Televizori na akciji

Tražite televizor na akciji? Na našem sajtu možete lako uporediti cene televizora u različitim prodavnicama i pronaći najbolje ponude. Bez obzira na to da li tražite LED, OLED, QLED ili 4K televizore, naš sajt će vam pomoći da pronađete najpovoljnije cene za vaš omiljeni brend. Iskoristite priliku da uštedite novac i pronađete najbolji televizor na akciji danas!

Prikaži više