Popusti kuca i basta Popusti kuca i basta
34 proizvoda u 6 prodavnica
Filteri
Filtriranje
Proizvođač
Cena

Sortiraj
 
960 din - 1.320 din 3 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
960 din - 1.320 din 3 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
960 din - 1.320 din 2 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
Popularni testoviPrikaži sve
660 din u Eplaneta Poseti prodavnicu
  • Najbolja cena

 
 

 
Rečnik je zbirka fraza ili izraza, obično po azbučnom ili abecednom redu.

Među jednojezičnim rečnicima mogu se izdvojiti: opšti rečnici i specijalizovani rečnici.

Pre svega, rečima se daje značenje ilustrovano primerima, a takođe se objašnjavaju njihova gramatička svojstva.

Rečnici sadrže savremen vokabular i brojne primere upotrebe reči i fraza u svakodnevnoj komunikaciji. Savršena su pomoć za prevodioce, spremanje državne mature, jezičkih ispita, upotrebu na fakultetu i samouke.

Savremeni rečnici jednog jezika su obično čisto deskriptivni, odnosno opisuju stvarni oblik jezika u datom trenutku. Normativni rečnici promovišu određeni način upotrebe jezika ocenjivanjem različitih elemenata jezika. U praksi se normativno značenje pripisuje i deskriptivnim publikacijama, a rečnici se popularno smatraju važnim smernicama „ispravnog govora“.

Višejezični rečnici pomažu u savladavanju vokabulara određenog stranog jezika. Mogu se naći obimni rečnici koji sadrže mnogo smernica neophodnih za brže i efikasnije učenje određenog jezika.

Među rečnicima dostupnim u ovoj kategoriji možete pronaći predloge za entuzijaste engleskog, nemačkog, francuskog, italijanskog, španskog jezika. U zavisnosti od sadržaja i tematike, biće korisni kako za najmlađe, koji tek kreću u avanturu učenja novog jezika, tako i za starije ljude ili učenike koji se spremaju za jezički test ili samo žele da obogate svoj rečnik. Dobro uređen, sveobuhvatan rečnik treba da ima i svako ko svakodnevno radi sa stranim jezicima.
Prikaži više