Slika i zvuk

Računarska oprema za sliku i zvuk uključuje sve uređaje koji se koriste za obradu, reprodukciju i snimanje zvuka i slike na računaru. Neki od najčešćih uređaja za sliku i zvuk:

Monitori

Monitori su prikazni uređaji koji prikazuju slike i video zapise koje stvara računar. Postoje različite vrste monitora, kao što su LCD, LED, OLED, CRT itd.

Zvučnici

Zvučnici se koriste za reprodukovanje zvuka s računala. Mogu biti ugrađeni u monitor, računarski toranj ili spoljni zvučnici.

Slušalice i mikrofoni 

Slušalice se koriste za privatno slušanje zvuka s računara, dok mikrofoni omogućavaju snimanje zvuka putem računara.

Web kamere

Web kamere se koriste za snimanje videa i slike putem računara. Mogu se koristiti za video pozive, snimanje video zapisa ili fotografija, i drugo. 

Nosači

Nosac za racunare je uredjaj koji se koristi da bi se racunar drzao na sigurnom i stabilnom mestu, cime se smanjuje rizik od oštećenja i povećava efikasnost korisnika.

Postolja

Postolja za računare su posebni komadi namještaja dizajnirani da drže vaš računar i periferne uređaje na jednom mjestu. Ova postolja mogu biti različitih veličina, oblika i materijala, a često se koriste kako bi se organizovali radni stolovi ili radni prostori.

Sve ove komponente za sliku i zvuk omogućavaju računaru da obradi, reprodukuje i snima zvuk i sliku. Izbor odgovarajuće opreme zavisi od potreba i zahteva korisnika.

prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve