Baštenski nameštaj

Obezbedite sebi pogodno mesto za opuštanje sa porodicom i prijateljima zahvaljujući baštenskom ili terasnom nameštaju. Pogodni su za svakoga, bez obzira na kućni budžet ili mesto koje imamo na raspolaganju. Baštenski nameštaj je univerzalan, a poslednjih godina postao je deo dizajnerskog dekora. Plastični, drveni, pleteni i aluminijumski baštenski nameštaj je uvek najpopularniji. Stoga će sigurno odgovarati svakom ukusu i budžetu. Postoje različite vrste i konfiguracije nameštaja za terasu. Možemo da izaberemo stolice samo sa stolom, ali i baštenske garniture i balkonski nameštaj raznih dimenzija, prilagođen kako manjem balkonu, tako i velikoj bašti. I baštenske garniture i baštenski nameštaj koji će se koristiti napolju moraju biti izdržljivi, jer su izloženi sunčevom zračenju, vlazi i promenama temperature.

Plastični baštenski nameštaj - izdržljiv, lagan, pogodan za ljude sa ograničenim budžetom. Takođe ih je lako održavati čistima jer ih je potrebno samo isprati.

Nameštaj za terasu od pruća - veoma je estetičan, može imati različite oblike i lagan je. Spada u srednji cenovni rang. Nedostatak im je izdržljivost, mogu se brzo pokvariti ako se ne čuvaju na mestu gde neće biti izloženi nepovoljnim vremenskim uslovima.

Drveni nameštaj za terasu - izdržljiv, sa različitim cenama u zavisnosti od vrste drveta koje se koristi u njihovoj proizvodnji. Zahtevaju malu količinu posla, jer se svakih nekoliko godina moraju farbati impregnacijom, farbom ili lakom.

Baštenske garniture od poliratana - sve su popularnije zbog svoje izdržljivosti, otpornosti na različite uslove i zbog toga što su ekološke - mogu se reciklirati jer je ovaj materijal napravljen od veoma izdržljivih vlakana. Dakle, to je moderan baštenski nameštaj.

Aluminijumski baštenski nameštaj - prilično je izdržljiv i lagan, ali za udobnost bi trebalo da koristite drugačiji materijal.

Metalne baštenske garniture - izdržljive su i mogu se dugo koristiti, a ujedno su i jeftine. Njihov nedostatak je prilično velika težina.

Nameštaj od pleksiglasa - poput plastičnog, lagan je i lako se održava. Međutim, izdržljiviji je jer, za razliku od većine plastičnog nameštaja, vremenom ne žuti zbog uticaja sunčevog zračenja.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve