202 proizvoda u 33 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Ram memorija
Težina
Operativni sistem
Dizajn

Sortiraj
 
  • Proizvođač: SamsungX
  • Odstrani sve

20.780 din - 25.990 din

21 prodavnica Uporedi cene
  • -18%
  • Top 5

22.880 din - 25.991 din

19 prodavnica Uporedi cene
  • -17%
  • Top 8

35.990 din - 48.690 din

20 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • -23%
Popularni testoviPrikaži sve

16.290 din - 21.880 din

17 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
  • -18%

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije

129.000 din - 129.990 din

2 prodavnica Uporedi cene

 
123. . .5 >
 

 
Danas bi bilo veoma teško pronaći osobu koja nema mobilni telefon. Pre samo nekoliko ili desetak godina, nekim ljudima nije bio potreban takav uređaj. Sada se, međutim, svet definitivno promenio, a uticaj koji telefoni imaju na naše živote je nesumnjivo veći. Koriste se ne samo za pozivanje i slanje poruka, već i za zabavu. Spisak aktivnosti koje se sa njima mogu obavljati raste praktično svake godine. Sada, koristeći pametni telefon, možemo da obavljamo poslovne obaveze, registrujemo se kod lekara ili čak investiramo na berzi.

Ogromna popularnost mobilnih telefona širom sveta otežava biranje idealnog modela na internetu. Na našem sajtu možete pronaći čitav niz mogućih modela. I ljubitelji najnovije opreme koju su na tržištu objavili proizvođači kao što su Apple, Samsung ili Huawei, kao i verni sledbenici starijih modela, naći će nešto za sebe. U stvari, teško je ukazati na brend koji je prestao da proizvodi mobilne telefone u poslednjih nekoliko godina. Zahvaljujući tome, kupci imaju neverovatno širok spektar mogućnosti kada je u pitanju izbor uređaja.

Funkcije koje se nalaze u pametnim telefonima

Ne može se poreći da tako veliki broj telefona dostupnih na tržištu definitivno povećava opseg funkcija koje možete dobiti. Ovo se, između ostalog, odnosi na dijagonalu ekrana (od 4,5 do 6,5 inča), ugrađenu memoriju (do 1 TB), RAM (od 2 do 6 GB RAM-a) ili operativni sistem ( Android, iOS, Symbian, Windows ili Windows Phone). Svake godine izlaze noviji i razvijeniji pametni telefoni, koji sve više iznenađuju svojim specifikacijama.

Gore navedene karakteristike nisu jedine na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine pametnog telefona. Za mnoge ljude, veoma je važan i kvalitet fotografija snimljenih telefonom. Trenutno je najpopularniji opseg od 11 do 14 megapiksela, ali sa narednim modelima postaje sve veći i veći. Moderni telefoni snimaju fotografije u rezoluciji čak i većoj od 100 megapiksela. Neki ljudi mnogo više pažnje posvećuju trajanju baterije. Postoje baterije kapaciteta od 2500 mAh i iznad 4000 mAh. Ovako širok izbor znači da kupci mogu lako da izaberu upravo onaj pametni telefon koji ispunjava sva njihova očekivanja.

Šta određuje cene pametnih telefona

Nije iznenađujuće što trenutno proizvedeni telefoni mogu dostići visoke cene. Zauzvrat dobijate dugačku listu funkcija i dodataka žele skoro svi korisnici. Kao rezultat toga, za mnoge ljude, pitanje cene postaje sekundarno. Cena koju treba platiti za ove uređaje obično zavise od nekoliko faktora. To su:

• godina proizvodnje telefona,
• operativni sistem,
• brend telefona,
• ugrađene komponente,
• stanje telefona (da li je novi ili polovan).

Kao i kod mnogih drugih elektronskih uređaja, mogu se razlikovati tri nivoa cena. Najniži, osim zastarelih i veoma retkih modela, uključuju uređaje popularnih proizvođača, ali ne nude takve funkcije kao njihove mnogo skuplje verzije. Po niskoj ceni dobićete mobilni telefon koji je potpuno dovoljan za komunikaciju, slikanje ili pretraživanje interneta. Najpopularniji je, međutim, prosečni raspon cena. Ove modele odlikuje, između ostalih, bolja kamera, veća memorija ili kvalitetniji materijal.

Najskuplji su uređaji koji se odlikuju najboljim funkcijama kada je u pitanju memorija, kamera ili procesor. Oni koji se odluče na takvu kupovinu, međutim, sigurno ne žale za utrošenim novcem. Zauzvrat dobijaju izuzetno razvijenu i dugotrajnu opremu, a pored toga i propisno osiguranu od oštećenja ili gubitka.
Prikaži više