EPONUDA VAM POMAŽE DA NAĐETE ODGOVARAJUĆE GUME ZA VAŠ AUTOMOBIL

Koje dimenzije su mi potrebne?
36183 proizvoda u 12 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Širina gume
Prečnik gume
Indeks brzine
Visina gume
Opterećenje
Sezona

Sortiraj
 
6.170 din - 8.020 din 9 prodavnica Uporedi cene
  • - 18 %
  • Popularno
6.268 din - 8.139 din 3 prodavnica Uporedi cene
  • - 17 %
Popularni testoviPrikaži sve

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije


 
 

 

Letnje auto gume su posebno dizajnirane da obezbede optimalne performanse i bezbednost u toplim vremenskim uslovima. Projektovane su da pruže vrhunsko prianjanje, precizno rukovanje i odličnu trakciju na suvim i mokrim putevima tokom letnje sezone.

Konstrukcija i dizajn letnjih guma usmereni su ka maksimiziranju performansi na visokim temperaturama. Napravljene su od jedinstvene gumene mešavine koja ostaje savitljiva i pruža poboljšano prianjanje na vrelom kolovozu. Ova smeša gume takođe pomaže u smanjenju otpora kotrljanja, doprinoseći poboljšanoj efikasnosti potrošnje goriva.

Karakteristike letnjih auto guma

Jedna od ključnih karakteristika letnjih guma je njihov dezen gazećeg sloja. Obično imaju manju dubinu i veće blokove gazećeg sloja u poređenju sa gumama za sve sezone ili zimskim gumama. Ovaj dizajn omogućava maksimalan kontakt sa putem, što rezultira poboljšanom trakcijom i poboljšanim karakteristikama upravljanja. Širi i tvrđi blokovi gazećeg sloja takođe poboljšavaju stabilnost u krivinama, odziv i performanse kočenja.

Letnje gume često sadrže naprednu tehnologiju i inovacije za dodatno poboljšanje performansi. Mogu da sadrže specijalizovane smeše gazećeg sloja koje obezbeđuju superiorno prianjanje i na suvim i na mokrim površinama. Neki modeli mogu imati jedinstvene šare gazećeg sloja sa obodnim žljebovima i bočnim lamelama za efikasno odvođenje vode i smanjenje rizika od proklizavanja.

Važno je napomenuti da se letnje gume ne preporučuju za upotrebu po hladnom vremenu ili poledici. Njihova gumena mešavina ima tendenciju da se stvrdne na niskim temperaturama, smanjujući njihovu vuču i ugrožavajući bezbednost. Zbog toga je preporučljivo preći na zimske ili gume za sve sezone kada temperature padnu.

Odabir letnjih guma

Prilikom odabira letnjih guma, ključno je uzeti u obzir odgovarajuću veličinu pneumatika i nosivost koju preporučuje proizvođač vozila. Ove informacije se mogu naći u uputstvu za upotrebu ili na natpisu koji se nalazi na vozilu. Pored toga, važno je osigurati da odabrane auto gume imaju odgovarajuću ocenu brzine koja odgovara mogućnostima vozila.

Održavanje letnjih auto guma

Pravilno održavanje i redovne provere su od suštinskog značaja za maksimalne performanse i životni vek letnjih guma. Vozači treba redovno da provere pritisak u pneumaticima, jer nepravilno naduvavanje može uticati na rukovanje i efikasnost goriva. Pored toga, ključno je pratiti dubinu gazećeg sloja i tražiti znake habanja ili oštećenja. Takođe se preporučuje rotacija guma u ​​preporučenim intervalima kako bi se podstaklo ravnomerno habanje svih guma.

Prikaži više