49 proizvoda u 31 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Energetski razred
Kapacitet klime u BTU

Sortiraj
 
  • Proizvođač: MideaX
  • Odstrani sve

61.990 din - 65.990 din

10 prodavnica Uporedi cene
  • Top 9

40.999 din - 49.999 din

7 prodavnica Uporedi cene
  • -11%

42.710 din - 47.935 din

3 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena
Popularni testoviPrikaži sve

42.990 din - 42.990 din

2 prodavnica Uporedi cene

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije

69.090 din - 75.503 din

2 prodavnica Uporedi cene
  • Najbolja cena

 
12 >
 

 
Održavanje vazduha u zatvorenim prostorijama hladnim i udobnim je glavni prioritet svakog klima uređaja. Ako je u vašoj kući ili stanu prevruće - vredi uložiti u klima uređaj. ePonuda.com će vam pomoći da pronađete najbolji klima uređaj za vaše potrebe.

Pre kupovine klima uređaja treba razmotriti nekoliko važnih stvari.
Prva je rashladni kapacitet klima uređaja. Snaga klima uređaja izračunava se na osnovu veličine prostorije. Veruje se da bi trebalo da bude dostupno 0,1 kV rashladnog kapaciteta po kvadratnom metru prostorije. Drugo važno pitanje je da li ćemo izabrati stacionarni ili samostojeći klima uređaj. Samostojeći klima uređaji su praktični jer ih možemo premestiti bilo gde. Međutim, oni su manje efikasniji od stacionarnih, a često su i bučniji. Stacionarne klima uređaje pričvršćujemo na zid ili plafon.

Možete odabrati monoblok ili split klima uređaj. Split klima uređaji sastoje se od dva elementa, od kojih je jedan smešten unutar stana, a drugi spolja. Najčešće su split klima uređaji stacionarni klima uređaji, ali samostojeći klima uređaji mogu se sastojati i od dva elementa. Većina kupaca bira split stacionarne klima uređaje - oni su najefikasniji i istovremeno ne izazivaju veliku buku.

Funkcije klima uređaja nisu ograničene samo na hlađenje. Gotovo svi modeli poseduju i funkciju grejanja. Standardne klime uvek rade punom snagom. Kada postignu temperaturu isključe se, pa se opet uključe kada senzor kaže da treba.

Inverter klime troše osetno manje, što je njihova osnovna, ali ne i jedina prednost. Prednost standardnih je što su značajno jeftinije. Inverter je pametniji, on može da prepozna da je blizu zadate temperature, i da shodno tome smanji intenzitet rada – odnosno on radi koliko treba.
Prikaži više