5 proizvoda u 8 prodavnica
Filteri
Sortiraj
 

 
Knjige o filmu, bioskopu i glumcima su zbirka publikacija među kojima će svaki ljubitelj filma sigurno pronaći nešto za sebe. Intervjui, ocene, informacije iza kamere o najpoznatijim produkcijama svih vremena su mali deo onoga što se može naći u ovim publikacijama.

Knjige o filmu, bioskopu i glumcima su ogromna zbirka znanja o ovoj jedinstvenoj grani umetnosti. A ipak postoji samo nešto više od 100 godina. 28. decembra 1895. braća Lumijer organizovala su prvu demonstraciju svog izuma u Parizu. Prvi film koji je prikazan je nosio naslov „Radnici napuštaju fabriku”. Tada ga je gledalo 35 ljudi. Od tada se kinematografija izuzetno razvila. Holivudska, indijska i kineska produkcija nude gledaocima hiljade novih naslova svake godine. Film je dugi niz godina jedna od najvažnijih grana umetnosti, pružajući umetničke senzacije i veliku zabavu.

Filmski događaji privlače pažnju ogromne mase ljubitelja filma. Nagrađivane produkcije često postaju klasici. Život glumaca, njihove nove uloge ili čak obični tračevi u žutoj štampi su takođe stalno pod budnim okom ljubitelja ove umetnosti. Stoga ne treba da čudi što je ova kategorija toliko opsežna i raznolika.

U ovoj kategoriji naći ćete intervjue sa glumcima i poznatim rediteljima, kao i biografije najistaknutijih filmskih stvaralaca. Postoje i studije o popularnim bioskopskim i televizijskim produkcijama, uključujući i one koje se smatraju kultnim.
Prikaži više