Pokloni za novu godinu 2024
Pokloni za novu godinu 2024

Najbolje ponude za Novu godinu

 
3 jednostavna koraka za podešavanje OBAVEŠTENJA O CENI
tako da ne propustite najbolje ponude za novu godinu
1 Pronađite željeni proizvod i kliknite na ikonicu zvona, koja vam pokazuje sve opcije za obaveštavanje o promenama cena
2 Izaberite željenu cenu, iznos popusta ili kada će cena biti najniža u poslednjih 30 dana
3 Unesite svoju e-mail adresu i aktivirajte obaveštenje. Sada je sve spremno za primanje obaveštenja :)
 

Vodič za prazničnu kupovinu 2023.

Započni prazničnu kupovinu ranije

Istraživanje Bankrate-a u septembru 2023. pokazalo je da je polovina prazničnih kupaca već počela da kupuje artikle sa svojih spiskova poklona ili je planirala da to učini pre kraja oktobra.

„Dok 50% onih koji uđu u praznični duh kupovine pre novembra mogu izgledati komično jer žure sa kupovinom, postoji niz prednosti koje donosi kupovina sezonskih poklona i zaliha nekoliko meseci ranije“, piše Ted Rosman iz Bankrate.com.

Ranijim početkom praznične kupovine u 2023, omogućavaš sebi da pregovaraš o ceni, plaćaš na rate i izbegneš stres koji donosi kupovina u poslednjem trenutku. Sa LeanPay automatskim odobravanjem kreditnih linija i bankama (kao što je NLB) koje nude kreditne kartice sa povratom gotovine, možeš iskoristiti nagrade ili dodatni novac uz ranu kupovinu da bi kupio/la još poklona ili se počastio/la nečim lepim.

Još jedna prednost ranijeg započinjanja praznične kupovine je mogućnost da vratiš proizvode koje ne želiš.

 

4 različite ideje za uštedu novca tokom praznične kupovine

Ukloni uticaj velikih troškova

Za velike troškove koji su na vidiku, odvoj malu količinu novca svakog meseca tako da konačni trošak ne preopterećuje tvoj budžet. Ako znaš da ćeš potrošiti 100 evra za Božić, onda odvajaj po 10 evra mesečno tokom cele godine. Svi previše troše u decembru osim ako to nisu predvideli u budžetu.

Probaj lično preuzimanje

S obzirom da su cene u konstantnom rastu, jedna od najuspešnijih ideja bila je onlajn kupovina namirnica za lično preuzimanje. To je smanjilo impulsne kupovine i omogućilo nam da lako uporedimo cene i zaista kupimo samo ono što nam je potrebno. S obzirom na nedeljne potrebe za porodičnom kupovinom, posebno tokom praznične sezone, ova vrsta trika može smanjiti troškove za 50 do 100 evra.

Rotiraj pretplate

Kako Netflix, HBO max i Disney+ postaju sve popularniji, jedna od ideja za uštedu novca tokom božićnih i novogodišnjih sezona je rotiranje pretplata za striming na osnovu sadržaja koji trenutno gledaš. Možeš zadržati jednu aktivnu pretplatu i pauzirati ostatak, a kada se emisija završi ponovo se možeš rotirati. Možeš podesiti podsetnik u svom kalendaru kako ne bi zaboravio/la da otkažeš pretplatu.

Zatraži popuste

Iskazivanje mišljenja je još jedna strategija štednje. Imaš moć kao potrošač! To znači da možeš zatražiti od svoje banke da se odrekne naknada za kašnjenje ili prekomerne naknade, ili zatražiti popust na cipele koje imaju ogrebotine. Budi učtiv/a, budi ljubazan/na, ali takođe znaj da imaš svoja prava i da tvoje mišljenje ima vrednost. Odgovor bi mogao biti „ne“, ali nema razloga da ne pitaš, a možda ćeš time uštedeti novac.

 

Google je upravo otkrio najtraženije ideje za praznične poklone za 2023.

Google je upravo objavio listu proizvoda koje su svi tražili ove godine kako bi ti pomogao da dođeš do savršenog poklona za sve ljude na tvojoj listi.

Google vodič za poklone (The Google gift guide) je vrhunski pomoćnik u božićnoj kupovini. Istaknuto je 100 popularnih proizvoda, uključujući elektroniku i kuhinjske alate (i više, uključujući proizvode za lepotu i velnes) koji su bili najtraženiji i u 2023. Bez obzira da li želiš da obraduješ domaćicu aparatom za led na novogodišnjoj večeri ili da iznenadiš baristu početnika sa kompaktnim aparatom za espreso, u svakom slučaju ćeš pronaći opcije za sve vrste lepih i korisnih poklona. Evo Eponudinog izbora 10 domaćih ekvivalenata ili sličnih proizvoda na Google Holiday 100 koje dodajemo na našu listu za kupovinu:

1. Kompaktni fotoaparati

2. Skechers čizme

3. Termosi

4. Električni roštilji

5. Nakit

6. Pametni satovi

7. Torbice

8. Smart TV

9. Aparati za kafu

10. Električni bicikli

11. Ovlaživači vazduha

12. Lego kocke

13. Slušalice

14. Kuhinjski roboti (multipraktici)

15. Fenovi za kosu

 

Top 5 prazničnih poklona za bebe

Smišljanje poklona za bebu koja još nije proslavila svoj prvi rođendan može biti teže nego što misliš. Ali postoje neke sigurne ideje koje često pomažu bebama, ali i roditeljima. Iako se igračke za bebe koriste kratko, mogu biti veoma voljene i korisne tokom tog perioda.

1. Kocke - podstiču motoričke veštine i bezbedne su za igru.

2. Muzičke igračke – za razvoj sluha i prvo muzičko iskustvo.

3. Senzorne knjige sa teksturama - omogućavaju istraživanje sveta dodirom.

4. Viseće igračke iznad krevetića - stimulišu vid i koordinaciju ruku i očiju.

5. Plišane igračke – za udobnost i razvoj emocionalne privrženosti.

 

Šta je sa poklonima za svu decu u tvojoj porodici?

Predškolci

Kao roditelj, ne razmišljaš samo o tome šta ćeš pokloniti svojoj deci za Božić. Tu su često i očekivanja rodbine da im kažeš šta bi tvoje dete želelo za praznike. Na sreću, deca predškolskog uzrasta obično prilično dobro znaju šta žele da nađu ispod jelke. Dakle, podsticanje dece predškolskog uzrasta da napišu listu želja ili označavaju stvari u katalogu igračaka je zapravo dobra ideja.

1. Didaktičke igračke koje promovišu učenje kroz igru.

2. Kreativni i kompleti za crtanje koji omogućavaju izražavanje kreativnosti.

3. Lego kocke.

4. Knjige sa velikim ilustracijama i zanimljivim pričama koje odgovaraju uzrastu.

5. Igračke za dvorište ili sportska oprema: bicikl, lopte.

Božićni pokloni za mlađe osnovce

Mlađi učenici vole da sastavljaju svoje liste želja, koje mogu biti veoma različite. Od klasičnih Lego kocki do veoma specifičnih proizvoda popularnih jutjubera. Prilikom odabira novogodišnjih poklona za osnovce, dobro je uzeti u obzir njihova interesovanja i hobije, koji mogu veoma varirati. Evo pet poklona koji bi mogli da zadovolje širok spektar ukusa mladih školaraca:

1. Komplet za pravljenje robota ili eksperimentisanje sa jednostavnom naukom.

2. Interaktivne igre za učenje koje podstiču kritičko razmišljanje i rešavanje problema.

3. Kompleti za crtanje ili slikanje koji omogućavaju izražavanje kroz umetnost.

4. Lego kocke pogodne za ovu starosnu grupu.

5. Sportska oprema ili igračke koje podstiču aktivnu igru i kretanje.
FUDBAL
KOŠARKA

Novogodišnji pokloni za tinejdžere

Tinejdžeri često imaju vrlo specifične želje, u rasponu od najnovije tehnologije do modnih dodataka ili proizvoda koji se odnose na njihove omiljene influensere i jutjubere.

1. Slušalice sa visokim kvalitetom zvuka, pogodne za slušanje muzike i igranje igrica.

2. Modni dodaci koji prate najnovije trendove i odražavaju njihov lični stil.

3. Tehnološki uređaji, kao što su pametni satovi ili fitnes narukvice.

4. Bluetooth zvučnici ili pametni pomoćnici koji su kompatibilni sa njihovim pametnim uređajima.

5. Mobilni telefoni i oprema.

 

Pokloni za voljene žene i muškarce

Pokloni za žene

Praznici su savršena prilika za ugađanje posebnim ženama u našim životima. Bilo da se radi o majci, sestri, partnerki ili prijateljici, odabir poklona koji će im izmamiti osmeh na lice zahteva trud i pažnju. Želimo da im pokažemo da cenimo njihovo prisustvo i da su nam važne. Evo liste poklona koji će ih sigurno obradovati i pokazati koliko nam znače.

1. Elegantan nakit koji odražava njen lični stil

2. Kvalitetni proizvodi za negu kože

3. Elegantna tašna ili novčanik poznatih brendova

4. E-čitač ili tablet za ljubiteljke književnosti i tehnike

5. Napredni pametni sat koji je i modni dodatak i fitnes pratilac.

Pokloni za muškarce

Biranje poklona za muškarce može biti izazov. Često ćute o svojim željama ili kažu da im ništa ne treba. Međutim, uz malo domišljatosti, možemo pronaći nešto što će odgovarati njihovim interesovanjima i životnom stilu. Evo liste predloga poklona koji su praktični, moderni i sigurno će biti cenjeni.

1. Višenamenski alat ili dodatak za „uradi sam“ projekte.

2. Ekskluzivni set za brijanje sa kvalitetnim proizvodima za ličnu negu.

3. Pametni sat ili pratilac aktivnosti.

4. Kvalitetan kožni novčanik ili kaiš.

5. Profesionalni set za roštilj za ljubitelje druženja na otvorenom.

 

Nikada ne troši previše novca na božićne poklone

Sezona praznične kupovine u Srbiji je već u punom jeku, a istraživanje pokazuje da svaki treći stanovnik Srbije ove godine namerava da potroši više od 10 000 dinara na poklone za Novu godinu i Božić. Većina kupaca će započeti prazničnu kupovinu u decembru, slično kao i prošle godine, a neki su već iskoristili ponude za Crni petak. Većina potrošača će na poklone potrošiti više od 5000 dinara, nešto manje od trećine potrošiće više od 10 000, a oko sedmine više od 20 000 dinara. U proseku, muškarci će potrošiti više novca na poklone nego žene, pri čemu skoro polovina muškaraca planira da potroši između 10 000 i 50 000 dinara.

3 jednostavna koraka da saznaš da li si zaista pronašao/la fantastičnu ponudu

  1. Pronađi proizvod koji te zanima, klikni na “više o proizvodu” i skroluj nadole da bi pronašao/la „Kretanje cena“.
  2. Podrazumevano se prikazuje istorija cena za poslednji mesec, ali je pametnije ispitati duži period ako želiš da pronađeš skrivena povećanja cena. Izaberi period u donjem levom uglu. Savet – uporedi cenu sa prodajnom cenom iz prethodne godine.
  3. Sada znaš istoriju kretanja cena i možeš odrediti da li je ponuda zaista fantastična ili lažna.