Hlađenje & Grejanje

Bez obzira na godišnje doba, želite da temperatura u vašoj kući bude pogodna za opuštanje i da bude prilagođena individualnim potrebama. Zimi se rado zatvaramo u četiri zida, gde je prijatno toplo, a leti opuštanje donose klimatizovane prostorije. Međutim, možete li dobiti ove dve funkcije na jednom uređaju? Da naravno! Funkcionalni klima-uređaj je zgodan jer obezbeđuje odlično hlađenje leti i efikasno povećava sobnu temperaturu zimi.

Šta može da uradi zidni klima uređaj?
Klima-uređaj je idealan za stanove i pojedinačne prostorije porodičnih kuća. Jedinica radi u režimu vazdušnog hlađenja i grejanja, a snaga strujanja vazduha je dostupna u tri nivoa. Zidni klima-uređaj ih ravnomerno raspoređuje po prostoriji, zahvaljujući čemu se posle nekoliko trenutaka oseća prijatno osveženje ili opuštajuća toplina. Ugrađeni termostat kontroliše temperaturu vazduha, a keramički elementi sprečavaju njeno pregrevanje. Klima pričvršćena za zid zauzima malo prostora, tako da se savršeno uklapa čak i u najmanje prostorije. Funkcionalni daljinski upravljač olakšava rukovanje i sa udaljenosti. Neki modeli zidnih klima-uređaja imaju funkciju samočišćenja, što olakšava održavanje opreme.

Split klima-uređaj - prednosti
Zbog širokog raspona temperatura koje stvara klima, moguće je efikasno podesiti toplotu u prostorijama, stalno na istom nivou. Rad split klima-uređaja je tih i efikasan, tako da ga lako možete ostaviti uključenog celu noć. Funkcija tajmera omogućava podešavanje vremena rada, a mala količina potrošene energije ga čini potpuno štedljivim. Jednostavna upotreba je obezbeđena transparentnim LCD ekranom koji prikazuje, između ostalog, trenutnu sobnu temperaturu. Filteri za vazduh koji se koriste čiste i minimiziraju prisustvo mikroorganizama.

Mnoge peći i kotlovi za centralno grejanje imaju moderne kontrole, kao i dodatne funkcije koje omogućavaju bolje upravljanje izvorom toplote u domu. Ovde govorimo o dozvoljenom radu u zatvorenom sistemu, izboru kotla sa dovodom, koji može biti na levoj ili desnoj strani. Ovakva rešenja obezbeđuju najviši kvalitet i zadovoljstvo.

Grejanje po meri
Verovatno niko ne sumnja koliko je grejanje važno u kućama, stanovima i preduzećima. Umerena temperatura utiče na udobnost boravka u prostoriji, ali i na strukturu objekta. Toplota eliminiše problem previsoke vlažnosti. Peći za centralno grejanje takođe omogućavaju da zagrejete bilo koju količinu vode koja je neophodna za svakodnevno funkcionisanje. Jednom rečju, to je jedna od osnovnih instalacija koja zahteva kupovinu kvalitetnog bojlera i ostalih elemenata sistema grejanja.

Koju peć za centralno grejanje izabrati?
Danas možete kupiti kotlove i peći različitih parametara, veličina i načina punjenja. Zahvaljujući tome, svako može izabrati savršen uređaj za svoje potrebe. Prilikom izbora modela, prva stvar na koju treba obratiti pažnju je vrsta goriva koja se koristi. Peći se mogu podeliti na one koje su prilagođene čvrstim, gasovitim i tečnim gorivima. Svaka od njih je drugačije izgrađena i drugačije funkcioniše. Savremeni kotlovi i peći na eko ugalj i pelet postaju sve popularniji.

Kotlovi za centralno grejanje takođe treba da budu pogodni za upotrebu. Ovo je određeno, na primer, komorom za sagorevanje, pošto ona određuje način dodavanja goriva u peć. I tako možemo izabrati gornje sagorevanje, donje sagorevanje i povezivanje gornjeg i donjeg sagorevanja.
prikaži više
Popularni testoviPrikaži sve