1118 proizvoda u 72 prodavnica
Filteri
Proizvođač
Cena
Energetski razred
Kapacitet klime (BTU)

Sortiraj
 
31.799 din - 48.800 din 21 prodavnica Uporedi cene
 • Top 10
43.590 din - 62.999 din 10 prodavnica Uporedi cene
 • - 16 %
 • Top 10
73.989 din - 91.990 din 19 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
34.789 din - 51.050 din 17 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
31.790 din - 38.900 din 13 prodavnica Uporedi cene
 • Najbolja cena
 • Popularno
42.900 din - 49.990 din 11 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
95.900 din - 119.989 din 17 prodavnica Uporedi cene
 • Najbolja cena
 • Popularno
33.999 din - 48.990 din 11 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
48.789 din - 72.990 din 27 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
60.990 din - 82.999 din 15 prodavnica Uporedi cene
 • - 13 %
 • Popularno
Popularni testoviPrikaži sve
33.299 din - 38.990 din 19 prodavnica Uporedi cene
 • Najbolja cena
 • - 20 %
34.300 din - 41.893 din 19 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
69.000 din - 94.989 din 11 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
54.500 din - 59.990 din 5 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno
55.890 din - 71.300 din 14 prodavnica Uporedi cene
 • - 13 %
35.589 din - 47.888 din 16 prodavnica Uporedi cene
 • Popularno

Zanimljivi proizvodi te očekuju u srodnim kategorijama

Ne zanemarite povezane kategorije

24.900 din - 39.100 din 31 prodavnica Uporedi cene

Često postavljana pitanja

Šta je SEER i zašto je važan?

SEER (Seasonal Energy Efficienci Ratio) je mera efikasnosti klima uređaja. Što je veća SEER vrednost, klima uređaj je energetski efikasniji. SEER ocena se izračunava na osnovu odnosa između hlađenja koji se koristi za rad klima uređaja i električne energije koju troši uređaj. Veća SEER vrednost znači manju potrošnju energije i veće uštede u operativnim troškovima. Prilikom odabira klima uređaja, važno je izabrati onaj sa višom SEER vrednošću, jer će to pomoći u smanjenju potrošnje energije, nižim operativnim troškovima i smanjenju emisije CO2. Pored toga, klima uređaji sa višom SEER vrednošću često mogu da iskoriste prednosti drugih tehnoloških inovacija koje doprinose boljoj efikasnosti i udobnosti.

Mogu li sam da instaliram klima uređaj?

Instalacija klima uređaja je složen proces koji zahteva stručno znanje i iskustvo. Iako postoje uputstva i uputstva za samostalnu instalaciju, preporučuje se da instalaciju obavi kvalifikovani tehničar. Profesionalni instalateri poseduju neophodna znanja i alate za pravilnu ugradnju, što obezbeđuje sigurnost, optimalne performanse i dug radni vek klima uređaja. Nepravilna instalacija klima uređaja može dovesti do nepravilnog rada, smanjene efikasnosti, curenja rashladnog sredstva ili čak oštećenja jedinice. Pored toga, samoinstalacija klima uređaja može dovesti do gubitka garancije proizvođača. Zbog toga se preporučuje da pronađete profesionalca sa iskustvom u ovoj oblasti za ugradnju klima uređaja.

Koji su glavni znaci da je mojoj klimi potrebno održavanje?

Neki od glavnih znakova da je vašem klima-uređaju potrebno održavanje uključuju neadekvatno hlađenje ili grejanje, povećanu potrošnju energije, neobične zvukove, loš kvalitet vazduha ili neprijatne mirise. Ako primetite bilo koji od ovih znakova, preporučuje se da pozovete stručnjaka za klimatizaciju da pregleda i izvrši održavanje ako je potrebno. Redovno održavanje klima uređaja je važno za njegov optimalan rad, energetsku efikasnost i dug životni vek.

Koja snaga klima uređaja je pogodna za vaš prostor?

Prilikom odabira odgovarajuće snage klima uređaja potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora, kao što su površina prostorije, količina staklenih površina, izolacija prostorije i broj ljudi koji borave u njoj. Pravilna veličina klima uređaja je ključ za efikasno hlađenje ili zagrevanje prostora. Prilikom izbora snage klima uređaja obično se koristi formula koja uključuje zapreminu prostorije. Međutim, takođe je važno uzeti u obzir druge faktore kao što su izlaganje suncu, klimatski uslovi i izolacija prostorije. Generalno, veća površina prostorije zahteva veću snagu klima uređaja. Takođe je preporučljivo izabrati klima uređaj sa podesivim režimom rada, koji omogućava podešavanje snage prema potrebama prostorije.

Da li je moguće kontrolisati klima uređaj putem pametnog telefona?

Da, mnogi klima uređaji imaju mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima putem aplikacija ili Wi-Fi. Uz pomoć ovih aplikacija, korisnici mogu da kontrolišu i upravljaju klima uređajem preko svog pametnog telefona. Ovo vam omogućava da daljinski kontrolišete uređaj, menjate temperaturu, uključite ili isključite ga i nadgledate rad klima uređaja čak i kada niste kod kuće.

Mogu li koristiti klima uređaj za zagrevanje sobe?

Da, klima uređaj može da deluje i kao grejač i zagreva prostoriju u hladnijim mesecima. Ipak, preporučuje se da izaberete klima uređaj sa odgovarajućim efektom grejanja za vaše potrebe i veličinu prostorije koju želite da zagrejete.
39.988 din - 50.990 din 17 prodavnica Uporedi cene
 • Najbolja cena
59.490 din - 72.490 din 16 prodavnica Uporedi cene

 
 

 

Održavanje vazduha u zatvorenim prostorijama hladnim i udobnim je glavni prioritet svakog klima uređaja. Ako je u vašoj kući ili stanu prevruće - vredi uložiti u klima uređaj. ePonuda.com će vam pomoći da pronađete najbolji klima uređaj za vaše potrebe.

Karakteristike klima uređaja 


Pre kupovine klima uređaja treba razmotriti nekoliko važnih stvari.
Prva je rashladni kapacitet klima uređaja. Snaga klima uređaja izračunava se na osnovu veličine prostorije. Veruje se da bi trebalo da bude dostupno 0,1 kV rashladnog kapaciteta po kvadratnom metru prostorije. Drugo važno pitanje je da li ćemo izabrati stacionarni ili samostojeći klima uređaj. Samostojeći klima uređaji su praktični jer ih možemo premestiti bilo gde. Međutim, oni su manje efikasniji od stacionarnih, a često su i bučniji. Stacionarne klima uređaje pričvršćujemo na zid ili plafon.

Monoblok ili split klima uređaji 


Možete odabrati monoblok ili split klima uređaj. Split klima uređaji sastoje se od dva elementa, od kojih je jedan smešten unutar stana, a drugi spolja. Najčešće su split klima uređaji stacionarni klima uređaji, ali samostojeći klima uređaji mogu se sastojati i od dva elementa. Većina kupaca bira split stacionarne klima uređaje - oni su najefikasniji i istovremeno ne izazivaju veliku buku.

Klima uređaji i grejanje


Funkcije klima uređaja nisu ograničene samo na hlađenje. Gotovo svi modeli poseduju i funkciju grejanja. Standardne klime uvek rade punom snagom. Kada postignu temperaturu isključe se, pa se opet uključe kada senzor kaže da treba.

Inverter klime troše osetno manje, što je njihova osnovna, ali ne i jedina prednost. Prednost standardnih je što su značajno jeftinije. Inverter je pametniji, on može da prepozna da je blizu zadate temperature, i da shodno tome smanji intenzitet rada – odnosno on radi koliko treba.

Prikaži više