29 proizvoda u 16 prodavnica
Filteri
Sortiraj
 
  • Proizvođač: CanonX
  • Odstrani sve

159.990 din - 215.660 din

5 prodavnica Uporedi cene
  • -12%
  • Top 5

50.099 din - 57.839 din

4 prodavnica Uporedi cene
  • Top 9

84.790 din - 84.889 din

2 prodavnica Uporedi cene

99.889 din - 102.920 din

4 prodavnica Uporedi cene

146.090 din - 146.189 din

2 prodavnica Uporedi cene
Popularni testoviPrikaži sve

126.889 din - 126.960 din

2 prodavnica Uporedi cene

 

 
SLR fotoaparati su digitalni fotoaparati koji su osvojili tržište u poslednjih nekoliko godina, a njihova popularnost nije opala uprkos protoku vremena. Širok izbor SLR modela koje proizvode svetski poznate kompanije kao što su Canon, Nikon, Pentax ili Soni znači da ovu vrstu opreme koriste ne samo profesionalni fotografi, već i fotografski amateri.

Najveća prednost SLR-a u odnosu na, na primer, kompaktne fotoaparate ili mobilne kamere je velika matrica koja može da snimi mnogo više informacija. Zahvaljujući tome, možemo zumirati sliku, zumirati bez gubitka kvaliteta i uživati u fantastičnim bojama bez digitalnog šuma, čak i kada snimamo uveče. Još jedna važna prednost je mogućnost korišćenja zamenljive optike i dobijanja bokeh efekta, odnosno glatko zamućene pozadine.

Dobar početnički SLR fotoaparat treba da ima automatske režime podeljene po subjektu, što znatno olakšava snimanje slika. Naprednije i profesionalnije modele, s druge strane, karakteriše PASM točkić za režim ekspozicije, koji omogućava fotografu da individualno programira rad kamere. Karakteristika koja značajno utiče na kvalitet fotografija je rezolucija matrice i njena ISO osetljivost. Pre kupovine DSLR-a, proverite kapacitet baterije da biste saznali koliko fotografija može da se snimi sa jednim punjenjem. Nagibni i rotirajući LCD ekran i mogućnost postavljanja eksternog blica na hot shoe fotoaparata će olakšati fotografu.

Najveća prednost SLR fotografije je mogućnost korišćenja zamenljive optike. Kada kupite DSLR sa objektivom, možete biti sigurni da će biti kompatibilni jedan sa drugim. Svaki proizvođač nudi amaterske SLR-ove sa univerzalnim zum objektivom za svakodnevnu upotrebu. Takođe možete zasebno kupiti specijalizovanija sočiva, a da biste ih izabrali, morate znati tip nosača u vašoj kameri.

U početku, SLR kamere nisu bile opremljene funkcijom snimanja, pa su se koristile samo za fotografisanje. Međutim, velika potražnja za multifunkcionalnim uređajima na tržištu značila je da su proizvođači potrošačke elektronike počeli da proizvode kamere koje se mogu koristiti za snimanje profesionalnih filmova. Danas u prodavnicama elektronike možemo pronaći mnoge modele SLR fotoaparata koji vam omogućavaju da snimate u Full HD (1080p) pa čak iu visokoj rezoluciji 4K. Brend Canon ima najviše ponuda za ljude koji snimaju sa SLR fotoaparatima. Zanimljive ponude nudi i drugi vodeći proizvođač - kompanija Nikon.

Fotografi početnici ili fotografi amateri imaju znatno drugačije zahteve za opremom od profesionalaca. Ova široka grupa kupaca obično traži pouzdane uređaje, ali po relativno pristupačnoj ceni. Dakle, postavlja se pitanje: može li SLR fotoaparat do 2.000 PLN da snima fotografije visokog kvaliteta, pa čak i filmove? Definitivno da! Jeftin SLR ne mora da znači loše parametre, a njegova niska cena je posebno važna kada tek učimo da fotografišemo ili nam je potreban fotoaparat za svakodnevne, nekomercijalne svrhe.

Svako rangiranje elektronskih uređaja pripremamo na osnovu specifičnih kriterijuma. Koje uslove treba da ispunjava SLR fotoaparat da bi se preporučio amaterima? Oprema za ovu grupu ljudi treba da ima automatski režim i jednostavan ručni režim koji se lako uči. Takođe je važno da je kamera laka za korišćenje i da nema previše funkcija, a da pritom obezbedi savršene snimke. Dobar SLR fotoaparat za amatere i početnike takođe treba da bude lagan i zgodan, što će fotografu znatno olakšati posao.
Prikaži više