Test: NordicTrack Elite 900 traka za trčanje

Moderna traka za trčanje više klase
0
TOK score
0
USERS score

NordicTrack Elite 900 je vrhunska traka za trčanje. Prilagođena je kako početnicima zbog lakog korišćenja i Cushion Deck tehnologije, tako i profesionalcima koji žele ili moraju da treniraju kod kuće, obzirom da njega masivna ostavlja utisak da traka može da izdrži godine ozbiljnog treniranja.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Nordictrack Elite 900 predstavlja gornju klasu traka za trčanje kada je u pitanju kućna primena. Obzirom na svoju masovnu pojavu, pogodna je i za one koji intenzivno treniraju kod kuće (skoro) svaki dan. Dimenzije trake su 152 x 51 cm, što znači da je ona pogodna i za više ljude, odnosno one koji prave duži korak.

Traka se po potrebi može sklopiti, što je veoma bitno obzirom da zauzima dosta mesta. Ma kolika vaša kuća ili stan bili veliki, podizanje dela koji ima traku vertikalno je veoma bitna karakteristika i štedi se dosta mesta u prostoriji. Traka poseduje po jedan ventilator levo i desno, koji mogu da se uključe po potrebi, da bi oko vas bilo bolje strujanje vazduha. Tu su i dva zvučknika prečnika 5 cm, koji su dovoljnog kvaliteta i glansoće za vežbanje, ali naravno nisu namenjeni za bilo kakvo uživanje u kvalitetnoj reprodukciji.

Jak motor i elektronsko podešavanje nagiba

Nordictrack Elite 900 ima snagu motora od 3 ks, što je dovoljno za brzinu kretanja trake od 0 – 20 kilometara na sat. Na gornjem delu velikog panela trake nalaze se predefinisani tasteri za brzo određivanje brzine kretanja. Sa donje strane gde je moguće odmoriti ruke vrši se veoma precizno podešavanje brzine u decimalnim koracima.

Na isti način se podešava nagib koji može da se namesti do čak 12%. Naravno kada se izabere najveći nagib potrebno je traci oko 60 sekundi kako bi se od 0 došlo do 12%, što je zapravo dobro kako bi se vaše noge privikle tokom trčanja. Ceo ovaj proces je automativozan i dovoljno je samo pritisnuti dugme, a takođe je nagib moguće podešavati u preciznim vrednostima, ukoliko ne želite da koristite one predefinisane na gornjem panelu.

Ističe se da traka izdržava težinu korisnika do 136 kg. Ona deluje izuzetno masivno i ne sumnjano da će zadržati svoju postojanost duži niz godina. Čak i ako je kilaža korisnika trocifrena. Veoma bitna karakteristika trake za sve one teže, ali i one koji nemaju razvijenu tehniku trčanja na traci jeste Cushion Deck tehnologija. Ona u praksi donosi amortizaciju od nekoliko centimetara prilikom dodira noge sa podlogom. Naravno, ova amortizacija je neprimetna dok trčite na traci i vi i dalje imate osećaj tvrde podloge. Ukoliko pogledate sa strane, zavisno od toga koliko agresivno i brzo trčite, traka uleže nekoliko centimetara, što je svakako dobro i simulira nešto mekšu podlogu, što je dugoročno pogodno za vaše zdravlje.

7″ ekran i iFit pretplata

Traka poseduje veoma atraktivan ekran koji se kontroliše dodirom, dijagonale 7”. Na njemu je moguće početi i prekinuti vežbanje, ali i videti sve bitne parametre i informacije. Brzinu kretanja, nagiba, koliko ste metara ili kilometara prošli i sve druge očekivane informacije. Preko ekrana se koristi i iFit program treniranja, a uz ovu traku za trčanje dobija se godinu dana članstva za iFit. Treba biti jasan i reći da 80% stvari koje možete da koristite na ekranu i koje čine ovu traku modernom, zapravo se dobijaju preko iFit programa. Bez njega je ovaj ekran samo tablet sa osnovnim informacijama.

iFit ima najrazličitije moguće programe koji će vas motivisati da bolje, više vežbate, ali i da to vežbanje ima smisla i da manje bude dosadno. To se ostvaruje na različie način vizuelne motivacije, ali je i vođenja reda vezano za količinu i tajming treniranja. U svakom slučaju treba proveriti da li se i kupovinom kod nas dobija godinu dana iFit članstva, obzirom da ono nije baš jeftino i da bez njega displej ove trake nema previše funkcija.

Vrhunska i moderna traka

Za kraj možemo da kažemo da smo izuzetno zadovoljni ovom trakom za trčanje. Njena masivna pojava je pravi pokazatelj zašto je ona pripadnik više klase za vežbanje kod kuće. Jak motor, brzina od 20 kilometara na sat i postavljanje nagiva, po potrebi, do 12% su ono što će zadovoljiti sve kućne potrebe, ali i profesionalce koji nekada žele ili moraju da treniraju kod kuće. Cushion Deck tehnologija dugoročno pomaže da bolje održite zdravlje nogu i leđa, obzirom da se ublažava dodir noge i podloge. Ova traka nije mala, ali je odlična ivesticija za sve one koji žele redovnije da treniraju, obzirom da ćete uvek lakše da se odlučite za trening kod kuće, za koji vam je potrebno 5-10 minuta priprema, u poređenju sa planiranjem odlaska na trčanje napolju. Što se vrlo često ne ostavri.

Traku za potrebe testiranja ustupio Intersport

PREDNOSTI

  • Masivna izrada
  • Dimenzija trake
  • Jak motor
  • Elektronsko podešavanja nagiba
  • Lako kontrolisanje
  • Atraktivan ekran
  • Zvučnici i ventilatori

MANE

  • Ekran zahteva iFit pretplatu za sve opcije (godinu dana uključeno u kupovinu)
  • Buka bi mogla biti manja
  • Zauzimanje prostora

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda