Test: Xplorer Green City 6,5″

Električni trotinet pristupačne cene i solidnih performansi
0
TOK score
0
USERS score

Xplorer Green City 6,5″ je pristupačan i veoma upotrebljiv električni trotinet. Odlikuje ga mala masa, kao i veoma informativan displej preko koga se mogu podesiti četiri brzina, izabrati “Cruise” opcija i način startovanja dodavanjem gasa ili odgurivanjem.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Nismo se iz prve ruke uverili za druge gradove, ali smo sigurni da je u Beogradu haos što se tiče saobraćaja. Sve više se gradi zgrada, sve je manje mesta za parkiranje, a čak i da se naprave parkinzi, oni su toliko skupi da čak ni srednja klasa u pokušaju ne može da ih priušti. Ako pogledate komplekse poslovnih i novih stambenih zgrada, videćete da parkinzi uglavnom stoje poluprazni zbog suludih cena. Vrućine su stigle, ali ne i klimatizacija u javni prevoz, tako da se ne zna da li je gore ići sopstvenim automobilom ili javnim prevozom. Električni trotinet jeste pokušaj da pobedite vetrenjače, ali zapravo može da bude odlično rešenje za veći broj meseci tokom godine. Pogotovo ukoliko ste do 6-7 km udaljeni od destinacije. Ili više, ukoliko vam nije problem da ga dopunite.

Xplorer Green City 6,5″ spada u manje trotinete, ali se ističe da može da ponese “teret” do 100 kg. Pre svega je manji zbog toga što koristi točkove ukupnog prečnika od 6,5 inča, odnosno 16,5 centimetara. U praksi to znači da će malo manje upijati neravnine u odnosu na one trotinete sa većim točkom. Mada budimo realni, ni jedan trotinet nije pametno voziti preko neravnina i potrebno usporiti ili u potpunosti preći na noge u tom slučaju. Ovi manji točkovi neće biti problem ukoliko ste pažljiv vozač i ukoliko se držite ravnih gradskih asfaltiranih delova. Manja pojava znači da ovaj električni trotinet ima i manju ukupnu masu, koja je samo 9,2 kilograma. Ukoliko u toku dana trebate nekoliko puta da ga podignete, do kancelarije ili možda da uđete u voz, cenićete manju masu, pogotovo ukoliko ste sitnije građe ili jednostavno ne smete da podižete veće težine.

Koristi LG bateriju kapaciteta 5,2 Ah, a potrebno je između tri i četiri sata da se ova baterija napuni. Snaga motora je 250 W, a ističe se da je domet pomalo skromnih 15 kilometara. Uvek treba uračunati odstupanje od maksimalne vrednosti, pa dolazimo do zaključka da ne bi trebala razdaljina u jednom smeru da bude veća od 7 kilometara, ukoliko planirate trotinetom i da se vratite kući. Mada je opcija i da ga punite na poslu, što mnogi ljudi rade.

Što se maksimalne brzine tiče, ona je očekivanih 25 km/h i biće sasvim dovoljna da se kretnja na ovaj način vremenski isplati. Sve preko toga bi bilo opasno za vas, druge učesnike u saobraćaju, ali i za motor i bateriju. Trotinet se lako sklapa kada se vertikalna šipka obori, kako bi zauzimao manje mesta. Sa prednje i zadnje strane ima LED svetla (zadnja su naravno crvena), dok bočno na točkovima vidimo mačje oči. Končnica se nalazi na zadnjem točku, a centralni vertikalni stub ima u sebi amortizer. Na vrhu stuba nalazi se informativan ekran, preko koga se vrše i neka osnovna podešavanja. Tu je poluga za kočnicu, kao i taster za uključivanje trotineta i svetala. Ekran vam prikazuje osnovne informacije o brzini i napunjenosti baterije, a preko njega je moguće podesiti brzine (P0, P1, P2, P3), kao i podešavanje “cruise” opcije. Moguće je u C2 meniju odabrati da li će trotinet da se pokreće samo polugom gasa ili je potrebno pre toga odgurnuti se malo nogom, što može da bude sigurnosna opcija, pogotovo za početnike.

Xplorer Green City 6,5″ spada u cenovno nižu ili nižu-srednju klasu trotineta, kao i po svjoj veličini. Ali to ne mora da znači ništa loše. Ima malu masu, ali nosi vozače do 100 kg težine. Težak je ispod 10 kilograma, tako da će svi moći da ga podignu kada to bude potrebno, a i zauzimaće još manje mesta od prosečnog trotineta kada se sklopi. Funkcionalan ekran ima dovoljno informacija i podešavanja za jedan trotinet, pa i više od toga. Sa jednim punjenjem može da pređe do 15 km, što nije najbolji mogući rezultat, ali je adekvatan ceni i biće dovoljan za većinu gradskih “aktivnosti,” mada je najmanji problem dopuniti bateriju na poslu, ukoliko vam treba više kilometara, obzirom da se cela baterija napuni za 3-4 sata. Na žalost ili na sreću, u Beogradu, ali i drugim gradovima, sve ćemo se više okretati ovakvim vidovima prevoza. Nemojte da bude kada kupite trotinet da kažete “e trebao sam ovo da uradim pre dve godine.”

 

PREDNOSTI

  • Mala masa
  • Solidne performanse
  • Dovoljan broj podešavanja
  • Informativan displej
  • Punjenje 3-4 sata

MANE

  • Manji točkovi
  • 15 km sa jednim punjenjem baterije

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda