Test: Macher M51011ES motorna kosilica

Ukrotite vaše dvorište
0
TOK score
0
USERS score

Macher M51011ES motorna kosilica idealna je za manja i veća dvorišta. Zahvaljujući četvorotaktnom motoru snage 3600 W i jednostavnim komandama, ova kosilica će vam pomagati da održavate dvorište lepim duži niz godina.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Nakon prvih talasa Covida i zatvaranja, po prvi put se od, verovatno, ikada kod nas povećalo interesovanje za kuće i dvorišta. Egzodus u stanove trajao je gotovo 70 godina. “Lako je tebi, imaš dvorište,” je rečenica koja se često čula. Međutim, svako ko ima dvorište zna da nije lako. Pogotovo u ovo doba godine, kada oko vas sve raste kao da se nalazite u rečnoj Okavango delti, a ne na 15 minuta od centra grada. Dobro, 30 minuta kada je gužva… a to je uvek 24h dnevno. Da biste imali dvorište koje je u fazi “lako je tebi,” morate da uložite puno vremena i da imate dosta alata na raspolaganju. Veoma bitna stavka jeste kosilica, pogotovo motorna.

Spremite se, Wimbledon počinje u junu

Od Craftera smo za recenziju pogledali Macher M51011ES kosilicu koja je kao stvorena za prolećno i letnje sređivanje dvorišta. Prvi utisak koji ova kosilica ostavlja je svakako vizuelni. Kombinacija zelene i crne boje deluje veoma atraktivno i ponosno će stajati u vašem dvorištu ili garaži. Skoro da će slagati ukoliko imate neki automobil koji “naginje” na sport. Poprilično je velika, kao i što treba da bude, u skladu sa klasom i cenovnim rangom. Težina je 43 kilograma i naravno biće vam potreban neko kada prvi put treba da je iznesete, ali to samo dok je ne spustite na veoma velike točkiće, koji takođe deluju poprilično atraktivno. Ukupni prečnik prednjeg točka je 8 inča, odnosno 20 centimetara, a zadnjeg 11 inča, tj. 28 centimetara.

Zapremina motora je 173 kubika, snage 3600 w (nešto malo manje od 5 konjskih snaga). U pitanju je četvorotaktni motor, koji je više prilagođen današnjim potrebama i prosečnom korisniku u odnosu na dvotaktni. Istina, četvorotaktni motor u odnosu na dvotaktni daje manje snage po zapremini, ali sve ostale stavke idu u korist četvorotaktnog motora. Manja potrošnja i zagađenje, manja buka, mirniji rad, bez potrebe da brinete o mešavini. Naravno, četvorotaktni motor zahteva ulje, koje se nalazi u posebnom rezervoaru i potrebno je paziti da je prisutan optimalan nivo ulja. Ono se direktno ne troši za sagorevanje, osim minimalnih gubitaka kao u slučaju bilo kog motora. Zapremina rezervoara za ulje je 0,6 litara, a drugi rezervoar za benzin ima kapacitet od 1 litara. Pripazite, kosilica ne dolazi sa uljem i potrebno je sipati ga pre prvog uključivanja.

Ponosno će stajati u vašem dvorištu ili garaži

Visina sečenja može da se podesi između 25mm i 75mm u čest nivoa. Širina košenja je 51cm. Kosilica može da izbacuje travu pozadi ili sa strane, a zapremina korpe za pokošenu travu je 65 litara. Macher M51011ES motorna kosilica opremljena je ElektroStart funkcijom koja omogućava paljenje kosilice putem tastera. U pitanju je, očekivano, samohodna kosačica, a na ramu postoji podešavanje za brzinu kretanja, kao i za brzo i sigurno isključivanje po potrebi. Metalno kućište ima veličinu od 20 inča.

Macher M51011ES ispunjava sve uslove odlične motorne kosilice, koja će vam biti podrška u dvorištu duži niz godina. Jednostavno se koristi i održava. Dovoljno je masivna da se neće glaviti zemlja ili trava, a naravno najbolje je očistiti bilo kakav višak sa nje nakon korišćenja. Potrebno je da ponekad proverite nivo ulja i možda da ga promenite jednom za sezonu. Paljenje je jednostavno putem tastera, mada i dostupno na standardan način pomoću sajle. Brzina hoda se takođe lako podešava. Čak i kada završite košenje, ova kosilica će parkirana izgledati veoma lepo negde na ivici travnjaka ili pored kuće. Nećete previše žuriti da je vratite u garažu, već ćete joj se diviti neko vreme i biti zahvalni što vam je pomogla. Samo sledeći put kada budete kosili, pozovite nekog prijatelja koji živi u stanu, a koji je kod vas planirao da organizuje roštilj za celo društvo, da sam pokosi travnjak i da mu pokažete kako je to “lako kad imaš kuću.”

 

PREDNOSTI

  • Motorna (četvorotaktna)
  • Samohodna
  • Paljenje preko tastera
  • Atraktivan dizajn
  • Jednostavno korišćenje

MANE

  • Bez značajnih zamerki u ovoj klasi i cenovnom rangu

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda