Test: Karcher K 5 Compact kompresorski čistač

Kompresorski čistač za naprednu kućnu upotrebu
0
TOK score
0
USERS score

Karcher K 5 Compact kompresorski čistač je namenjen pre svega za kućnu upotrebu. Ali neka vas to ne zavara, njegova snaga i kapacitet su veoma veliki, pa će moći odgovori na sve kućne izazove, odnosno pranje automobila, staza, prilaza, terasa, mašina. Odličan je i za radionice kojima primarna namene nisu pranja, ali koji zbog posla s vremena na vreme moraju da očiste pojedine stvari.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Proleće je divno ukoliko ste student, zaljubljeni i živite u stanu. Ukoliko živite u kući, sa dvorištem i pomoćnim objektima, pa još ako imate neke alate i možda mini baštu i voćnjak, proleće je doba godine kada za vas počinje pakao. Sve što se isprljalo tokom zime, potrebno je očistiti, a crevo i pritisak iz vodovoda za mnoge stvari nisu dovoljni.

Visoka (kućna) klasa

Karcher K 5 Compact kompresorski čistač je tu da vam olakša život. On je namenjen pre svega za kućne poslove, ali spada u višu klasu hobi uređaja i kao takav može da pokrije i određene profesionalne poslove i radionice. Naravno, nije namenjen za auto perionice, ali ako vaš posao zahteva s vremena na vreme određena pranja, on se može koristiti i kao dodatni profesionalni alat.

Voda iz vodovoda se povezuje na standardni priključak za crevo. Uz uređaj se dobija pištolj i još dva vrha, tj. nastavka koji se lako i brzo menjaju, bez potrebe za korišćenjem alata. Ovi vrhovi ne služe samo za vodu, već i za pojedina hemijska rešenjea. Karcher K 5 Compact poseduje i dodatno usisno cevo, koje je dovoljno samo uroniti u hemiju i gde će pumpa povući sadržaj, bez potrebe za korišćenje bilo kakvih dodatnih konektora. Da bi se efikasno koristila hemija, potrebno je smanjiti pritisak, što je moguće jednostavnim rotiranjem kontrole na pištolju, kada pritisak može da se podesi između 20 i 145 bar/MPa.

Uštedeće puno vremena

Veoma je bitno istaći da motor ima aluminijumsku glavu sa vodenim hlađenjem, a ovo znači da će moći stabilno da radi sa istim performansama duži period vremena, pa ne morate da pazite na pregrevanje i dugoročne posledice po motor. Maksimalni protok vode je 500 litara po satu, a dolazna temperatura ne bi trebala da bude preko 40 stepeni. Priključna snaga je 2.1 kW, a ističe se da može da očisti 40 kvadratnih metara za jedan sat. Dužina creva visokog pritiska je osam metara i ono je isto sa obe strane (jedna koja se povezuje na pištolj, druga na sam uređaj) i nije potreban alat prilikom povezivanja. Uređaj je veoma kompaktan, kao što mu naziv kaže i zauzima samo 354x308x520 mm. Na njemu se nalazi mesto za pištolj i mlaznice, što je veoma korisno kada se ne upotrebljava, dok postoji mesto da se namota crevo visokog pritiska, kao i kabl za struju.

Karcher K 5 Compact kompresorski čistač nije jeftin ako se pogleda prosečna cena kućnih alata, ali dugoročno gledano vreme koje će vam ovaj uređaj uštedeti je ogromno, koje možete iskoristiti za odmaranje, druženje sa porodicom ili na kraju krajeva neki posao koji će vam otplatiti ovu investiciju, koja će vam se vratiti brže nego što očekujete. K 5 Compact je veoma ozbiljan i upotrebljiv uređaj i kao takav će naći svoju primenu i izvan okvira jednog prosečnog dvorišta.

 

PREDNOSTI

  • Odlične perofrmanse
  • Male dimenzije
  • Dva nastavka
  • Bez potrebe za alatom
  • Usisno crevo za hemiju
  • Vodeno hlađenje

MANE

  • Visoka klasa/cena za kućnu namenu

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda