Test: Nexsas Mag Pro 4T motorni trimer

Spremni za prolećno sređivanje dvorišta?
0
TOK score
0
USERS score

Proleće je stiglo, a to znači i dosta posla za sve one koji imaju dvorišta. Realna dvorišta, koja ne izgledaju kao sa neke reklame, zapravo imaju mnogo više drugog rastinja, nego travnjaka. Tako da se trimer u neku ruku koristi znatno više nego klasična kosačica.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Proleće je stiglo, a sa njim i velike obaveze za sve nas koji imamo dvorišta. Ukoliko živite u nekoj reklami za jogurt, sa dvoje dece i žutim labradorom, onda verovatno imate samo travicu i dovoljna vam je obična kosačica. Međutim, u “realnim” dvorištima potreba za trimerom je daleko veća, obzirom da ima puno divlje trave, stabljika i ostalih estetski, ali i zdravstveno nepoželjnih biljaka.

Nexsas Mag Pro 4T motorni trimer olakša će vam sređivanje dvorišta ove i narednih godina. Kao što na osnovu naziva može da se pretpostavi, on poseduje četvorotaktni motor snage 0,9 KW odnosno 1,21 KS. Motor se hladi vazdušnim putem, a za razliku od dvotaktnih rešenja, ne koristi mešavinu. To znači da je potrebno samo sipati gorivo kada se potroši. Naravno, kao i svaki motor i ovaj mora da ima ulje. Sa suprotne strane od rezervoara za benzin nalazi se manji rezervoar gde se sipa ulje koje služi za podmazivanje – još jednom, ovo je četvorotaktni motor, ne koristi mešavinu i ne troši ulje u normalnom radu.

Trimer ne dolazi sastavljen, već se nalazi u kutiji u delovima. Tih delova nema puno, a prisutno je i uputstvo za sklapanje. Zavisno od toga koliko ste vešti i da li ste ovo radili ranije, bićete u stanju da sklopite trimer za 15-30 minuta. U pakovanju se dobijaju svi potrebni šrafovi i osnovni alat dovoljan za montiranje. Pored toga, u pakovanju se nalazi prsluk na koji se zakači trimer koji je neophodan za rad i nošenje. Prsluk ima dovoljno podešavanja kako bi odgovarao ljudima i manje i veće građe. Potrebno je podesiti prsluk tako da trimer bude dovoljno slobodan kako biste oko sebe mogli da pravite polukrug.

U pakovanju se dobija sečivo, ali i najlon za košenje. Postoje, makar od ovog proizvođača, četiri različita sečiva, koja se koriste za neke deblje stabljike i krupnije “probleme” dvorištu, dok se najlon koristi za uobičajene divlje trave i slično rastinje. Najlon je namotan na skriveni kotur i kada se istroši ili pokida, dovoljno je samo izvući novih 15-ak centimetara. Trimer ima adekvatnu plastičnu zaštitu, koja brani da oštra trava leti prema vama. Pored toga, ne savetujemo da ovaj ili bilo koji trimer koristite u šorcevima ili bermudama. Koristi tzv. “bike” ručke, koje podsećaju na one sa bicikle i koje mogu da se podese kako po dužini kardana, tako i pod uglom koji vam odgovara. Na desnoj ručki nalazi se kontrola gasa, kao i taster za iskljuivanje. Taster se odmah vraća u položaj “1,” kako ne biste zaboravili i kako bi bilo dovoljno samo povući sajlu paljenja prilikom sledećeg korišćenja.

Nexsas Mag Pro 4T motorni trimer se jednostavno sastavlja i lako skladišti, obzirom da se može držati u bilo kom položaju kada se ne koristi. Korišćenje je jednostavno, bez potrebe za bilo kakvim ranijim znanjem, osim da konsultujete uputstvo i bez potrebe da imate bilo kakav alat, osim osnovni koji se već dobila u pakovanju. Izbor sečiva i najlona će pokriti faktički sve poslove sa nepoželjnom travom i rastinjem u dvorištu, a prsluk koji se veoma lako prilagođava će pomoći da se što manje umarate. Motorni trimer neophodna je alatka za faktički svako dvorište, a Nexsas Mag Pro 4T je idealna kombinacija pristupačne cene i performansi, koji će vas bez problema služiti duži niz godina.

 

PREDNOSTI

  • Pristupačna cena
  • Jednostavno korišćenje
  • Vrlo dobre performanse
  • Sve potrebno u pakovanju

MANE

  • Potrebno sastavljanje pre korišćenja

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda