Test: McKinley Minah CT 30 planinarski ranac

Odličan u prirodi, solidan u gradu
0
TOK score
0
USERS score

McKinley Minah CT 30 ranac ima zapreminu od 30 litara i kao takav je dovoljan za jednodnevno planinarenje. Iako nije napravljen kao ranac za svakodnevnu upotrebu, on je dovoljno lep i ne previše veliki, kako ne bi bilo čudno čak i ako biste ga nosili svaki dan po gradu.

Gde kupiti ovaj proizvod?

McKinley Minah CT 30 je planinarski ranac zapremine 30 litara. Ova zapremina je dovoljna za jednodnevni boravak u prirodi. Ranac koji smo mi testirali ima dve nijanse plave boje i izgleda veoma lepo. Postoji isti ranac sa sive boje sa minimalnim crvenim detaljima. Minah CT 30 je napravljen od materijala koji može da izdrži manju kišu, a u gornjoj pregradi nalazi se kabanica koja može da prekrije ceo ranac i kada je on zaštićen od znatno većih padavina. Ova kabanica može da se stavi i u neku drugu pregradu, tako da se gornji džep koristi za druge namene. Premaz koji je korišćen za pravljenje materijala ovog ranca ne poseduje PFC, kako bi ispunio ekološke standarde, a što će svakako znati da cene ljubitelji prirode, koji su potencijalni kupci ovakvog ranca.

Ranac ima jedan veliki otvor i u njemu se nalazi prostor bez dodatnih pregrada. Ovo je uobičajena konfiguracija kod ranaca za planinarenje, gde vi posle određujete da li ćete sve stvari držati “na gomili” ili ćete koristiti neke dodatne torbice, kese i sl., kako biste odvojili garderobu, hranu, opremu, tehniku… Ova velika pregrada je ta koja zapravo ima zapreminu od 30 litara. Bočno sa obe strane nalazimo dva identična džepa, koja mogu da se koriste za razne namene. Na mnogim rancima je to mesto za flašicu za vodu, mada treba reći da ovi džepovi nisu otvoreni, tako da su malo nezgodni ukoliko planirate često da uzimate flašicu. Možete pokušati tako što ćete ostaviti džep delimično otvoren pri vrhu i onda ubaciti flašu sa vodom. Pored toga ovi džepovi su korisni za neke manje stvari, kao što su kablovi, punjač, kartice, možda neka hrana, čokoladice, sendviči…

Kaiševi, odnosno naramenice su dosta udobne i lepo postavljene. Sa gornje strane nalazi se mali kaiš koji služi kako bi naramenice stajale na dobrom mestu. Sa donje strane imamo još jedna kaiš, koji služi kako bi se veći deo težine ranca preusmerio na kukove. Podešavanje naramenica i dodatnih kaiševa treba da bude tako da veći deo tereta bude na kukovima, a manji na naramenicama. Sa zadnje strane nalazi se još nešto deblji materijal nego na naramenicama, koji McKinley naziva “Feel 2.0,” a koji služi kako bi udobnost preko celih leđa bila još bolja, kao i prozračnost tokom letnjih dana kada su temperature veće. Ističe se da je maksimalno opterećenje ovog ranca 10 kilograma, mada deluje da on može da ponese i dosta veće kilaže. Dimenzije su 57 x 43 x 20 centimetara, a masa praznog ranca samo 670 grama.

McKinley Minah CT 30 za razliku od mnogih planinarskih ranaca izgleda diskretnije, pa tako može da se koristi i po gradu. Ukoliko želite da bude još manje vidljiv, možete da izaberete sivu verziju. Naravno, njegova primarna namena je za planinarenje i šetnje u prirodi, pa ćete tako ipak trebati da naučite kako da pakujete stvari, obzirom da on nema predviđene pregrade kao neki standardni rančevi. To ne treba da vas čudi, obzirom da je ovo forma koja se zahteva od planinarskih rančeva, kako bi korisnik imao što veću fleksibilnost i iz zapremine izvukao maksimum, što je veoma bitno kada se organizuje šetnja kroz prirodu. McKinley Minah CT 30 ispunjava sve stavke koje treba da ima jedna kvalitetan ranac za prirodu, a pored toga izgleda i veoma lepo.

Za potrebe testiranja ustupio Intersport

PREDNOSTI

  • Lep dizajn
  • Efikasno iskorišćen prostor
  • Ekološka izrada
  • Odlična udobnost, kaiš za kukove
  • Otpornost na kišu + dodatna kabanica

MANE

  • Manjak džepova i pregrada
  • Nema otvorenog džepa za flašicu

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda