Test: Capriolo E-4 električni trotinet

Rešite se gužve u gradu
0
TOK score
0
USERS score

Cene goriva i gužve su sve veće, a mesta za parkiranje sve manje. Dolaze lepi dani i Capriolo E-4 električni trotinet će biti veoma pametan izbor za sve one koji planiraju ne samo da uštede novca, nego pre svega da sačuvaju svoje živce.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Beograd odavno nije za automobile

Popuštanje Covida i mera nas je podsetilo koliko su zapravo velike gužve u gradovima. Stići na posao je jedan problem, a naći parking sasvim drugi, obično još veći problem. Kada je reč o Beogradu, čini se da se količina ljudi i automobila stalno povećava, a infrastruktura to ne može već godinama da izdrži. Nemamo kulturu vožnje skutera i motora, kao recimo Barselona, a iskreni da budemo ni klima nije na našoj strani kada je reč o “alternativnim” vidovima prevoza. Bicikle su uvek aktuelne, ali sa njima ide problem parkiranja i potencijalne krađe, a ne žele svi fizičku aktivnost pre ili posle posla.

Električni trotineti se nameću kao logično rešenje. Slične su brzine kao bicikle, nekada i brži zavisno od toga koliko je asfalt dobar ili koliko ima stajanja i polazaka. Pokreću ih motori i baterije, a ne doručak koji ste jeli i mogu lako da se ponesu do kancelarije, što u slučaju bicikala obično nije slučaj. Capriolo model E-4 spada u višu-srednju klasu električnih trotineta. Ostvaruje maksimalnu brzinu od 25 Km/h, a sa jednim punjenjem baterije može da pređe do 25 kilometara. Specifikacija kaže da osoba koja ga vozi ne bi trebala da ima preko 100 kilograma, ali nam uživo ovaj trotinet deluje dosta postojano i čini nam se da bi mogao da izdrži i veće kilaže.

Lako korišćenje od starta

36V baterija ima kapacitet od 7.8Ah i potrebno je oko pet sati kako bi se u potpunosti napunila. Snaga motora je 250W, koji takođe radi na 36V. Osnovni displej na centralnom stubu prikazuje brzinu kretanja i stanje baterije. Ovaj skuter je jedan od onih koje je potrebno odgurnuti nogom kako bi krenuli, što zapravo nije loša karakteristika ukoliko ste početnik, kako ne bi došlo do nepredviđenih pokreta. Gas se daje preko poluge adekvatno podešene za desni palac, a njen hod je dovoljno dugačak i analogan, kako bi podešavanje brzine kretanja bilo što tačnije. Kada se skloni palac sa poluge gasa, skuter se naravno usporava. Za brže kočenje tu je disk kočnica na zadnjem točku koja se aktivira preko klasične ručke koju viđamo na biciklama.

Capriolo ima jedan taster na centralnom stubu. Dugim držanjem se uključuje i isključuje ceo uređaj, dok se kratkim klikom pali ili gasi svetlo. Sa prednje i zadnje strane nalazi se LED svetlo, naravno belo napred i crveno poziciono svetlo pozadi, dok bočno kod točkova imamo mačije oči. Sa donje strane glavnog stuba nalazi se mehanizam koji omogućava da se ovaj električni trotinet rasklopi, kada zauzima dosta manje mesta. Pa se tako dimenzije rasklopljenog od ​​108 x 43 x 114cm smanjuju na samo 108 x 43 x 49cm kada se sklopi. Naravno, ovaj mehanizam je napravljen i zaštićen od slučajnog rasklapanja. Ukupna težina trotineta je 13 kilograma, pa neće biti problem da ga ponesu ni nešto slabije osobe.

Pravo vreme za električni trotinet

Capriolo E-4 električni trotinet se u radu i vožnji pokazao veoma stabilno. Ne proizvodni bilo kakve čudne zvuke, osim standardnog karakterističnog blagog zvuka elektro motora. Naravno da ni jedan trotinet nije sjajan po rupama i neravninama, ali površina točka od 8.5” će pomoći da vožnja buda ubodna onoliko koliko je to moguće i svakako bolja nego kod trotineta sa manjim točkom i tanjom gumom. Start odgurivanjem i gas koji se veoma precizno dozira je nešto što će početnici ceniti, mada ćete na ovom trotinetu biti početnik samo par desetina minuta, obzirom da je korišćenje više nego jednostavno, a posle je samo na vama da budete normalni u saobraćaju. Topli dani su stigli, a sa popuštanjem Covid mera i gužve u saobraćaju. Ukoliko imate do 10 kilometara u jednom pravcu i relativno ravnu podlogu, električni trotinet može da bude investicija koja će vam ne samo uštedeti vreme i novac, nego i dosta živaca, koje ne biste trebali da trošite na stvari kao što su gužva i parking.

Za potrebe testiranja ustupio Intersport

PREDNOSTI

  • Lako korišćenje
  • Atraktivan dizajn
  • Jednostavno spajanje
  • Precizno određivanje gasa
  • Odlični točkovi i kočnica

MANE

  • Potrebno je odgurnuti se nogom pre nego što motor preuzme pogon
  • Displej bi mogao da ima više informacija

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda