Test: Huawei FIT watch

Fitness podrška modernog dizajna
0
TOK score
0
USERS score

Huawei FIT watch je pametni gezet modernog dizajna i optimalne cene za sve sportiste i one koji se tako osećaju. Prati svoje dnevne aktivnosti i dostigni svoj potencijal!

Gde kupiti ovaj proizvod?

Bilo da ste profesionalni sportsta ili pak se sportom bavite rekreativno, važno je da napredak bude merljiv i da imamo uvid u isti.

Danas ne postoji bolji način za uvid u svakodnevne i sportske aktivnosti-nego posedovanje smart/fit watch-a.

Cene pametnih satova veoma variraju, zavisno od brenda, kvaliteta izrade i opcija koje nam pružaju.

Imali smo priliku da testiramo Huawei FIT watch, pametni sat koji je svojim performansom opravdao veliku potražnju među rekreativcima koji se odlučuju za kvalitetan i ujedno moderan gedzet.

Moramo reći da je Huawei ovim satom definitivno napravio savršen odnos cene i kvaliteta.

Dizajn

Pravougaoni ekran od 1.64 inča sa 280×456 rezolucijom daje fantastičnu čistoću slike, bilo da ste u zamračenoj ili svetloj prostoriji- zahvaljujući Auto Brightness opciji.

Displej se ne prostire duž celog ekrana, već postoji malo praznog prostora koji je prilično zanemarljiv.

Narukvica ovog sada dolazi u 4 boje, a to su: pink, mint zelena, crna i narandžasta. Veoma se lako menjaju, tako da uvek možete ukombinovati narukvicu uz svoju odevnu kombinaciju ukoliko ste pravi fashionista.

Kućište sata je napravljeno od plastike, koja je veoma izdržljiva i podseća na metal. Ceo sat je veoma lagan i udoban za nošenje, bilo da imate krupniju ili sitniju ruku.

Kada je reč o uklapanju ovog sata uz stajling, putem aplikacije (koju podržavaju i android i IOS telefoni) možete birati pozadinu displeja, tako da svaki dan vaš sat može izgledati drugačije! 

Bilo da izaberete neku od mnoštvo pozadina koje su kreirane od strane Huawei dizajnera, ili pak odlučite da to bude vama draga slika, bićete unikatni!

Hajde da vežbamo!

Kao što samo ime ovog sata kaže Huawei FIT watch je pravi izbor za sportiste i one koji rekreativno vežbaju.

Ovaj pametni sat nam pruža mogućnost metrike za čak 11 profesionalnih sportova kao što su trčanje, vožnja bicikla pa čak i plivanje. Iznenadno skakanje u vodu, tuširanje i ostale aktivnosti u kojima sat treba da je pod vodom neće uticati na rad vašeg vodootpornog mezimca.

Sam program podrazumeva 85 aktivnosti, i sposobnost sata da prepozna kada počnete sa vežbanjem, tako da će svaki korak i aktivnost biti ispraćeni putem GPS-a. 

Opcija koja nas je najviše oduševila je definitivno – kreiran trening. Izaberite kakav trening želite da radite i pratite avatar na displeju sata koji će pokazati pravilnu tehniku izvođenja vežbe. 

Pored toga što naravno meri vaš puls i potrošene kalorije nećete morati da brinete o dužini seta vežbi, jer će vam blaga vibracija sata dati znak kada vežba počinje, a kada se završava.

Takođe, ukoliko pređete u zonu opterećenja koja može da bude opasna-bićete upozoreni!

Uvid u dužinu trajanja treninga, potrošenim kalorijama, pulsu, broju koraka koje napravite u toku dana, se nalazi u samom satu, a za detaljan uvid morate otvoriti aplikaciju na telefonu.

Tu je kada ti treba dodatni podsticaj!

Dok smo pisali ovaj review, dobili smo čudnu notifikaciju na ovom satu. ,,Hajde, hajde, dugo sediš! Ustani i promrdaj se!’’ Ustali smo, odradili 4 vežbice u 5 minuta i vratili se poslu. Em što je krv prostrujala, pa smo odlučili da budemo malo vickasti u ovom tekstu, em što smo uradili nešto dobro za svoje telo.

Ponekada nam život postane previše brz, tako da je tu opcija za vežbe disanja. Pratite sat koji govori kada da udahnete i izdahnete i na taj način usporite vreme i resetujte um za donošenje dobrih i hrabrih odluka. 

Putem ovog sata možete steći uvid u nivo stresa kojim podleže vaše telo, tako da ukoliko niste sigurni kada ste se tačno iznervirali, bacite pogled na vreme koje vam pokazuje sat. Možda ste baš tada bili na poslu 🙂

Još jedna fenomenalna opcija, jeste mogućnost merenja situracije kiseonika u telu. Ovu opciju možete pokrenuti direktno iz sata. Dovoljno je da par sekundi držite mirno ruku i sat će sam uraditi svoju magiju.

Pored raznovrsnih benefita koje ovaj gadzet nudi, zahvaljujući svojoj lakoći i kompaktnom dizajnu, možete ga nositi i dok spavate. Imaćete uvid u vreme spavanja, koliko dugo ste bili u kojoj fazi sna, a u aplikaciji ćete dobiti par interesantnih saveta kako da poboljšate kvalitet spavanja i dubokog odmora. 

Ukoliko niste od onih kojima je potrebno 4 bučnih alarma da bi se probudili, dovoljno je da podesite alarm na vreme buđenja i nežnim vibracijama ovaj sat će vas lagano uvesti u početak dana.

Veoma korisna stvar za sve dame, pored što je veoma lep i unikatan sat, jeste mogućnost za praćenje ciklusa kao i dana ovulacije. Uvek budite unapred spremne za ,,posebne dane’’!

Tvoj lični asistent!

Kao i većina naprednijih pametnih satova, povezivanjem Huawei FIT Watch-a sa vašim telefonom stučete uvid u notifikacije i pozive koje vam stižu. Na žalost opcija javljanja na telefon nije moguća, ali poziv možete odbiti.

Štoperica, osvetljenje i uvid u vremensku prognozu su takođe elementi koji nisu zaboravljeni na ovom modelu Huawei pametnih satova,

Kupovinu ovog sata su više vršile pripadnice lepšeg pola, međutim i muška populacija je veoma zadovoljna. Za pristojnu cenu, ovaj sat srednje klase je svakako opravdao naša očekivanja. Dizajn, funkcionalnost i moda su reči kojima najbolje opisujemo ovaj gedzet.

PREDNOSTI

  • moderan dizajn
  • Izdržljivost baterije
  • brzo punjenje
  • Veoma je lagan
  • Lako povezivanje sa Android i Iphone telefonima

MANE

  • Plastičan, a ne metalni ram
  • Malo jačim udarcem se može lako ogrebati
  • U odnosu na cenu sata, cena dodatnih narukvica je visoka

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda