Test: Manifold Alien kancelarijska stolica

Moderna i jednostavna
0
TOK score
0
USERS score

Manifold Alien predstavlja jednostavno, moderno rešenje za udoban rad. Poseduje samo osnovne ergonomske elemente, ali su oni urađeni besprekorno. Uklapa se kako u klasično kancelarijsko okruženje, tako i u moderne domove.

Gde kupiti ovaj proizvod?

Manifold Alien je kancelarijska stolica klasičnog-modernog dizajna. To znači da donosi izgled koji smo videli već više puta, ali je taj izgled savršeno skladan. Urađen bez kiča i nepotrebnih detalja. Dovoljno moderan i za futuristička okruženja, ali i dovoljno jednostavan da se uklopi u većinu kućnih i kancelarijskih radnih prostora.

Veličina, elementi

Alien stolica je srednje veličine, to znači da ne zauzima mesta kao neke super ergonomske ili “gejming” stolice, ali ima mesta da prihvati i veće ljude. Smatramo da do 2m visine ne treba da brinete o ergonomiji, a ukoliko ste viši, bilo bi dobro da je probate. Za više ljude mesta za butine nema baš previše kada je naslon stolice postavljen skroz uspravno. Dobra je vest da se blagim obaranjem naslona dobija mesta za butine, dok se ne gubi na udobnosti i ergonomiji. Naslon može da se podesi (obori) u četiri položaj. Prednost ove stolice je što pruža kvalitetnu podršku i za ljude koji ne sede uvek ispravno. Pa tako možete da provedete celo radno vreme “zavaljeni” u naslov sa skoro skroz ispruženim nogama ispod stola, bez većih problema i reklo bi se bez narušavanja zdravlja u poređenju sa nekim drugim stolicama.

Ova stolica je odlična i za one koji vole ispravno da sede. Naslon u uspravnom položaju drži leđa pravo, što olakšava posao vratu. Gledajte samo da vam je monitor na dovoljnoj visini kako se ne biste krivili. Ako imate samo laptop, obavezno ga podignite na visinu očiju i koristite odvojeni miš i tastaturu. Ispravnom sedenju doprinose i nasloni za ruke, koji mogu da se podese po visini (8 položaja). Nasloni za ruke ne mogu da se rotiraju u osnovi ili pomeraju napred, nazad.

Izrada

Stolica je u potpunosti urađena o kombinacije plastike i mrežastih materijala, osim par neophodnih metalnih delova. Kao i mekanog dela na naslonima za ruke, koji bi se opisao kao nešto između gume i kože. Neka vas plastika ne uplaši, cela stolica deluje veoma postojano i obećava dugotrajnost. Plastika je pomogla u smanjivanju mase, što se oseti ukoliko se često “vozite” sa stolicom ili je gurate iz jedne u drugu prostoriju. Mrežasti materijali su odlični, bilo na sedištu ili naslonu. Ispod mreže na sedištu se nalazi udobno punjenje, koje nakon pola godine ne pokazuje znake starenja. Mreža na naslonu deluje na oko tanka, ali je i ona ima blagi “sunđer” efekat i pruža prijatno iznenađenje svima onima koji su ranije sedeli na klasičnim stolicama.

Manifold Alien ima klasično podešavanje visine, a amortizer i dalje radi kao nov, dok se naslon standardno može otključati kada možete da se ljuljate (uz istina nešto jači otpor nego što bismo želeli) ili se zaključati u jednu od četiri pozicije. Deo za sedenje se ne pomera kada se menja ugao naslona. Točkići su plastični, ali veoma agilni. 

Utisci

Obzirom da smo videli mnogo stolica sličnog izgleda, Manifold Alien možemo da preporučimo svima onima koji žele dovoljno modernu, ali u isto vreme diskretnu stolicu. Konstrukcija, kao i materijali, deluju postojano za period od makar 4-5 godina, a sigurno i više ukoliko ste pažljivi. Ergonomski je zadovoljavajuća za 95% ljudi, a i oni visoki će moći da se smeste. Pogotovo je dobra za one koji sedeći nepravilno provedu veći deo vremena. Nedostatak većeg broja ergonomski rešenja, kompenzuje manjim dimenzijama i masom, što je pogodno za manje prostore i premeštanja. U svakom slučaju ovo je stolica koja izgleda sasvim lepo, ali svoje najbolje lice pokazuje kada se na njoj jednostavno sedi, radi ili uživa.

PREDNOSTI

  • Moderan dizajn, bez nepotrebnih delova
  • Kvalitetni materijali (i oni plastični)
  • Udobnost
  • Podrška leđima u bilo kom položaju
  • Podešavanje nagiba i naslon ruku
  • Ne zauzima puno mesta, lako se premešta

MANE

  • Samo osnovno podešavanje naslona za ruke
  • Bez naslona za glavu
  • Bez lumbalne podrške
  • Plastična osnova za nekoga deluje odbojno

Gde kupiti ovaj proizvod i uštediti?

Isplativost
Kvalitet izrade
Dizajn
Mogućnosti
Lakoća korišćenja
0
TOK score

SADRŽAJ

Testovi sličnih proizvoda